URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2021, 13:07

Parcul Științific și Tehnologic Bihor, în linie dreaptă: Consiliul Județean a desemnat firma care va realiza proiectarea și execuția

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deblocat în această iarnă după trei ani de stagnare pe hârtie, proiectul Parcului Științific și Tehnologic pe care Consiliul Județean Bihor și-a asumat că îl va realiza în parteneriat cu Universitatea din Oradea se apropie de concretizare.

CJ Bihor a stabilit care dintre cele cinci firme și asocieri de firme înscrise la licitația lansată în luna martie va construi noua facilitate menită să impulsioneze dezvoltarea economică locală prin inovații și transferuri tehnologice.

Printr-un comunicat dat publicității miercuri, Consiliul Județean a anunțat că oferta câștigătoare este cea depusă de asocierea formată din firmele Construcții Erbașu SA și Abed Nego Com, în valoare de 18.440.830,13 lei, fără TVA.

La licitația demarată în primăvară au mai depus oferte Tehnodomus SRL, Kesz Construcții România, asocierea Drum Asfalt – Grup Construcții Est și Trameco, precum și asocierea Manelli Impresa – Axis Design, valoarea contractului estimată atunci fiind de 19.597.500 lei, fără TVA.

Obiectivul investiției "Înființare Parc Științific și Tehnologic Bihor" str. Ceyrat nr. 4, Oradea, este crearea unei infrastructuri de inovare și transfer tehnologic în județul Bihor în scopul sprijinirii dezvoltării economice.

Proiectul prevede înființarea unui parc științific și tehnologic cu regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp, dotarea acesteia cu mobilier și echipamente de cercetare de laborator, amenajarea unei parcări de 63 locuri pentru autoturisme, dintre care două destinate persoanelor cu handicap locomotor, și instalarea unui rastel de biciclete.

Parcul Stiințific și Tehnologic Bihor va fi o facilitate unde se vor desfășura activități de învățământ, de cercetare, de transfer tehnologic al rezultatelor cercetării și de valorificare a acestora prin activități economice.

Proiectul Parcului Ştiinţific şi Tehnologic a fost lansat pe 30 ianuarie 2018, când Consiliul Judeţean a aprobat asocierea în vederea realizării acestuia între Judeţul Bihor şi Societatea Parcuri Industriale Bihor SA, un an mai târziu, pe 12 februarie 2019, fiind încheiat încă un acord de parteneriat, între CJ Bihor, Societatea Parcuri Industriale Bihor SA, Universitatea din Oradea şi Societatea Parc Ştiinţific şi Tehnologic Bihor SRL, înfiinţată între timp de Consiliul Judeţean.

Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat abia pe 21 septembrie 2020, cu Ministerul Fondurilor Europene, iar finalizarea lui are ca termen 31 iulie 2023.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Din greșeală în greșeală, până la corecția finală.
Conform regulilor din Uniunea Europeană este interzis ca proiectarea și execuția să fie atribuite aceleeași firme sau grup de firme, sub același contract. Pe bani din bugetele proprii ale beneficiarilor merge, dar dacă vrei să absorbi și niște fonduri europene, la un moment dat, îți dai cu stângu-n dreptul fără drept de revenire.
Postat 07 Iulie 2021, 17:40 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON