URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2023, 12:34

Şmenar voiajor, reţinut în Bihor. A "palmat" 420 lei în câteva secunde

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 47 de ani din municipiul Galaţi a fost reţinut pentru 24 de ore în oraşul Ştei, după ce a păcălit-o pe angajata unei săli de jocuri. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, escrocheria a fost reclamată luna trecută, pe 27 noiembrie. Bărbatul a intrat în jurul orei 15 într-o sală de jocuri şi i-a cerut angajatei să îi schimbe suma de 1.000 de lei, din bancnote de 10 lei în bancnote mai mari. "Acesta a profitat de neatenția femeii, care i-a oferit 1.000 de lei în bancnote de 200 de lei, el înmânându-i în schimb doar 580 de lei, cauzând astfel un prejudiciu de 420 de lei", scrie în informarea poliţiştilor. 

Poliţiştii din Ştei au reuşit să-l identifice pe escroc după aproape o lună de cercetări. Este vorba despre un escroc voiajor în vârstă de 47 de ani din municipiul Galaţi, Petrică Enache, care, zic oamenii legii, în aceeaşi zi în care a păcălit-o pe angajata sălii de jocuri, şi-a încercat norocul în trei magazine, dar fără succes.

Bărbatul a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore de polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei pentru înşelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș. Enache nu este la prima ispravă, având numeroase condamnări pentru înşelăciuni comise prin metoda „şmen” în mai multe zone din ţară. El este judecat şi în prezent, la Oradea, Satu Mare, Olteniţa şi Paşcani, tot pentru înşelăciune.

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor, poliţiştii vă recomandă să evitați schimburile de monedă sau banconote către persoane suspecte. În cazul în care consimţiţi, totuşi, un astfel de schimb, când primiţi suma solicitată, număraţi cu atenţie bancnotele şi nu mai întoarceţi banii spre renumărare. "În acel moment se realizează înlocuirea sumei valabile cu o sumă derizorie şi sub diverse pretexte, infractorii dispar, iar victima descoperă ulterior că a fost înşelată", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON