URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2021, 10:00

Promenadă nouă: A fost finalizată noua promenadă de pe malul Crișului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe malul drept al Crişului Repede, în zona podului Dacia, Primăria şi ABA Crişuri au finalizat lucrările la o nouă promenadă.

Aleea lungă de 300 de metri pornește din lunca verde a Crişului, pe sub restaurantul Crinul Alb, până lângă hotelul Continental. 

Lucrările pentru această amenajare au fost intens contestate de ecologiştii orădeni, deoarece iniţial Primăria avea de gând să taie şapte arbori din luncă, pentru a trasa promenada. Pe bună dreptate, ecologiştii au arătat că aleea poate fi şi sinuoasă, iar în final municipalitatea a acceptat criticile şi a tăiat mai puţini copaci. 

Primarul Florin Birta a explicat la acea vreme că accesul pietonal este necesar pentru mame cu cărucioare şi persoane cu dizabilităţi, dat fiind că în pasajul subteran de pe Magheru nu au acces. 

De asemenea, după cum a anunţat Primăria Oradea, noua legătură pietonală poate fi folosită şi de biciclişti. 


 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Moderator
Ce sa vezi:aplicația din spatele site-ului care cenzurează automat cuvintele vulgare nu reactioneaza la expresiile triviale,obscene,indecente,neciviincioase.....spuneti-o pa aia dreapta:papusarii va dixcteaza ce e bine si ce nu.Un Dumitru Chirila sau un Radu Enescu nu si-ar fi pretat onoarea la stfel de practici.Nicio problema.Prima institutie avizata va fi Garda de Mediu,Ministerul Mediului,Anar si DSP Bucuresti, legat de legaluitatea acestui proiect si ACESTOR lucrari,EXECUTATE PE REPEDE INAINTE: Promenada la haznaua Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea.
Postat 12 Noiembrie 2021, 21:58 de platona
Moderator
Uite,cam asa arata un continut vulgar de pe Bihon: "vai s-amar" _Vai cat e de frumoasa, de abia astept sa ma pis si ma cac in mijlocu ei. Nu de alta dar te atrage sa faci asa ceva. Daca nu pe mine atunci sigur toata boschetareala din partea cealalta a podului. Se muta dincoace ca acolo nici ei nu mai pot de atata putoare ce au facut. Eu insa am sa ma limitez la a face sesizari"vulgare" catre DNA,Curtea de Cobnturi,Garda de Mediu,SGG,OLAF,Ministerul Dezvoltarii....
Postat 12 Noiembrie 2021, 21:05 de platona
Moderator
Eu am utilizat in postarea mea cuvinte vulgare ? Mai incercam odata,pentru o analiza mai atenta a textului.
Postat 12 Noiembrie 2021, 16:27 de platona
Comentariul meu"contine cuvinte interzise"!!?? Nu poate fi publicat !?
Comentariu contine cuvinte interzise ??? Interzise de cine anume ?
Postat 12 Noiembrie 2021, 13:34 de platona
RE: Comentariul meu"contine cuvinte interzise"!!?? Nu poate fi publicat !?
Există o listă de cuvinte vulgare interzise pe care aplicația din spatele site-ului le cenzurează automat.
Postat 12 Noiembrie 2021, 16:09 de Moderator
Felicitari Birta !
Ati reusit sa puneti in valoare,debusarea apelor menajere provenite de la Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea,inbcarcate cu agenti patyogeni de la toti bolnavii tratati....
Postat 11 Noiembrie 2021, 23:01 de platona
Felicitari Birta !
Ti-ai intrecut mentorul,pa Dorel UIlie Bolojan.
Postat 11 Noiembrie 2021, 15:50 de platona
intre nu dau cu paru
Intreb si eu tarsii si buruienile de pe acostamnet tot de noua promenada tin? Da fasiile alea de pvc care atarna sub pod tot de nou sunt? Da mizeria de sub pod(mizerie care invita la pisare si kkare tot de noul luc a noi promenade tin? Doar atata puteti? Aveti oghii deformati bugetarilor? Daca de nou arata asac cu o sa arate peste o luna? Plin de masti kkati, pisati, peturi, pahare din plastin, pungi,.....
Postat 11 Noiembrie 2021, 14:43 de scortosul
CrisDumi aka KP
Trebuie sa spui felicitari BIRTA, ca altfel erau balarii acolo
Postat 09 Noiembrie 2021, 19:27 de Sandu2100
Așa trebuie să arate ceva finalizat?
De fapt, la pretențiile multora nici nu-i de mirare că "merge și așa". Chiar nu se vede cât de urâtă-i lucrarea?
Postat 09 Noiembrie 2021, 17:44 de KP
E bine ca s-a facut
Pe cand un articol despre asa-zisul santier de la restaurantul Mediterana care obtureaza promenada de la Podul intelectualilor spre primarie si te obliga sa treci prin carciuma? E de vreo doi ani acolo si stau niste schele mizerabile in batjocura.
Postat 09 Noiembrie 2021, 17:09 de Neutryno
bun compromis al primariei intre cerintele ecologistilor si nevoia de acces pentru handicapati, carucioare si biciclisti
S-au pastrat pana la urma cat de multi copaci s-a putut, si in albia crisului si in coltul promenadei. Imi aduc aminte ca zicea la un moment dat primaria si ca vrea access pentru utilaje in albie... nu prea imaginez excavatorul plimbandu-se pe promenada aia (desi si aia poate fi o nevoie pt curatare, decolmatare, etc). Oricum, daca as fi patron la restaurant m-as plange primariei ca m-au incurajat sa fac extinderi in consola deasupra crisului, pentru ca apoi sa puna pietris si sa fie doar o consola deasupra trotuarului si pietrisului..
Postat 09 Noiembrie 2021, 16:16 de unu
Doamnei Totorean si intregii redactii...
Nu ma pot abtine sa nu constat ca, desi nesimtirea si/sau prostia administratiei in acest proiect ar trebui sa va "zgaraie pe retina", abordati subiectul de parca ati fi la o sedinta UTC... Imi pare rau, dar ce faceti numai jurnalism nu se cheama...Incercati sa va imaginati cam care ar fi solutiile persoanelor cu dizabilitati la statia de tramvai (le lasam pe mamici ca ele se vor chinui "doar" vreun an-doi cu fiecare copil)? Sau chiar si pe "noua legatura" unde vor trebui sa urce cu carucioarele pe scarile din fotografie...sau sa o ia prin parcarea Hotelului Dacia printre masini...De ce ii abandonati in felul in care o faceti prefacandu-va ca nu e niciun bai?!? Inteleg ca vechile locatii sunt cum sunt pentru ca ei nu erau o prioritate in trecut, dar e normal sa renovam sau sa construim pasaje, cai de acces, etc. si pe ei sa nu ii avem in vedere? Sa le interzicem practic accesul la mijlaoce de transport sau la anumite zone din oras? Asa credeti ca procedeaza o societate civilizata?!? Dezvoltand orasul doar pentru soferi?!? Cu drumuri, pasaje, parcari supra/sub/terane..cat mai aproape de toate destinatiile posibile, concomitent cu excluderea/"uitarea" altor participanti la trafic?!?
Postat 09 Noiembrie 2021, 15:29 de Ioan75
Era prevazuta o pista prin pasaj?
sau pur si simplu nu s-au gandit la asa ceva in faza aia a proiectului? Oricum, a pozitia Primariei si a primarului nu face decat sa ma irite din nou...vezi doamne, s-au gandit la mamicile cu carucioare si persoanele cu dizabilitati care nu pot trece prin pasaj... Abia acum au gasit resurse sa gandeasca?!? Si, persoanele acestea generatoare de ganduri ce vor face in continuare daca vor sa coboare din tramvai la statia din zona???? Sau, daca vor sa ia tramvaiul din statie, cu ce vor ajunge la nenorocita aia de statie?!? Luandu-si carucioarele in spate, pe scarile pasajului pietonal??? (pasaj unde am sperat ca macar la renovare sa fie avute in vedere si aceste persoane de a caror grija moare, vezi doamne, Primaria). Si, apropo, asa se pune problema? Ca "noua legatura" poate fi folosita si de "biciclisti"? Adica, transportul ala alternativ ramane un moft de weekend cand iti iei bicicleta in spate pe scari acolo unde "legaturile" se opresc in trepte... Asa lehamite ma ia...
Postat 09 Noiembrie 2021, 15:04 de Ioan75
Zboara
Daca se respectau cerintele din proiectul Pasajului Magheru, aceasta promenada nu ar mai fi existat. Cineva a uitat sa faca pista de biciclete prin pasaj si un trotuar adecvat, nu de 15cm. Ce conteaza? Noroc ca avem bani sa facem trei proiecte in loc de unul singur.
Postat 09 Noiembrie 2021, 11:28 de bihooorel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON