URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 13 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2016, 13:42

Jurnalişti în conferinţă: Specialişti din patru ţări vor dezbate moştenirea, evoluţia şi tendinţele mass-media în post-comunism

Universitatea din Oradea, prin Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Departamentul de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, şi Universitatea din Szeged (Ungaria), prin Facultatea de Pedagogie "Iuhasz Gyula", Catedra de Limbă şi Literatură Română, organizează o conferinţă internaţională ce se va desfăşura vineri la Oradea şi sâmbătă la Gyula.

Intitulată "Mass-media în post-comunism: moştenire, evoluţie, tendinţe", manifestarea va reuni peste 50 de reprezentanţi ai mediului academic, cercetători, specialişti în măsurarea audienţei mass-media, directori de edituri, jurnalişti din România, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova.

Ariile tematice ale lucrărilor care vor fi prezentate în cele patru secţiuni ale conferinţei sunt diverse, de la evoluţia pieţei mass-media, concepte editoriale în mişcare, exigenţe şi derapaje în conţinuturile media la metamorfoze ale limbajului jurnalistic, consumul de mesaje mass-media, criza de imagine a presei, economia mass-media, impactul trustizării asupra mass-media ori efectele crizei economico-financiare în mass-media.

Deschiderea oficială a conferinţei va avea loc vineri, de la ora 10, în sala de conferinţe a Bibliotecii din Oradea, şi va fi onorată de prezenţa consulului general la Gyula, Florin Vasiloni. Tot atunci, profesorul Marian Petcu, de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti, va vorbi despre "Evoluţii recente în jurnalismul autohton". Ulterior, evenimentul va continua, de la ora 16, cu lucrări pe secţiuni la Hotelul Continental Forum.

Totodată, la conferinţă vor fi prezente cu standuri de carte editurile Tritonic Bucureşti şi David Press Print Timişoara, în cadrul cărora vor fi lansate două recente apariţii editoriale coordonate de Marian Petcu: "O cronologie a cenzurii în România", respectiv "Contribuţii la istoria economică a presei din România".

Cea de-a doua zi a conferinţei se va desfăşura la Gyula (Ungaria), program care va cuprinde şi un  workshop "Presa de limbă română din Ungaria, istorie şi prezent" şi expoziţia "Foaia românească – 65, metamorfoze şi identitate" – activităţi găzduite de redacţia amintitului săptămânal al românilor din Ungaria.

La eveniment poate participa orice persoană interesată de aceste prezentări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6134 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON