URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bodog, şeful 2 in 1

Numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Florian Bodog refuză să se suspende din funcţia de decan al Facultăţii de Medicină, chit că recunoaşte că nu se poate ocupa de ambele îndatoriri. PSD-istul şi-a delegat toate atribuţiile celor trei prodecani, dar are de gând să îşi încaseze în continuare atât salariul, cât şi indemnizaţia de conducere, răspunzând aspru nedumeririlor BIHOREANULUI: "E alegerea mea ce fac cu veniturile mele!"

Hanil sub sechestru!

Deznodământ firesc: administratorul firmei Hanil Electronics din Biharia, coreeanul Kim Hak Jun, a fost pus sub urmărire penală pentru evaziune fiscală. Activele companiei au fost blocate pentru o datorie de 2,6 milioane de lei, mai mult de un sfert din sumă reprezentând contribuţiile sociale pe care administratorul coreean le-a reţinut din salariile angajaţilor, dar a "uitat" să le vireze la stat.

Filiera maghiară

Oradea are şanse să atragă finanţări din fonduri pentru proiecte transfrontaliere în valoare de 27 milioane de euro. Şase proiecte de o importanţă vitală pentru oraş, printre care construirea drumului rapid care să lege cartierele Dragoş Vodă şi Oncea de-a lungul liniei ferate, modernizarea pieţei Rogerius şi reamenajarea dealului Ciuperca şi-ar putea găsi finanţare HU-RO.

Putoarea se extinde!

Duhoarea de la fermele de porci ale firmei Nutrisuin Palota i-a intoxicat şi pe locuitorii Marghitei. Primarul Marghitei, Pocsaly Zoltan, strânge semnături de la locuitori şi, la fel ca omologul său orădean, vrea să ceară intervenţia autorităţilor sanitare şi de mediu pentru rezolvarea problemei.

ReferenDUM-DUM!

Aparent ignorată până acum, campania pentru demiterea lui Băsescu va exploda în Bihor săptămâna aceasta. BIHOREANUL a pus mâna pe directivele transmise USL-iştilor din judeţ, în care aceştia sunt învăţaţi cum să convingă oamenii să voteze DA, în timp ce PDL vrea să-i ţină în case pentru ca referendumul să NU fie validat.

Hai Bihoru'!

Prelungit pentru încă un an, parteneriatul FC Bihor - CF Liberty are ca obiectiv promovarea echipei în Liga I. Actul adiţional la contractul semnat cu fondatorul Liberty, Marius Vizer, prevede că în eventualitatea promovării partenerii îşi vor împărţi egal veniturile din drepturile de televizare-

Judecată pentru "freză"

Premieră inedită: o frizeriţă din Oradea care şi-a "pocit" clientul a fost amendată de Protecţia Consumatorului cu 10.000 de lei! Femeia a greşit tunsoarea unui orădean care, supărat că a fost ras până la piele pe o porţiune din creştetul capului tocmai înainte să meargă la o nuntă, a hotărât şi să o dea în judecată, pentru a obţine daune morale.

Bine faci, rău primeşti!

ONG-ul care a preluat Centrul pentru copii cu dizabilităţi din Popeşti, bombardat cu reclamaţii. Deşi copiii şi angajaţii spun că viaţa şi condiţiile de lucru s-au îmbunătăţit după preluarea managementului de către Fundaţia Copiii Dragostei, organizaţia e reclamată continuu de sindicat şi de o asociaţie olandeză apropiată fostei conduceri.

Peşteri la pachet

Cinci peşteri din Bihor vor face parte dintr-un circuit anume creat pentru promovarea turismului în judeţ. Peşterile Ungurul Mare, Vadu Crişului, Urşilor, Farcu şi Meziad au fost amenajate, iar de anul viitor vor fi promovate de către Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă într-un pachet integrat de servicii turistice.

Şase pentru Londra

BIHOREANUL vă prezintă sportivii orădeni care vor reprezenta România la Olimpiadă. De-a lungul anilor, sportul orădean s-a remarcat îndeosebi prin performanţele poloiştilor şi ale judoka. Nu este, deci, o surpriză că tot ei ne vor reprezenta şi la Londra 2012...

Ziua concertelor, la Lotus

Orădenii care nu au apucat să plece în vacanţă, dar care nu concep să renunţe la distracţie, sunt invitaţi în această săptămână la Lotus Center. Sâmbătă, 28 iulie, pe scena Ciuc Live Music din parcarea centrului comercial vor urca trei trupe în vogă, iar spectatorii vor putea participa şi la o tombolă care-i poate trimite la show-ul excentricei Lady Gaga, programat la Bucureşti pe 16 august.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
domnu' brancardier
Sa vedem daca ... in sfarsit ... Bihoreanul va incepe sa scrie despre "afacerile" familiei Bodog ...
Postat 23 Iulie 2012, 14:49 de teddy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON