URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Ianuarie 2013, 14:45

Obiectivul principal al Universităţii pe 2013: obţinerea gradului ridicat de încredere din partea ARACIS

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatul Universităţii din Oradea a aprobat luni, în prima şedinţă din acest an, Planul Operaţional al Universităţii pentru anul 2013, adică lista obiectivelor ce se doresc atinse în acest an.

Principalul obiectiv al Universităţii în acest an este obţinerea gradului ridicat de încredere din partea Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior. În prezent, Universitatea are calificativul "încredere", însă conform planului, până în noiembrie 2013 ar trebui să dovedească faptul că merită un calificativ mai mare.

Alte obiective ale Universităţii sunt elaborarea unei baze de date online privind evoluţia absolvenţilor, care să arate parcursul lor profesional după absolvire, dar şi implementarea, până în martie, a sistemului informatizat de evidenţă şi gestiune a relaţiei cu studenţii, adică a cataloagelor ori planurilor de învăţământ online, la toate facultăţile.

De asemenea, anul acesta Universitatea trebuie să aibă cel puţin 2 noi specializări cu predare în limba engleză, ca să atragă mai mulţi studenţi străini, dar şi să înfiinţeze un an pregătitor, în cadrul căruia viitorii studenţi să se familiarizeze cu noţiunile ce urmează să le folosească la facultate.

Până în luna iulie Universitatea va avea o librărie, iar până la finalul anului se doreşte înfiinţarea unui Institut sau Parc Ştiinţific local de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, respectiv un Institut de Cercetare în parteneriat cu Academia Română.

Rezultatele ştiinţifice ale cadrelor didactice şi ale cercetătorilor Universităţii, precum şi infrastructura de cercetare se vor regăsi în două baze informatizate ce vor fi realizate până în vară, iar până în decembrie Universitatea trebuie să se implice în înfiinţarea de spin off-uri, adică nişte societăţi comerciale realizate împreună cu parteneri privaţi.

La capitolul Activităţi tehnico-edilitare, Universitatea şi-a propus continuarea lucrărilor la diferite investiţii, precum Căminul C ori clădirea din campusul B, ce se doreşte un sediu pentru Facultatea de Ştiinţe Economice. De asemenea, conducerea instituţiei îşi doreşte reabilitarea mai multor clădiri, dar şi amenajarea parcării auto de lângă Biblioteca universitară.

În februarie şi iulie, Universitatea va organiza târguri de locuri de muncă pentru viitorii absolvenţi, iar până în vară va înfiinţa o asociaţie a absolvenţilor instituţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
sunteti penibili
lumea moare de foame, atat studentii cat si profesorasii . * tot SACALILOR si stingeti becurile. amin
Postat 30 Ianuarie 2013, 00:39 de noname
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON