URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2022, 20:45

Swimathon Oradea pentru comunitate. Care sunt cauzele de susţinut la competiţia de înot şi cum te poţi implica

Swimathon Oradea pentru comunitate. Care sunt cauzele de susţinut la competiţia de înot şi cum te poţi implica (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară Oradea a selectat 12 cauze din domenii precum medicină, educaţie, social şi cultural, pentru care se va înota, pe 10 septembrie, la bazinul Crişul în cadrul ediţiei aniversare a Swimathon.

Printre cauzele de anul acesta se numără sprijinirea unor terapii specifice pentru copiii cu sindrom Down, achiziţionarea unor echipamente electronice pentru extinderea proiectului orădean BlooDoChallenge, de donare de sânge, la nivel naţional şi sprijinirea a două echipe şcolare de baschet (pe cea a Colegiului Mihai Eminescu şi pe cea a Liceului cu Program Sportiv "Bihorul") pentru participarea la mai multe competiţii în ţară.

Pentru a deveni realitate, cauzele au nevoie de cât mai mulţi ambasadori şi susţinători.

„Ambasadorii sunt acei oameni cu suflet mare, poate chiar prieteni de-ai dumneavoastră, care aleg să promoveze cauzele şi să ajute la strângerea de fonduri. Aceştia se pot înscrie până în 9 septembrie accesând site-ul Swimathon. Toate sumele strânse de aceştia vor putea fi urmărite pe pagina creată automat pentru ei, acestea fiind de asemenea contabilizate automat în contul proiectelor alese. Cei care vor sprijini financiar un proiect, indiferent de sumă, sunt susţinătorii. Aceştia se pot înscrie cu donaţii pe toată perioada campaniei de strângere de fonduri aici", se arată într-un comunicat transmis de FCO.

Cele 12 proiecte sunt deschise în detaliu pe acelaşi site, unde bihorenii află şi ce trebuie să facă pentru a le sponsoriza sau populariza în calitate de ambasadori.

Competiţia de înot Swimathon adună la un loc companii, organizaţii şi diverse grupuri care susţin iniţiative umanitare cu impact la nivelul oraşului sau al judeţului Bihor, iar reprezentanţi ai proiectelor înoată pentru strângerea de fonduri.

Până la competiţie, fiecare echipă îşi va forma o reţea de susţinători şi donatori. Cei din urmă vor pune la bătaie o sumă fixă de bani pentru fiecare lungime de bazin. Cu cât mai multe ture vor parcurge înotătorii dintr-o echipă, cu atât mai mulţi bani se vor aduna în contul iniţiativei.

În cele zece ediţii ale acestui eveniment sportiv, Fundaţia Comunitară Oradea a strâns peste un milion de lei pentru 145 de proiecte şi a mobilizat 2025 de înotători care au parcurs în total 860 de kilometri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON