URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2023, 19:14

Szabó Ödön, despre 2024: „Cea mai gravă provocare a întregii societăți va fi menținerea stabilității”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul Szabó Ödön, președintele executiv al UDMR Bihor, consideră că anul super-electoral 2024, cu scrutinuri europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale, va fi unul în care „cea mai gravă provocare a întregii societăți va fi menținerea stabilității”.

Referindu-se la altercațiile provocate de AUR și Diana Șoșoacă în Parlament, deputatul bihorean a condamnat faptul că „tonalitatea agresivă” a trecut „dincolo de limita verbalității”, aleșii ajungând să se agreseze fizic.

„Un an complicat”

„Urmează un an electoral complicat, în care cea mai mare provocare a întregii societăți va fi menținerea stabilității. În ultima perioadă, tonalitatea agresivă a mers spre o tonalitate a cărei agresivitate a mers dincolo de limita verbalității”, a declarat președintele executiv al UDMR Bihor într-o conferință de presă pe care a susținut-o joi pentru a-și prezenta bilanțul activității de deputat din acest an.

În acest sens, Szabó a afirmat că obiectivul societății românești ar trebui să fie rămânerea în cadrul valorilor UE și NATO, pentru care, a spus el, UDMR a militat dintotdeauna: „Sper foarte mult ca alegerile să consolideze totuși opțiunile strategice bune ale României, să rămânem ancorați în valorile europene și în valorile euroatlantice”.

Legea Educației, cea mai importantă

Pe de altă parte, vorbind despre activitatea sa din acest an în Camera Deputaților, Szabó a afirmat că, deși nu a fost inițiatorul acesteia, consideră că „legea cea mai importantă la care am lucrat în acest an este Legea Educației”, pe care a apreciat-o ca fiind foarte bună, chiar dacă „a fost adoptată într-un moment nefericit, cu un an înainte de alegeri”, iar aceasta, ca de altfel toate legile din acest domeniu, poate fi „ciuntită” prin metodologii elaborate de „funcționărimea din Minister”.

Tot cu referire la activitatea de deputat, Szabó Ödön a arătat că în acest an a inițiat 18 proiecte legislative adoptate de Parlament ca legi, reglementând domenii cum ar fi retrocedările de proprietăți, finanțarea cultelor, serviciile sociale și serviciile publice, fiind totodată autorul a circa 20 de întrebări și interpelări adresate ministerelor și altor autorități centrale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Interpretare
Care tradus inseamna: vrem iar la guvernare, sa fim si noi parte din alianta stanga-dreapta! Interesant cum vede din AUR o problema (si sunt de-acord ca e o problema), dar ei aproape au aceasi platforma ca Victor Orban al lor, pe care nu il vad problematic…
Postat 29 Decembrie 2023, 11:32 de unu
Uite la piticania asta ce bagă la înaintare.
Că nu va fi stabilitate și o să fie rău, dacă puterea din România nu se implică astfel încât la alegerile de la anu' ... UDMR să aibă reprezentanți în Parlamentul European și în cel al României, ca să fie negociere mai apoi pentru a face guvernarea. Că asta urmăresc "neterminații" de la UDMR, scoși pe ușa din dos la comanda liderilor UE, care s-au săturat de multă vreme de alintat liderii de la Budapesta și care câștigă detașat alegerile în țara lor pe seama etnicilor din țările vecine Ungariei.
Postat 29 Decembrie 2023, 08:38 de KP
Ce stabilitate?
...ca este instabilitate de 33 de ani. Noi de abia asteptam stabilitatea că instabilitate am tot avut. A fura în liniște, fără să se facă gălăgie se cheamă stabilitate?
Postat 28 Decembrie 2023, 21:20 de georgemarian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON