URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2023, 20:49

Se restricționează circulația pe încă şase străzi din Oradea. Vezi aici pe care! (FOTO)

Se restricționează circulația pe încă şase străzi din Oradea. Vezi aici pe care! (FOTO) foto: Primăria Oradea
Se restricționează circulația pe încă şase străzi din Oradea. Vezi aici pe care! (FOTO) foto: Primăria Oradea
Se restricționează circulația pe încă şase străzi din Oradea. Vezi aici pe care! (FOTO) foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un nou val de restricţii va afecta de săptămâna viitoare traficul rutier pe străzile orădene.

"Interzis" pe lângă Primărie

Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie din cadrul Primăriei a hotărât vineri limitarea circulaţiei auto pe încă şase străzi pentru diferite lucrări.

Restricţiile de trafic se vor aplica începând din zona centrală.

"În perioada 1 - 22 august, circulaţia pe strada Tudor Vladimirescu se va desfăşura pe o singură bandă, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Duiliu Zamfirescu şi intersecţia cu Piaţa Unirii, de lângă clădirea Primăriei", se menţionează într-un comunicat de presă al municipalităţii.

Astfel, timp de trei săptămâni, în care constructorul Crito Prod va amenaja un cămin tehnic pe spaţiul verde de lângă clădirea palatului administrativ şi va trage pe sub şosea reţelele care îl deservesc, circulaţia dinspre strada Tudor Vladimirescu spre Podul Sfântul Ladislau va fi închisă.

"Sensul de mers va fi dinspre Piaţa Unirii spre strada Principatelor Unite", a transmis Primăria.

Săpături pentru reţelele de apă

Tot în centrul oraşului, începând de lunea viitoare, municipalitatea va restricţiona circulaţia pe strada Avram Iancu.

"În perioada 31 iulie - 7 august 2023, din cele trei benzi actuale vor rămâne doar două benzi de circulaţie, pe secţiunea străzii Avram Iancu cuprinsă între intersecţia cu strada Evreilor Deportaţi şi intersecţia cu strada Ion Buzoianu", se menţionează în comunicat.

Conform hotărârii Comisiei de circulaţie, în perioada 31 iulie -  2 august va fi blocată o bandă de circulaţie de pe sensul de mers dinspre strada Evreilor Deportaţi spre Piaţa Unirii. Apoi, în săptămâna 2 – 7 august, va fi închisă o bandă de circulaţie în sens invers, spre strada Evreilor Deportaţi.

Restricţiile de circulaţie vor fi aplicate la cererea firmei Leko Construct, executantul lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din zona centrală.

Restricţii pentru asfaltări

Şoferii care vor avea de traversat centrul oraşului se vor lovi de restricţii de circulaţie şi pe strada Traian Moşoiu, unde au loc în prezent lucrări de reabilitare a reţelei de termoficare.

"Săptămâna viitoare PORR Construct va începe lucrarea de reabilitare la nivelul carosabilului, pe strada Traian Moşoiu. Până la finalizarea lucrării, circulaţia va continua să se desfăşoare pe o singură bandă de circulaţie", a transmis Primăria.

Potrivit comunicatului, constructorul s-a angajat să termine asfaltarea străzii până la începerea anului şcolar.

Săpături în cartierul Nufărul

Traficul rutier se va desfăşura restricţionat inclusiv în cartierele oraşului.

Astfel, în cartierul Nufărul, constructorul Energomontaj a cerut limitarea traficului pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor din proiectul Nufărul Geotermal, care prevedere trecerea termoficării cartierului pe un mixt de agent termic cu apă geotermală.

Conform comunicatului "comisia a avizat favorabil restricţionarea circulaţiei în perioada 31 iulie - 12 august pe străzile Constantin Noica şi Aleea Onisifor Ghibu".

Se închide Lacul Roşu!

În schimb, în cartierul Rogerius, restricţiile vor fi luate la cererea OTL, care desfăşoară lucrări de reabilitare a liniei de tramvai.

"În perioada 29 - 31 iulie, respectiv în perioada 5 - 7 august va fi închisă circulaţia auto peste liniile de tramvai, în intersecţia străzilor Lacul Roşu cu Corneliu Coposu", a anunţat Primăria.

Astfel, în cursul săptămânii viitoare, sensul de mers dinspre strada Lacul Roşu spre Corneliu Coposu va fi marcat ca fiind "Drum închis" începând de la intersecţia cu strada Moldovei.

Conducătorii auto vor trebui să vireze la stânga pentru a avansa spre Bulevardul Ştefan cel Mare pe strada Lacul Roşu.

Circulaţi cu grijă!

În încheierea comunicatului de presă de vineri, reprezentanţii Comisiei de circulaţia au îndemnat conducătorii auto să circule cu atenţie pe străzile orădene. Avertismentul a fost făcut având în vedere că furtuna violentă de miercuri după-amiază a scos din uz mai multe semafoare din municipiu şi a doborât semne de circulaţie.

"Drumuri Bihor, respectiv Drumuri Orăşeneşti lucrează la refacerea semnalizării rutiere precum şi a intersecţiilor semaforizate", a transmis Primăria.

Conducerea municipalităţii le-a mulţumit orădenilor pentru înţelegerea manifestată, cerându-și scuze faţă de disconfortul creat participanţilor la trafic pe raza municipiului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Oradeanbihor
Coaliția aia nu are treaba cu Oradea respectiv Bihor. Nu datorită coaliției Oradea e pe hartă.
Postat 29 Iulie 2023, 22:12 de Sandu2100
@ sandu
Băi pesedistule, ia vezi ce coalitie conduce tara! Peneleee nu mai are multe de spus. Rușine!
Postat 29 Iulie 2023, 21:55 de oradeanbihor
Oradeanbihor
La Oradea e doar PNL, PSD nu are nimic de comentat, ești disperat de viață :::::))))))
Postat 29 Iulie 2023, 12:55 de Sandu2100
KP aka mama Omida
Asta îți doresti tu , dar nu si Orădenii, ăia pe care ii votezi tu nu or sa fie in stare sa zugrăvească ce a facut Bolojan, respectiv liberării. Pronosticul e 80% Bolojan, 75% Birta
Postat 29 Iulie 2023, 11:57 de Sandu2100
"au furat da macar aștia au și făcut"
La următoarele alegeri votez doar pe cei care promit că nu mai fac nimic, excepție comuniștii din psd și prostituatele din pnl. Urăsc aur dar o sa-i votez chiar și pe ei daca știu că scăpăm de pnlpsd.
Postat 29 Iulie 2023, 11:56 de oradeanbihor
Ajung la concluzia că municipalitatea blochează orașul în mod intenționat.
Liberalii știu că nu o să mai prindă la alegeri ... nici primar și nici mai mult de vreo 3-4 consilieri municipali. Așa că, își fac culoar ca să zbiere din 2024 până în 2028 ... că ei su început multe, iar edilii care i-au urmat nu sunt în stare să finalizeze.
Postat 29 Iulie 2023, 08:59 de KP
De ce nu inverseaza sensul pe Zamfirescu?
Ar putea sa facă totul mai simplu daca ar inversa Zamfirescu si sa deschida Primariei de la Zamfirescu spre Piata Unirii cu doua sensuri. Asa mai bine aglomereaza Decebal si Iuliu Maniu aiurea. Te doare mintea de cat de slabi sunt..
Postat 28 Iulie 2023, 22:20 de ionelul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON