URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2022, 15:32

Prins pe camere: Orădean descoperit întâmplător de Poliţia Locală, în timp ce arunca gunoiul pe stradă! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean care locuieşte în zona centrală a oraşului a fost descoperit întâmplător de Poliţia Locală pe înregistrările video în timp ce îşi arunca gunoiul pe strada Aurel Lazăr.

Surprins întâmplător pe videocameră

Potrivit unui comunicat al Primăriei, "poliţiştii locali au constatat depozitarea unui sac cu deşeuri menajere provenite din gospodărie deasupra unui coş stradal" după care "cu ajutorul imaginilor video din zona centrală a fost identificată persoana care a depozitat neregulamentar deşeurile pe domeniul public, aceasta fiind sancţionată contravenţional".

BIHOREANUL a aflat bărbatul a fost descoperit întâmplător în timp ce arunca gunoiul pe domeniul public la sfârşitul lunii martie şi a fost identificat după investigaţii care au durat mai bine de o săptămână.

"Colegii noştri căutau să identifice persoanele care au distrus bolarzii de pe strada Aurel Lazăr şi l-au surprins pe contravenient în timp ce lăsa o pungă cu mizerii pe coşul de gunoi. I-au fost luate semnalmentele după care, în fiecare dimineaţă, timp de o săptămână, un poliţist local a stat pe stradă ca să îl identifice", a declarat luni pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Poliţia Locală Oradea, Samuel Milian.

Un vecin fără contract pentru gunoi

În urma formalităţilor de identificare, poliţiştii locali au descoperit că bărbatul locuia pe aceeaşi stradă şi îşi arunca mizeriile din gospodărie la coşul de gunoi din stradă pentru că nu avea încheiat contract de salubrizare.

"Poliţistul local l-a sancţionat doar cu avertisment, dar i-a cerut orădeanului să îşi încheie contract de salubritate", a povestit Milian.

Conform Hotărârii de Consiliu Local 861 din 2020, persoanele fizice şi juridice din Oradea au obligaţia să încheie contract pentru prestarea serviciului de salubritate cu operatorul desemnat de municipalitate.

Depozitarea sau abandonarea deşeurilor pe domeniul public este strict interzisă şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv, 1.500 lei şi 2.000 lei, în cazul celor juridice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Și eu ca un naiv
Credeam că acele camere de supraveghere video sunt pentru a surprinde hoți, urmăriți, tâlharii, indivizi suspecți. Probabil că toți au fost prinși și nu mai este nici unul în libertate. Să vedem cine unde duce gunoiul acuma. Sistem de supraveghere care a costat.... angajați care supraveghează plătiți cu...., polițiști plătiți cu.... mașină de serviciu a poliției care și ea a costat...., Întreținerea mașini care costă.... per an. Și după toate aceste lucruri, singura știre în ultima săptămână despre sistemul de supraveghere video este un individ care a aruncat gunoiul în tomberonul stradal. Wow!
Postat 05 Aprilie 2022, 08:49 de Vio_427
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON