URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Decembrie 2019, 13:01

Sărbători în doliu: 19 morţi şi 33 de persoane grav rănite în Ajun şi în ziua de Crăciun

Sărbători în doliu: 19 morţi şi 33 de persoane grav rănite în Ajun şi în ziua de Crăciun (foto: generic, sursa: economica.net)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agitaţia din perioada sărbătorilor a dus din nou la producerea unor tragedii. Poliţia Română a anunţat că în ziua de Ajun şi în cea de Crăciun, adică pe 24 şi 25 decembrie, nu mai puţin de 19 persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, în timp ce alte 33 de persoane au fost grav rănite. S-au petrecut în total 44 de accidente rutiere în cele două zile. 

De asemenea, 3 persoane au murit în incendii. 

"În zilele de 24 şi 25 decembrie 2019, poliţiştii au intervenit la 6.057 de evenimente, dintre care 5.159 sesizate prin 112. În urmă activităţilor, au fost constatate 1.469 de infracţiuni, dintre care 178 la regimul rutier, 589 contra persoanei, 489 contra patrimoniului, 11 de natură economică, 39 la Legea nr. 126/1995 (regimul materiilor explozive) şi 4 la Legea nr. 46/2008 (codul silvic)", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

205 persoane au fost prinse în flagrant delict, alte 28 persoane, urmărite naţional sau internaţional, au fost depistate, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 36 de măsuri preventive.

"Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 6.374 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.475.398 de lei, fiind confiscate bunuri de 148.770 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 532 de permise de conducere (dintre care: 64 pentru consum de alcool şi 171 pentru viteză) şi au retras 89 de certificate de înmatriculare", mai arată sursă citată.

Mediafax.ro scrie că, în prima zi de Crăciun, trei persoane au murit în incendii, arată un bilanţ dat publicităţii de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Pompierii au intervenit în peste 2.700 de situaţii de urgenţă, dintre care 130 de incendii. Potrivit unui comunicat al IGSU, în ajunul şi în prima zi a Crăciunului s-au înregistrat 2.708 situaţii de urgenţă.

"Pompierii au intervenit pentru stingerea a 130 incendii, iar echipajele SMURD au acţionat în 2.320 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 69 de situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 176 misiuni de protejare a comunităţilor", au transmis reprezentanţii IGSU.

Potrivit acestora, 2.241 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 10 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.

În perioada menţionată, trei persoane au murit în incendii, iar alte 12 în accidente rutiere. Conform IGSU, numărul intervenţiilor a crescut faţă de perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate cu 442 mai multe evenimente în acest an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON