URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2023, 19:20

"Porţi deschise". Biroul primarului de Oradea, Florin Birta, va fi deschis curioșilor în următoarele trei weekenduri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul primarului Florin Birta, în care au lucrat în ultimul secol 30 de primari de Oradea, va fi deschis publicului în următoarele trei weekenduri.

Acces la biroul primarului...

"Clădirea Primăriei Oradea, monument istoric cu o vechime de 120 de ani, va oferi spre vizitare, prin Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice (Oradea Heritage), biroul primarului, spaţiu care a găzduit de-a lungul a peste 100 de ani activitatea a 30 de primari care au condus oraşul Oradea", au anunțat miercuri reprezentanții municipalității, printr-un comunicat.

Vizitele vor putea fi făcute în weekenduri. "Biroul primarului va putea fi vizitat doar în zilele de sâmbătă şi duminică", a precizat Primăria.

Biroul edilului șef va fi deschis publicului în cadrul tururilor de vizitare a expoziţiei "Centenarul Constituţiei României Mari", din sala mare a Primăriei, deschisă publicului în intervalul 21 octombrie - 5 noiembrie.

"Vizitarea expoziţiei se va face pe bază de programare prealabilă prin e-mail oradeaheritage@gmail.com sau la numărul de tel. 0731.212.284 - persoană de contact Matei Camelia", a anunţat Primăria.

Tururile gratuite şi se vor organiza din oră în oră, la ore fixe, în intervalul orar 12-18, cu grupuri de cel mult 20 de persoane.

Legat în piele și șnuruit cu tricolor...

În cadrul expoziţiei "Centenarul Constituţiei României Mari 1923 - 2023", iubitorii de istorie vor putea vedea documentul original al Constituţiei din 1923.

Exemplarul este legat în piele şi şnuruit cu şnur tricolor care are imprimată cu auriu stema regală încadrată într-un cerc decorat cu motive vegetale aurii.

Constituţia din 1923, care face parte din colecţia Muzeului Naţional Cotroceni, este expusă în Sala Mare a Primăriei alături de alte documente ale vremii.


Programul de vizitare a expoziţiei:

Sâmbătă, 21 octombrie, între orele 12-18 - program cu ghidaj la ore fixe. Turul cuprinde şi biroul primarului.

Duminică, 22 octombrie, între orele 12-18 - program cu ghidaj la ore fixe. Turul cuprinde şi biroul primarului

Luni, 23 octombrie – între 10 - 16

Marţi, 24 octombrie – între 10 - 16

Miercuri, 25 octombrie – între 10 - 12

Joi, 26 octombrie – între 10 - 12

Vineri, 27 octombrie – între 10 - 16

Sâmbătă, 28 octombrie – între orele 12 – 18, program cu ghidaj la ore fixe – turul cuprinde şi biroul primarului

Duminică, 29 octombrie – între orele 12 – 18, program cu ghidaj la ore fixe – turul cuprinde şi biroul primarului

Luni, 30 octombrie – între 10 - 16

Marţi, 31 octombrie – între 10 - 16

Miercuri, 1 noiembrie – între 10 - 16

Joi, 2 noiembrie – între 10 - 16

Vineri, 3 noiembrie – între 10 - 16

Sâmbătă, 4 noiembrie – între orele 12-18 - program cu ghidaj la ore fixe - turul cuprinde şi biroul primarului

Duminică, 5 noiembrie – între orele 12-18 – program cu ghidaj la ore fixe - turul cuprinde şi biroul primarului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Maikeltroll
Nu toata lumea ARE DROJDIE DE VASLUI
Postat 19 Octombrie 2023, 10:06 de Sandu2100
KP aka mama Omida
Sau poate făceai un BOT acolo, si de când nu mai vrea, ai dat in ofensiva ::::::))))) cunoști bine locația poate făceai si la Filip ceva filet.
Postat 19 Octombrie 2023, 10:05 de Sandu2100
"Deşteptule"
Aştept să LE vizitez celula, care o merită din plin!
Postat 19 Octombrie 2023, 08:06 de Maikeltroll
Pentru amărășteanul cu invitații "în nume propriu".
Dacă ai avea tu atâtea circumvoluțiuni pe creier de câte ori l-am trezit eu cu fluierături, din sforăiturile pe care le trăgea în acel apartament cu numărul 101, pe iubitul tău pe care-l pupi zilnic în fund ... ai fi fost astăzi departe, nu trepăduș și slugă de primar liberal pe lângă o fițuică de partid.
Postat 19 Octombrie 2023, 05:35 de KP
Doar biroul va fi vizitabil?
Camera secretelor de lângă birou, dormitorul stil și baia de marmură se închid preventiv? Ca să poată vedea și orădenii pe ce lăfăială se duc o parte din banii prăduiți de la capitolele de taxe și impozite locale, crescute an de an fără încetare de peste un deceniu deja. Mergeți orădeni și măcar lăsați-vă urmele pe covoarele importate de la emirate, din cele trei încăperi exclusive, bașca cele două de secretariat și așteptare musafiri la masă.
Postat 19 Octombrie 2023, 05:26 de KP
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ, pinonel, KP, Mihăiță, Maikeltroll
Poate mergeți si voi in vizită ::::::))))))
Postat 18 Octombrie 2023, 20:28 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON