URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2016, 22:30

PNL Bihor şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare. Bolojan: Vrem un scor de 45% (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marţi seară, platoul Casei de Cultură a Sindicatelor era ocupat, tot, de maşini. Refugiaţi pe treptele clădirii, tineri la patru ace aşteptau să se facă ora 18 încălzindu-se la o ţigară.

Nefumătorii umpleau holul principal sporovăind pe bisericuţe. Se vorbea cu voce atât de joasă încât vocea deputatei Florica Cherecheş, care îşi întâmpina colegii la intrarea în sală, putea fi auzită din celălalt capăt. "Bună seara, mă bucur că aţi venit!", spunea deputata.

Mai disciplinat, activul de partid ajuns la vârsta maturităţii era deja instalat în sala aproape plină. Bărbaţi la costume negre, ca la nuntă sau înmormântare - rămâne de văzut în noaptea de după 11 decembrie - aşteptau să înceapă lansarea echipei de candidaţi a PNL Bihor.

Ici, colo, doamnele partidului dădeau câte o pată de culoare sălii în care puteau fi văzuţi primari, consilieri locali şi judeţeni, parlamentari liberali sau simpli membri în căutarea unei cariere de partid.

"Vorbeşte domnul Bolojan"

Viceprimarul Florin Birta, secretarul PNL Oradea, dădea ultimele indicaţii echipei de sunet: "Deci, se intonează imnul de stat, după care vorbeşte domnul Bolojan".

Tras la un pulover cărămiziu, tânărul liberal făcea notă discordantă cu costumele sobre de la masa amenajată pe scenă în faţa unei cortine acoperite de modelul siglei liberale cu săgeata erectă, multiplicată de zeci de ori. "Stimaţi colegi, vă rog să luaţi loc în sală. În curând vom începe", a anunţat, câteva minute mai târziu, în microfon, primarul Ilie Bolojan.

Surprinzător de bine dispus, preşedintele PNL Bihor şi-a asumat rolul de amfitrion cu aerul relaxat al unui moderator TV. Bolojan a renunţat la cravată şi notiţe. A vorbit liber, gesticulând larg, cu pauze de efect, demonstrând calităţi de comunicator îndelung exersate. 

Cu toate acestea edilul nu pare să se tragă de şireturi cu activul de partid. Intervenţiile primarului au fost singurele momente în care liberalii din sală nu şi-au perrmis, parcă, nici măcar să tuşească.

Încălzirea

Deschisă la câteva minute după ora 18, cu intonarea imnului de stat, lansarea candidaţilor PNL de la Oradea a fost ultima dintr-un şir de evenimente similare care au avut deja loc la Aleşd, Beiuş, Marghita şi Salonta.

Întâlnirea s-a prelungit mai bine de o oră şi jumătate şi a fost punctată de aplauze după fiecare luare de cuvânt, dacă nu pentru altceva, măcar ca publicul să se mai încălzească.

Desfăşurat simplu, fără repertoriu muzical de partid, cocarde, balonaşe şi steguleţe, evenimentul ar fi putut trece drept o sesiune de comunicări într-un film cu sunetul dat pe mut.

Imaginea a fost întărită şi de chipurile participanţilor care au cam căzut pe gânduri când liderul filialei, în același timp secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, le-a repetat că ţinta pentru alegerile parlamentare este atingerea rezultatului de la "localele" din iunie. "La alegerile locale, PNL Bihor a obţinut un procent de 45%, scor pe care intenţionăm să îl atingem şi la alegerile parlamentare", a spus Bolojan.

Ţinta: şase mandate!

Aplicând acelaşi algoritm, liberalii bihoreni mizează pe şase mandate în următorul legislativ. "Cel mai probabil în Parlamentul României urmează să ne reprezinte domnul Popa Cornel şi Suciu Nicolae la Senat şi Gavrilă Ghilea, Cherecheş Florica, Cupşa Ioan şi Kiss Ianos, la Camera Deputaţilor", a prognozat liderul PNL Bihor.

Potrivit lui Bolojan, oferta electorală cu care liberalii vor să câştige voturile bihorenilor se bazează pe cinci piloni principali.

Aceştia sunt: infrastructuara ("autostradă, centuri ocolitoare, aeroport, terminal intermodal"), locuri de muncă ("o reţea de parcuri industriale în judeţ şi o strategie care să nu îi mai aducă pe navetişti la locurile de muncă din Oradea, ci să ducă locurile de muncă mai aproape de ei"), educaţie ("şcoli de meserii în municipiu şi judeţ şi dezvoltarea campusului Universităţii Oradea), sănătate ("este vital pentru judeţ să aibă spitale bine dotate, cu medici calificaţi"), respectiv turism şi agricultură ("să le oferim bihorenilor produse de calitate").

Înţepătură la UDMR

Odată stabilite liniile directoare, fiecare dintre candidaţii care au luat cuvântul în următoarea oră s-au axat pe câte una din priorităţile partidului.

Spre exemplu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cornel Popa, care deschide lista pentru Senat, a vorbit despre necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii, indiferent că este vorba de modernizarea aeroportului, amenajarea de centuri ocolitoare, electrificarea căii ferate Cluj - Episcopia Bihor sau construirea terminalului intermodal.

Potrivit candidatului, PNL a demonstrat deja că este capabil să aducă în judeţ banii necesari pentru aceste investiţii. "Când am fost la guvernare între 2004 - 2008 am adus peste 160 milioane euro pentru 22 de localităţi", a spus Popa.

Liberalul a încheiat acid, cu ţintă la adresa UDMR: "Să echilibrăm ceea ce dăm la Bucureşti cu ceea ce se întoarce înapoi, nu să ne despărţim, cum vor unii care nu vorbesc întotdeauna limba română".

Mama şi copilul...

O figură aparte a  făcut profesorul universitar Nicolae Suciu, preşedintele Societăţii de Obstretică şi Ginecologie, locul doi pe lista PNL pentru Senat. Bihorean din zona Aleşdului stabilit în Bucureşti, medicul s-a împrietenit cu Bolojan în anii când acesta a fost secretar general al partidului în cadrul unei asociaţii înfiinţată de bihorenii din Capitală.

Suciu a fost pus pe lista partidului pentru realizările profesionale deosebite, fapt pentru care a şi abordat, profesoral, cam un sfert de oră teme legate de sănătate, de la sportul natural până la modul în care Japonia ştie să fie "child friendly" amenajând în aeroporturi locuri pentru mamă şi copil.

Cum după ce deputaţii Ioan Cupşa şi Florica Cherecheş abordaseră teme la fel de "generoase", precum îmbunătăţirea legislaţiei şi protecţiei sociale, înţepeniţi deja în scaunele lor, liberalii au început să părăsească sala în grupuri. Mici, să nu bată la ochi...

Stânga nu "produce"...

Conştient că răbdarea asistenţei se apropie de sfârşit, primarul i-a dat cuvântul senatorului Gavrilă Ghilea, care deschide lista PNL pentru Camera Deputaţilor.

Mult mai succint, liberalul a abordat teme economice şi a încheiat: "Avem un argument foarte important prin care să convingem bihorenii să voteze PNL: niciodată când stânga a condus la nivel naţional şi local nu s-a realizat niciun proiect important în Bihor!".

Întâlnirea a fost încheiată în aceeaşi notă de primarul Ilie Bolojan, care a avertizat încă o dată că înfrângerea liberalilor în alegeri va echivala cu marginalizarea Bihorului de către puterea PSD.

"Vă îndemn ca în următoarele 30 de zile să vă faceţi câteva minute, să vorbiţi cu aparţinătorii, cu prietenii, să le explicaţi miza acestor alegeri şi să îi convingeţi să voteze PNL pentru Oradea, Bihor şi România. Dumnezeu să aibă în pază oraşul nostru, judeţul nostru şi ţara noastră!", a conchis Bolojan, în aplauzele călduroase ale asistenţei.

După care, în nici zece minute sala s-a golit...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
44 Comentarii
Alain Delon nu are intr-adevar ce cauta
Oare de ce nu se mai nasc actori frumosi si talentati ca Alain Delon? Ani de zile a fost numarul 1.Sunt suficienti actori frumosi dar nu la nivelul lui.Sau nu au talent, asa ca frumusetea nu ajunge. Suportam uratenia si mediocritatea barbatilor cu burta intr-o lume care crede ca a progresat.
Postat 11 Noiembrie 2016, 12:39 de User anonimizat
Ţinând cont că mâine începe campania, titlul (pentru care vă felicit) mi se pare un subiect care necesită o dezbatere serioasă.
Perspectiva medicală asupra poeticii spaţiului (interior) m-a făcut să zâmbesc sincer. Sper să nu fie cumva un cârcel cerebral.
Postat 10 Noiembrie 2016, 20:40 de eutanasiu
Lobotomia vs.eutanasia
Daca tot ati urmmarit Anatomia lui Grey ( eu deloc ), intelegeti banuiesc, ce se intampla in aceste momente,cand va citesc pe dvs. in encefalu meu .. Sinapsele,adormite, se trezesc zburdalnice, inundate de ploaia de dopamina... Neuronii,putini dar "tari ",isi intind bratele ca de caracatita , fortand niste elongatii de inviorarare. Mna, cam asa-i la mine in cutia craniana,acu '. Io -s multumita.
Postat 10 Noiembrie 2016, 18:44 de Iness
Sunt de acord să vorbim despre seriale
Unul de succes ar fi cel care, până acum a ajuns la episodul doi: Un amestec între Anatomia lui Grey şi Preacher. Mai ţineţi minte în 2012 când Băsescu ne îndemna să nu ne uităm o săptămână la Antena 3? Era primul episod. Episodul pilot. La patru ani distanţă, şacalul administrativ ne propune ceva mai mult (evident). Pe parcursul unei luni să ne facem câteva minute (asta e ca şi creşterea productivităţii lucrând sâmbăta) idee luată, la fel ca în Preacher, prin rearanjarea literelor din citatele din Noul Testament. Trecerea la Anatomia lui Grey are loc în aceeaşi frază cu uşurinţa cu care autorul în urma vizitei la vreun coleg de prezidiu ar putea deveni internat. Astfel, ar avea timp destul pentru studiul „aparţinătorilor” şi al sensului cuvintelor. Legat de „miza” invocată în text, pentru amatorii de seriale ar fi recomandate primele două mandate din Borgias. Extinderea acoperirii Domnului de la nivel de oraş la nivel de judeţ şi chiar de ţară, propagată de pastorul fără diplomă „înhăitat” cu fratele Falcă şi cu tot grupul de rugăciune este ori ecoul strigăturii de campanie din iunie convenabil deformat, ori o înşiruire de manelist. Probabil de aceea şi aplauzele călduroase. Sala „s-a” golit (unde apare Bolojan totul se face singur, reflexiv) pentru că darul a fost dat, conform valorilor creştin-liberale, la intrarea în sală.
Postat 10 Noiembrie 2016, 17:56 de eutanasiu
Paroles,paroles..
Nu suport tupeul unora de a-l amesteca pe Alain Delon in tziganiada asta !!
Postat 10 Noiembrie 2016, 15:53 de Iness
@Didier
Alain Delon este foarte convingător (în mare formă) în majoritatea rolurilor în care viaţa lui de zi cu zi e tema personajului. În privinţa cópiilor, sunt de părere că americanii au realizat (ca întotdeauna) o copie mult mai scumpă din dorinţa de a suplini valoarea.
Postat 10 Noiembrie 2016, 13:44 de eutanasiu
@eutanasiu.ma bucur ca exista un cinefil in oras.
Si cu mine doi. Cine a vazut varianta franceza a filmului, cu un Alain Delon in mare forma, ma refer la filmul Plein soleil realizat in anii 1960 cred, se va intreba de ce au realizat americanii o copie mai slaba, cu toate ca Matt Damon cand vrea este foarte bun.
Postat 10 Noiembrie 2016, 13:06 de User anonimizat
Matematici speciale (anul I la facultate) şi matematici de la şcoala specială (Tileagd)
Logica matematică este premergătoare oricăror matematici superioare. Atât la facultatea de mecanică cât şi la cea de matematică. Cu două facultăţi, pus în faţa „alegerii”, Bolojan a preferat să predea matematica celor fără toate facultăţile mintale „pe limba lor”. Cum altfel aş putea cataloga zicerea debitată în încheierea întâlnirii: „înfrângerea liberalilor în alegeri va echivala cu marginalizarea Bihorului de către puterea PSD”? Cel puţin aberaţie. Logica lui de şcoală ajutătoare aplicată textului ar duce la „certitudinea” că toate judeţele în care PSD nu este la conducerea reşedinţelor de judeţ ar urma să fie marginalizate. Fie şi numai din punct de vedere geografic, nu văd cum ar putea fi marginalizat judeţul Braşov! Dacă afirmaţia aritmeticianului ar fi adevărată, ar trebui ca şi mesajele primarilor din Timişoara şi Cluj (cel puţin), ar trebui să fie similare. Încă o dată se vede diferenţa enormă între nivelul intelectual al domnului Bolojan în comparaţie cu cel al domnului Robu. Nu îl poarte egala nici măcar pe liliputanul Boc. În schimb, mi se pare un discurs foarte apropiat de cel al domnului Hunor. Ambilor le e frică de segregaţionism. Unuia din motive de prostie, celuilalt din motive de nesimţire. Acest lucru mă face să mă gândesc la „resetarea” majorităţii din Consiliul Judeţean. Este imposibil să descrii în cuvinte puţine enormităţile pe care acest cameleon „tehnocrat” le poate exprima cu limba pe care o extinde la fel de mult şi la fel de rar ca şi mimeticul animal. Ca o paranteză, promotorul informatizării a orice, vorbeşte de RESETARE fără a şti exact ce înseamnă! Ca să vă daţi seama de ridicol uitaţi-vă în jur şi veţi constata că, de la cel mai mic până la cel mai neinstruit utilizator de aparate electronice face această operaţiune de o simplitate stupefiantă. Întrebarea este: ce obţineţi printr-o astfel de operaţiune? Nu veţi obţine niciodată un alt aparat, nu veţi obţine un nou soft de operare, nu veţi obţine date sau informaţii în plus. Apăsarea butonului RESET vă asigură doar repornirea aparatului în condiţiile iniţiale. Ridicolul situaţiei din C.J.B. este că nu ajunge la butonul RESET fiind prea sus şi chiar dacă ar ajunge la el, nu are curajul să-l apese. Zicerea, pe lângă că este o aberaţie, este în acelaşi timp şi o nesimţire fără margini. Să joci alba-neagra cu certificatele de proprietate prin Piaţa Rogerius pentru ca apoi să devii „organ” în Consiliul de Administraţie la SIMBAC, să joci certificatele verzi ale CET la bursă, mi se par la fel de imoral ca şi a specula piaţa voturilor. Dependenţa de păcănele a cameleonului ar trebui să dea de gândit alegătorilor. Jetoanele sunt din ce în ce mai scumpe. Unde mai punem că joacă pe datorie?!
Postat 10 Noiembrie 2016, 12:59 de eutanasiu
Tot ei !
Oare,merită să fie realesit ? Nu uni din ei au fost cei care au votat împotriva ridicări imunități lui Sebastian Chită (doar doua abțineri) sau a votări pensiilor nesimțite (nici un vot împotriva).Oare nu ei sunt cei care acceptă în continuare ca posturile instituțiilor de stat (desconcentratele) să fie puse politic,in funcție de interese fără multe cunoștințe (ex.Negrea pus Inspector general care nu a a obținut nici macar punctajul necesar ptr a intra la concurs ptr.post de director și ex.pot continua ) Observ că doar au fost vorbe de dragul de a vorbi și nici o prezentare de propuneri de proiecte legislative.Cum vor vota în noua legislatură, după propria conștiința sau după cum le va indica liderul de grup (ex Cherecheș). Vor propune legi la legi pentru a crea contestați, la contestați ptr.interese personale si de grup sau vor face legi ptr.noi .
Postat 09 Noiembrie 2016, 21:06 de jan
@TDS
Categoric de accord.
Postat 09 Noiembrie 2016, 21:05 de Iness
DE ACORD
@Iness: Se vede ca nu mi-ai citit comentariile din trecut! Si eu am sustinut acelasi lucru ! eutanasiu scrie exceptional ! Ce sa vezi?! Din acest punct de vedere " gandim la fel, simtim la fel "..
Postat 09 Noiembrie 2016, 20:52 de TDS
@TDs
Da, ma, ascultai Canarul...Foarte misto. Nu-s mai tinerel/tinerica, ci mai incult pur si simplu... Nu ma deranjeaza deloc asta !Da' io-ti spun, eutanasiu is the best. ! Clar?
Postat 09 Noiembrie 2016, 20:47 de Iness
Statistic, şoferii (profesionişti) sunt cei mai numeroşi clienţi ai damelor scoase la produs!
Gavrilă Ghilea este precum un şarpe cu clopoţei. Deocamdată dansează după muzica fluierului PNL, însă o face în scârbă şi cu regret că nu are încotro. Este conştient că liderii PNL nu permit nici o promovare în funcţii de conducere a pedeleilor. Chiar şi retrogradarea „la cerere” de la Senat la Camera Deputaţilor e un semn. Unica lor misiune este aceea pe care o fac cel mai bine. Finanţarea campaniei. Încheierea cuvântării „liberalului” (sadea) ne arată menta-litatea celui care nici nu mai ştie cine, când şi cât a condus Oradea. Nemulţumit parcă de faptul că, scoţând stânga la „produs”, clienţii din Oradea şi Bihor preferă promoţiile şi de aceea merg în grup. Ideea propagată (şi) de ideologul lui şef ar fi că „serviciile” sunt cam ieftine, că nu s-a ajuns încă la pragul de „afordabilitate” – ca să mă exprim în termenii „de expertiză europeană la nivel înalt”. „Prezenţii” de dreapta profundă dar intelectuală, aveau nevoie de o expresie scurtă, cam cât gândirea lor polarizată, pe care să o spună sau să o posteze şi care să certifice „superioritatea” opiniilor lor politice. Aşa s-au născut vreo trei expresii scurte şi/dar pene_trante din precauţia de avea cel puţin o rezervă în cazul unui nou plagiat. Pentru cei care nu îşi mai aduc aminte, din 1996 (chiar 1994) până azi, fără excepţie, Oradea a fost condusă de alţii decât PSD. În măsura în care PD şi PD-L sunt considerate de stânga, de bună seamă că şi Noul PNL e tot de stânga. Să susţii aşa ceva în Oradea, este de un tupeu cum numai la şoferi poţi să găseşti. Poate de aceea a insistat asupra necesităţii „convingerii bihorenilor”.
Postat 09 Noiembrie 2016, 20:44 de eutanasiu
SARMAN CANAR TI S-A PARUT...
@Iness: Te-ai dat de gol ! Esti mai tinerel / tinerica si probabi n-ai auzit de Phoenix si melodia " Canarul " ( solist Moni Bordeianu ). Este o metafora ! Canarul galben ca un galbenus....statea in colivia cu sarme de-argint ! La un moment dat crede ca zarile is-au deschis, ca poate sa zboare unde doreste ! Dar i s-a parut! Asa cum si mie mi s-a parut ca libertatea de exprimare exista ( nu doar in textul Constitutiei )si pe cale de consecinta poti sa-ti expui punctele de vedere critice, chiar cu insistenta, ca Bolojan & PNL pot fi " atacati " fara sa "te temi" ca vei fi facut in fel si chip de unul sau altul...
Postat 09 Noiembrie 2016, 20:36 de TDS
@Tds
No uite, de ce CAnarul ? Ce sa intelegem noi, prostimea, din titlul si textu tau ?
Postat 09 Noiembrie 2016, 20:06 de Iness
CANARUL
@Florin Ciucas: Cate comentarii scriu DECID EU ! Cat de lungi sau scurte sunt DECID tot EU ! Dvs. MA PUTETI INTERZICE inclusiv pe sistemul " Asa vrea muschii mei "! Mi-am amintit ! Dvs. l-ati facut " albie " pe eutanasiu amintindu-i ca la un moment dat ii placea...Dvs. l-ati luat in tarbaca si pe pinonel spunandu-i...pinike! In rest depre CHRIS, OradeaCivitas, mick s.a. numai de bine !
Postat 09 Noiembrie 2016, 19:26 de TDS
RE: CANARUL
TDS, moderatorul l-a dat ca exemplu pe eutanasiu în ce priveşte condensarea informaţiei. Eu am o părere nuanţată: îmi place la el grija pentru exprimare şi spiritul critic, dar mă enervează stilul alambicat şi prea preţios, pentru că îngreunează înţelegerea. Plus de asta, comentariile sunt prea lungi. Azi oamenii vor să citească şi să priceapă rapid, nu mai au răbdarea de altădată...
Postat 09 Noiembrie 2016, 22:08 de Florin Ciucas
Eutanasia salveaza Romania
Ma bucur ca si moderatorului ii place ce si cum scrie ' eutanasiu ' . Eu sunt de-a dreptul impresionat (a), am mai spus-o de fapt.. Pe chestia asta, ebihoreanul, nu v-ati gandit la o posibila colaborare mai stransa cu domnia sa ? In sensul de a progresa de la comentarii, la articole adevarate ?!
Postat 09 Noiembrie 2016, 18:52 de Iness
Talentatul domn Bolojan
Asemănarea dintre secretarul PNL (o funcţie dovedită a fi una fără însemnătate şi, ca urmare, dobândită prin mila unora) şi personajul principal interpretat de Matt Damon, din filmul Talentatul domn Ripley este izbitoare. La fel ca şi Tom, care cânta (la petreceri), Ilie asigura la început cateringul. Folosindu-şi “talentele” probabil dobândite la Tileagd – falsurile, minciunile (chiar şi cele prin omisiune) şi personificările, a fost remarcat de bogătaşul Tăriceanu. I-a cerut astfel să se ocupe de prea-mulţii copii din guvern, fiind promovat atunci, ca şi acum (de către Blaga), până la limita incompetenţei, aceea de secretar. Tot la fel ca şi Tom, nu stă pe gânduri şi acceptă oferta. Modificarea înfăţişării a intervenit în consecinţă. Ştiind că dacă va pleca de lângă Tăriceanu nu îşi va mai permite beţia puterii, a apelat la „talentele” sale de bază pentru a-i anihila pe toţi cei care îi cunoşteau trecutul. A ajuns, la fel ca personajul Tom, să-i execute (politic) chiar şi pe finanţatori. Tăriceanu şi Selina ar fi doar doi. „Programul” propus este fiduciar şi poate tocmai de aceea „imaginea a fost întărită şi de chipurile participanţilor care au cam căzut pe gânduri…”. Cel mai probabil, tot ca în film, Alina (această Gwyneth Paltrow a PNL ) va fi cea care va descoperi că mustaţa rasă face parte din arsenalul personificării. Cel târziu a doua zi după alegeri se va pune problema rezultatelor. Aşa cum Tom nu putea concura cu averea lui Dickie, nici Bolojan nu poate concura cu averea lui Isar. Unde mai punem că Bolojan nici nu ştie să înoate!
Postat 09 Noiembrie 2016, 16:10 de eutanasiu
2012
@eutanasiu: În 2012 atât PNL cât și PSD parcă erau altfel ! Deci eu mă refer la momentul 2012....
Postat 09 Noiembrie 2016, 15:36 de TDS
@moise
Nu am susţinut NICIODATĂ că Ponta, Dragnea, Tăriceanu, Blaga, etc.... ar trebui votaţi. La fel, cei de la PNL, USR, PMP, UDMR ... . Consider că nu este vreo diferenţă nici între ei, nici între reprezentanţii lor. (Apreciez dialogul civilizat)
Postat 09 Noiembrie 2016, 15:02 de eutanasiu
@TDS
De ce alianţa PNL - PSD nu e la fel de "rea" ca şi alianţa PNL - PDL? E foarte posibil să constatăm asta din 12 decembrie!(USDL)
Postat 09 Noiembrie 2016, 14:50 de eutanasiu
Erată
...cravatei şi al notiţelor... @moderator:Vă rog să corectaţi textul ca nu cumva să fie prea multe comentarii (dacă asta e o problemă). Mulţumesc.
Postat 09 Noiembrie 2016, 14:41 de eutanasiu
MDA
@Moderator : Da, și mie îmi place eutanasiu ( chit că sunt în dezacord cu el în privința USL ) dar și de el v-ați luat la alte comentarii ( nu mai știu exact la care, poate el știe, cred că era ceva cu APAREGIO ). Dar dacă folosirea majusculelor a ajuns o problemă nu știu ce să zic ! Ton deplasat nu am folosit iar stabilirea relevanței cred că este atributul comentatorului ! Dacă lui CHRIS sau Mick li se pare relevant să-mi scrie numele sau să-l asocieze cu coțofana ( corectă asociere altfel ) asta e ! Dar atunci să fim cu toții egali în fața relevanței.
Postat 09 Noiembrie 2016, 14:23 de TDS
Exerciţii de autosugestie („Bolojan a renunţat la cravată şi notiţe. A vorbit liber, gesticulând larg, cu pauze de efect, demonstrând calităţi de comunicator îndelung exersate”)
Viaţa ne-a arătat că, de câte ori renunţi la ceva, „primeşti” altceva. În schimbul cravatei şi al notiţelor a apelat la ipocrizie. Pentru câteva momente îmi vine în minte afirmaţia ficusului de la Cotroceni: „sunt pozitiv”, fără a ne spune dacă e un diagnostic sau o stare. Revenind la ideologul reptilian al partidului, renunţarea la notiţe nu denotă nici un fel de calităţi, dimpotrivă! A vorbi liber însemnă cu totul altceva. Înseamnă în primul rând să spui ceva! A obţinut doar două? grade de libertate care favorizează gesticularea, până acum având mâinile încleştate pe toată ştiinţa lui. În plus, gesticularea (largă) reprezintă nevoia de a suplini lacunele exprimării (largi). O nuntă în care s-a jucat pe sine, mireasa ocupându-se de emascularea concurenţilor din partid.
Postat 09 Noiembrie 2016, 14:20 de eutanasiu
FIE..
@moise: Sigur nu asta era problema dar să o lăsăm așa ! Mă voi conforma și voi scrie comentarii mai lungi ! PS: PSD nu va lua 45% în Bihor dar nici PNL-ul!
Postat 09 Noiembrie 2016, 14:16 de TDS
RE: FIE..
TDS, nu neaparat mai lungi, preferabil mai putine :)
Postat 09 Noiembrie 2016, 18:17 de Florin Ciucas
@
@eutanasiu, da, inteleg, nu iti place bolojan, nici mie nu imi place pitipoanca aia de la bucuresti din fruntea pnl, nici blaga (bine ca am scapat de el), dar nici nu pot alege inculpatii (ponta, tariceanu), sau infractorii (dragnea) din psd si apropiatii lor. @TSD, ai vazut?, am fost sigur ca se refera la comentariile repatate, puteai sa scrii unul singur lung in care iti incadrai toate ideile. @grigore, psd nu va obtine in bihor niciodata 45%, probabil ca va avea in jur de 40%, poate chiar peste in toate tara, si impreuna cu alde trec de 50 % si vor forma guvernul (nu stiu ce e cu pru-ul de la comentariul tau, aia nu vor trece de 2%)
Postat 09 Noiembrie 2016, 13:59 de moise
Nae Girimea (personaj al lui I.L. Caragiale – fin observator al societăţii româneşti)
La noi, Nae Gavril, „matematician”, e ales, pe post de Brătianu. Şi, între timp, nu mai ştie nici matematică… Exemplele sunt destule, în toate partidele, în Parlament, în guvern, în instituţiile (de orice fel) ale puterii. De la o vreme îmi sare în ochi tehnocratul suprem al Partidului, nea Ilie. Ne prezintă ascensiunea ca pe un merit pe drept dobândit, ca pe o evoluţie intrinsecă. Nimeni nu îl întreabă la ce se pricepe, cine e! P.S. La 1880 G. Vernescu punea bazele Partidului Liberalilor Sinceri. De ce?
Postat 09 Noiembrie 2016, 13:38 de eutanasiu
MACAR ACUM AM PRICEPUT
@Moderator: Deci e voie unul ( hai două ) ? Pentru PNL ! Dacă ar fi vorba despre PSD ar merge și o sută ?
Postat 09 Noiembrie 2016, 13:35 de TDS
RE: MACAR ACUM AM PRICEPUT
Nu are legătură cu campania, nici cu partidele, nici cu ideile. E pur şi simplu o chestie de conduită decentă şi politicoasă faţă de ceilalţi comentatori. Ni se par deplasate comentariile în serie, cu paranteze, reamintiri, salturi de la majuscule la litere cursive, de la un subiect la altul, adesea fără nicio legătură cu subiectul articolului, ca să nu mai vorbim de ton, limbaj, relevanţă... Sperăm să fim bine înţeleşi!... P.S. Un exemplu de bună conduită este cel al lui eutanasiu.
Postat 09 Noiembrie 2016, 13:43 de Moderator
SAU...
@moise: Sau titlul primului comentariu ? Dar expresia " a-i da limbi " = (cuiva), (fam. ) a linguși nemăsurat (pe cineva). Sursa: Dicționar de expresii și locuțiuni românești. Deci nici asta nu ar trebui sa fie o problema. Eu sunt EXTREM DE ATENT cand postez un comentariu ! La limbaj ! ACID, IRONIC, DA ! VULGAR, NU
Postat 09 Noiembrie 2016, 13:19 de TDS
CHIAR NU AM INTELES
@moise: Nu cred ! Au fost mai multe comentarii dar scurte ! Nu se precizează nicăieri câte comentarii poți posta ! Eu m-am gândit că titlul " TOT SE VA ÎNTÂMPLA " a fost interpretat mai știu eu cum. Dar cred că am lămurit !
Postat 09 Noiembrie 2016, 13:12 de TDS
moise
@TSD, te faci ca nu ti-ai dat seama de ce ti-a atras atentia moderatorul? E vorba de comentariile tale repetate, ti-a scris la al 5-lea comentariu, toate ale tale, consecutive, nu cred ca il intereseaza preferintele tale muzicale. @eutanasiu, cred ca esti un foarte fin urmaritor al pnl-ului, de ai insirat toate acele "conditii" catre bolojan @pinonel, nu cred ca utilizatorul mick a zis cu rautate expresia "crapi de ciuda", cred ca ai folosit de multe ori expresia "mori de ras", nu cred ca aceasta expresie chiar se refara la realul sens al verbului a crapa/a muri @aghaurr, nu stiu la ce te referi cu colonia de sobolani, dar daca acum cateva luni au obtinut scorul asta, de ce nu ar obtine din nou? @moderator, ar trebui sa intervii asupra comentariului utilizatorului aghaurr, care este unul jignitor evident
Postat 09 Noiembrie 2016, 13:00 de moise
Auleuuuuuu
Ciuma galbena omoara tot ce atinge!Grija mare oameni buni...!45 va avea psd,iar PRU 7...Incepe deratizarea,ciuma galbana e periculoasa!!!!!
Postat 09 Noiembrie 2016, 12:58 de grigore
CORECT
@pinonel: Da, ai dreptate !
Postat 09 Noiembrie 2016, 11:00 de TDS
@tsd Tot un dr*c!
(e)bihoreanul,25 Septembrie 2014, 07:28 ,,Maşinile discordiei: Curtea de Conturi acuză otl că a cumpărat ilegal pentru primărie 12 maşini, inclusiv pe cea folosită de ilie bolojan" Din cele 12 autoturisme (,,masini" sunt si strungurile!), s-au gasit si pt. vice. Si nu s-a schimbat nimic!
Postat 09 Noiembrie 2016, 10:51 de pinonel
PRECIZARE
@pinonel: Precizare- era vorba despre vice primar dar e tot B.
Postat 09 Noiembrie 2016, 10:00 de TDS
@Moderator
Nu stiu ce ,,moderezi", dar stiu ca esti partinitor pe fata! Pe @tsd il tragi de urechi pt. ca isi exprima preferintele muzicale, desi nu aici e cel mai nimerit loc, dar pe un derbedeu ce-si zice @mick il ignori un rand mai sus. Nu cred ca stii, dar pt. un comentariu foarte asemanator, cel cu ,,crapi, ponta!" un baiat de la Hotnews a fost dat afara. Si de la ce au pornit insultele? De la faptul ca @tsd a spus ca primarul abuzeaza de functie, copiii lui profita de masina de serviciu a tatalui lor. Care si el profita, NELEGAL (vezi curtea de conturi, vezi dosarul penal deschis pe numele lui csuzi) de autoturism ,,de serviciu", dar nu al primariei ci al otl!!! Mai departe iti sugerez, @moderatorule, un update al bazei de date dupa care ,,moderezi": ,,In jurisprudenţa CEDO s-a cristalizat principiul potrivit căruia deţinerea unei funcţii publice expune “în mod inevitabil şi conştient unui control atent al faptelor şi gesturilor, atât din partea jurnaliştilor, cât şi din partea masei de cetăţeni”, astfel încât omul politic trebuie să dea dovadă de o mai mare toleranţă (cauza Lingens c. Austriei, parag.42). În astfel de situaţii, CEDO a statuat că autorităţile statului trebuie să tolereze critica, chiar şi atunci când aceasta este considerată provocatoare sau insultătoare (cauza Ozgur Gundem c. Turciei, hotărârea din 16 martie 2000, parag. 60)" Sa nu uit: mie-mi place melodia cantata (si) de Tudor Gheorghe ,,Ce chin, ce dor, ce jale". Sper sa devina hitul iernii la pnl!
Postat 09 Noiembrie 2016, 09:40 de pinonel
?????
@Moderator: Nu e în regulă ce anume? Melodia există, compozitor Paul Urmuzescu, interpretă Margareta Pâslaru. " Tot se va întâmpla" echivalează cu " Tot PSD-ul va câștiga".
Postat 09 Noiembrie 2016, 08:55 de TDS
RE: ?????
Nu avem nicio problemă cu melodia, atenţionarea era cu privire la practica des folosită de a scrie o întreagă serie de comentarii la un singur subiect.
Postat 09 Noiembrie 2016, 13:28 de Moderator
Domnul Bolojan ar trebui întâi să îndeplinească niște mici condiții:
-1). Să recunoască public că „seniorii” fondatori ai partidului (Cîmpeanu, Quintus, Lăzărescu) au fost turnători la securitate, care s-au lepădat de liberalism, de doctrina, de ideologia și de istoria partidului în momentul în care au semnat pactul cu Satana. -2). Să recunoască public că în nici un moment de după reînființarea postdecembristă, PNL n-a avut nimic în comun nici cu PNL-ul antebelic al Brătienilor și nici cu liberalismul în general. PNL să recunoască public că a fost doar un instrument politic creat și controlat de securiștii „resuscitați” și protejați de regimul Iliescu. -3). Să recunoască public că de-a lungul întregii existențe postdecembriste, PNL a funcționat ca un grup infracțional organizat care a participat în mod direct la jefuirea României și la înstrăinarea patrimoniului economic și natural care aparține de drept poporului român -4). Să recunoască public permanenta asociere a PNL cu forțele cele mai maligne provenite din fostul PCR și fosta securitate, să-și asume rolul jucat în constituirea și consolidarea mafiei transpartinice care a jefuit această țară, să-și asume public rolul jucat în permanenta blocare a unei democratizări reale a României postdecembriste. -5). Să-și asume public constituirea împreună cu PSD a celei mai feroce mașinării politico-infracționale care a existat vreodată în istoria României, USL. Să explice public adevăratele motive și adevăratele obiective ale constituirii acestei alianțe contra naturii cu un partid de stînga provenit din fostul PCR și fosta securitate. -6). Să-și asume public participarea la lovitura de stat din 2012. Să denunțe public adevăratele obiective ale acelui puci. Să explice public felul în care acesta a fost planificat, pus la cale și apoi executat, numele celor implicați și rolul jucat de fiecare: De la planul lui Dan Voiculescu și pînă la decapitarea în succesiune rapidă a instituțiilor statului, destituirile abuzive de șefi de instituții și înlocuirea lor cu slugi credincioase, modificările abuzive și în succesiune rapidă prin OUG a unor legi organice, presiunile inacceptabile executate asupra instituțiilor statului care nu au putut fi anihilate. -7). Să-și asume public participarea alături de PSD la fraudarea organizată a referendumului de demitere a președintelui României, să explice public mecanismele de fraudare și persoanele implicate. -8). Să-și asume public participarea alături de PSD la tentativa ilegală de răsturnare post-factum a rezultatului referendumului din 29 iulie 2012 prin încercarea de falsificare a cvorumului. De asemeni să ofere explicații publice complete legate și de puciul celor 322 din 2007 - obiective reale, personaje implicate, rolul jucat de fiecare -9). Să-și asume participarea alături de PSD la blitzkriegul împotriva CSM din ianuarie 2013, precum și la toate tentativele ulterioare de demolare și de aservire a justiției. -10). Să explice public adevăratele motive ale mazilirii lui Crin Antonescu. -11). Să explice public, clar și amănunțit adevăratele motive și obiective ale „ruperii” USL. Fără să le uite pe cele legate de alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. -12). Să explice public adevăratele motive ale aducerii lui Johannis în partid, felul în care PNL i-a asigurat o ascensiune fulgerătoare și frauduloasă în ierarhia de partid, precum și adevăratele motive ale desemnării acestuia drept candidat la prezidențiale. Fără să uite desigur să dezvăluie strategia de cîștigare a alegerilor prezidențiale de USL și adevăratul rol jucat de Ponta în cadrul acestei strategii. -13). Să-și asume public complicitatea la evenimentul din marțea neagră, plus dezvăluirea publică a tuturor amănuntelor legate de acel eveniment - obiective, planificare, organizare, punere în practică, persoane și roluri. -14). Să explice public strategia uselistă în urma căreia a fost instalat guvernul Cioloș: Motivații și obiective precum și campania de dezinformare și de manipulare a opiniei publice care a însoțit instalarea guvernului „tehnocrat”, precum și tehnicile de fabricare prin propagandă a unei false imagini publice a acestui guvern. -15). Să facă publice amănuntele diversiunii numită USR: Scopul înființării, tehnici utilizate, obiectivele și strategiile manipulator-diversioniste prin care s-a creat o falsă imagine publică a acestui „partid”.
Postat 09 Noiembrie 2016, 08:43 de eutanasiu
frustratul Sarca (TDS)
imi place la nebuneie cand vad ca te macina problema Impact si faptul ca B isi duce copii cu masina! sa crapi de ciuda.
Postat 09 Noiembrie 2016, 08:41 de User anonimizat
TOT SE VA INTAMPLA...
Margareta Paslaru a avut in urma cu ani un slagar: "Va veni o clipa cand vei regreta..."
Postat 08 Noiembrie 2016, 23:27 de TDS
RE: TOT SE VA INTAMPLA...
TDS, nu e în regulă ce faci!
Postat 08 Noiembrie 2016, 23:47 de Moderator
E SEARA INTREBARILOR 3
Cineva din trupa penalilor de la Impact nu a fost? Iaciu, Andrici, Mateescu ? Nu? Ar fi trebuit sa fie si acesti PENALI ( ANRP, ferma Baneasa ), prieteni certificati ai Secretarului general ( Uraa! Uraaa! ) certificati de TRANZACTIA intemeiata pe FALSURI!
Postat 08 Noiembrie 2016, 23:25 de TDS
E SEARA INTREBARILOR 2
Ilustra neo a invatat toate strazile din municipiu? ( in 2012 nu le cunostea ! ). O tine tot pe...profesionale ?
Postat 08 Noiembrie 2016, 23:20 de TDS
E SEARA INTREBARILOR 1
Copiii lui B. au fost prezenti? Eventual adusi de de " daddy" cu masina de serviciu? 33PMO?
Postat 08 Noiembrie 2016, 23:17 de TDS
SI MARMOTA B. DADEA LIMBI ! ADICA DADEA INDICATII
45%? A chemat cineva SMURD-ul ? De fapt daca il chemau il duceau la judetean...C. putea pune un diagnostic corect ? Sau sarea P. pentru un transplant?
Postat 08 Noiembrie 2016, 23:12 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON