URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Octombrie 2017, 14:35

Miercuri e Ziua Armatei. Expoziţie de tehnică militară în Parcul 1 Decembrie

Miercuri e Ziua Armatei. Expoziţie de tehnică militară în Parcul 1 Decembrie foto arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Miercuri, 25 octombrie, este Ziua Armatei Române. Potrivit unei informări transmise de Garnizoana Oradea, festivităţile vor începe la ora 10, la Statuia Ostaşului Român, din Parcul 1 Decembrie, cu o ceremonie militară cu depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori.

Ceremonia va debuta cu o slujbă religioasă şi va cuprinde alocuţiuni privind semnificaţia evenimentului, urmate de recitalul ansamblului coral "General Traian Moşoiu" din Oradea. Ceremonia se va încheia cu depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Ostaşului Român şi defilarea detaşamentului de onoare.

După festivități, între orele 11 și 18, pe platoul din spatele Statuii Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie se va organiza o expoziţie de prezentare a activităţilor, tehnicii şi armamentului unităţilor militare din garnizoana Oradea.

"La aceste activităţi sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai structurilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, elevii şi cetăţenii municipiului Oradea", se arată în informare.

Vezi mai jos programul manifestării, transmis de Prefectura Bihor:

10.00-10.02 – Întâmpinarea persoanei oficiale, salutul drapelului de luptă şi ocuparea locului în dispozitiv.

10.02 -10.05 – Intonarea Imnului Naţional al României.

10.05 -10.15  – TE DEUM oficiat de preoţii aparţinând structurilor din Sistemul Naţional de Securitate din Garnizoana Oradea.

10.15-10.30 – Alocuţiuni privind însemnătatea evenimentului:

- Comandantul Garnizoanei Oradea;

- Un istoric militar

10.30-10.40 – Recital al ansamblului coral "General Traian Moşoiu" din Oradea.

10.40-10.55 – Festivitatea depunerii de coroane, jerbe şi buchete de flori la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie.

10.55-11.00 – Defilarea detaşamentului de onoare şi onorul muzicii militare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Frumos dar..
.. nu vă duceți copiii să fie îndoctrinați ca să devină militari. Știrile săptămânale despre cei care se întorc acasă de la capătul lumii în sicrie sau fără picioare, ar trebui să vă dea de gîndit. Mai bine încurajați-i în profesii civile, constructive și mult mai bine plătite. Nu vreți copiii voștri viitori campioni paralimpici, așa-i?
Postat 24 Octombrie 2017, 15:21 de Oarecine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON