URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Septembrie 2011, 17:21

Toamna Orădeană face 20 de ani

Toamna Orădeană face 20 de ani MOLDOVENI PE CRIŞ. Seria concertelor dedicate oraşului va fi închisă pe 9 octombrie de faimoasa trupă moldovenească Zdob şi Zdub (foto), care s-a lăsat aşteptată ani buni până să revină în Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cea de-a 20-a ediţie a festivalului Toamna Orădeană începe pe 23 septembrie. Timp de trei săptămâni, orădenii vor putea alege între spectacole de teatru cu actori-vedetă, concerte de jazz, muzică populară şi de cameră şi, evident, o mulţime de spectacole în aer liber.

Toamna se cântă jazz

Weekend-ul de debut din Toamna Orădeană, din 23 până în 25 septembrie, e dedicat artiştilor locali aflaţi în căutarea afirmării, care vor concerta în parcarea din strada Independenţei, după care în fiecare zi va avea loc câte un spectacol "indoor". Pe 26 septembrie, la Casa de Cultură a Municipiului, vor cânta Emeric Imre & Friends (folk), iar o zi mai târziu, la Filarmonică, va da un recital Alexandrina Hristov (pop-rock, jazz), intrarea la ambele spectacole costând 15 lei.

Pe 28 şi 29 septembrie sunt programate concerte de jazz susţinute de Marius Pop, Hadrien Feraud, Gergo Borlai şi Arpad Tzumo la Filarmonică (20 de lei intrarea), respectiv Maria Răducanu, Sorin Terinte, Chris Dahlkgren la Casa de Cultură a Municipiului (15 lei intrarea).

Pălincă, vin, teatru

Târgul Pălincarilor şi Festivalul Vinului se vor desfăşura între 30 septembrie şi 2 octombrie, ca de obicei în Parcul 1 Decembrie, unde vor întreţine atmosfera solişti şi ansambluri folclorice din Bihor, Timiş, dar şi, în premieră, din Tulcea şi Olt. Prima săptămână a lunii octombrie va fi dedicată teatrului, pe scena Casei de Cultură a Municipiului fiind aşteptate vedete ca Horaţiu Mălăele şi George Ivaşcu (cu "Podu'", pe 4 octombrie), Florin Piersic Jr şi Petre Fumuru (în "Zaruri şi cărţi", pe 5 octombrie), Adriana Trandafir şi Gabriel Fătu (cu "Mă mut la mama", pe 6 octombrie). La fiecare spectacol, biletul de intrare va costa 20 de lei.

Trupe celebre

Ultimul weekend al Toamnei Orădene aparţine concertelor în aer liber, care vor avea loc în parcarea din strada Independenţei. Pe 7 octombrie vor cânta Fly Project şi Şuie Paparude, pe 8 octombrie Trupa Veche şi VH2, iar pe 9 octombrie Connect-R şi mult-aşteptaţii Zdob şi Zdub.

De Ziua Oraşului, pe 12 octombrie, vor mai fi încă două concerte: la Casa de Cultură a Sindicatelor unul de muzică populară, iar la Casa de Cultură a Municipiului un spectacol de muzică vocal-instrumentală, pentru ambele preţul biletului fiind 10 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
slabut
cam slabut de la an la an ii cam sec asta este si la spectacole macar sa fie intrarea libera nu 20 sau macar 5 lei acolo sa vina lumea mai multa
Postat 11 Septembrie 2011, 23:33 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON