URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2021, 16:41

"Nu munceşti, nu primeşti". 60 dintre cei 340 de beneficiari de cantină sau ajutor social fac curăţenie în Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea continuă campania "Nu munceşti, nu primeşti", iniţiată în 2019 în scopul responsabilizării beneficiarilor de servicii sociale prin deprinderea cu munca.

72 de ore de muncă...

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, 60 dintre cei 340 de beneficiari de cantină sau ajutor social fac curăţenie în Oradea în zone precum malurile Crişului Repede, Grădina Zoologică, parcuri şi alte spaţii publice orădene.

"Obligativitatea de efectuare a unui număr de 72 de ore de acţiuni şi lucrări în folosul comunităţii a fost stabilită prin hotărâre de Consiliu Local şi pentru beneficiarii de servicii de servire a hranei acordate potrivit Legii nr. 208/1997 privind cantinele de ajutor social, media lunară a acestora fiind de 25 de persoane. Media lunară a beneficiarilor de cantină socială este de 67, dintre care 55 sunt copii", a transmis Primăria.

Asistenţii sociali ai DASO monitorizează în teren persoanele care prestează ore de muncă în interesul comunităţii pentru a le acorda ajutor doar celor care prestează servicii în contul ajutorului primit.

"În prezent, în municipiul Oradea, beneficiază de ajutor social 134 de familii, dintre care 144 sunt adulţi şi 129 sunt copii. Dintre aceştia, 38 de persoane au obligativitatea de a presta activităţi în folosul comunităţii", se menţionează în comunicat.

Un adult pe familie...

Numărul mic al celor care muncesc în contul ajutorului primit se explică prin faptul că Legea 416 din 2001 prevede că din familiile beneficiare de ajutor social doar o persoană, majoră şi aptă de muncă, are obligaţia să presteze servicii comunităţii.

"De asemenea sunt scutiţi de muncă părinţii care au în îngrijire copii sub 7 ani, persoanele care au împlinit vârsta legală de pensionare şi persoanele inapte de muncă (incapacitatea fiind dovedită cu acte medicale: certificat de încadrare în grad de handicap sau certificatul medical de constatare a capacităţii de muncă eliberat de comisia specială)", se menţionează în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
munca e demnitate!
asa ca, respect si capul sus, oameni buni, sunt mandru de voi! pacat ca avem proverbe proaste in cultura noastra, ca numai prostii lucreaza.
Postat 24 Noiembrie 2021, 17:43 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON