Surpriză de proporţii, miercuri, la Tribunalul Bihor, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus rearestarea primarului suspendat al Beiuşului, Adrian Domocoş.
Măsura a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile, la solicitarea DNA Oradea, care îl acuză pe edil de patru noi fapte de abuz în serviciu care ar fi fost comise în acelaşi dosar în care a fost inculpat deja pentru luare de mită şi abuz în serviciu.
Este vorba despre dosarul în care procurorii anticorupţie îl acuză că s-ar fi folosit de funcţia publică ca să obţină pentru firma sa, pe care o conduce prin intermediul mamei, un spaţiu de la Episcopia Greco-Catolică, pe o chirie simbolică, în schimbul favorizării bisericii.
În acelaşi dosar, în care procurorii l-au inculpat şi pe administratorul Episcopiei Greco-Catolice a Oradiei, Ovidiu Constantin, au mai fost puse sub învinuire acum încă şapte persoane, angajaţi ai Primăriei Beiuş.
După cum se ştie, Adrian Domocoş a fost arestat pe 16 decembrie anul trecut de Tribunalul Bihor, iar pe 24 decembrie Curtea de Apel Oradea a decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu, măsură menţinută până în prezent
Cu toate că încheierea de arestare emisă miercuri de Tribunalul Bihor poate fi atacată prin contestaţie la Curtea de Apel Oradea, ea este executorie, motiv pentru care primarul a şi fost încarcerat.
Avocatul său, Răzvan Doseanu, crede că noile acuzaţii nu impuneau luarea unei astfel de măsuri. „Sunt patru acuzaţii noi pe aceeaşi stare de fapt. Adică s-a reţinut că Domocoş nu a comis doar luare de mită, ci şi abuz în serviciu. Însă elementele de noutate aduse de procurori nu constituie, în opinia mea, un argument pentru luarea unei astfel de măsuri. Nu înţeleg cu ce ar putea să pericliteze buna desfăşurare a urmăririi penale domnul Domocoş care, aflat în arest la domiciliu de două luni, este oricum izolat", a declarat avocatul.
Doseanu a contestat încheierea Tribunalului Bihor, aducând ca principal argument faptul că, până în prezent, Adrian Domocoş a respectat toate obligaţiile care i-au fost stabilite atunci când a fost plasat în arest la domiciliu. „Textul de lege presupunea ca inculpatul să aibă o conduită necorespunzătoare. Aici nu a fost cazul. Făcând o comparaţie cu marile cauze de corupţie din Capitală, unde se discută de şpăgi de milioane de euro, acuzaţiile aduse primarului din Beiuş sunt minore şi în niciun caz nu justificau această înlocuire a măsurii", crede avocatul.
Citiţi despre afacerile primarului din Beiuş în articolul: "Afaceri pe casa Domnului: Detalii din dosarul în care primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, făcea afaceri ilegale cu biserica"
Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.