URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Ianuarie 2012, 09:35

Jolţârleanul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jolţârleanul Botus Traseisticus este denumirea ştiinţifică a unui animal politic specific României, o corcitură între peştele sanitar care mănâncă rahatul de pe fundul acvariului şi gibonul cu creier mic care se bate cu pumnii-n piept.

Nu mă mir că demonstranţii din marile oraşe nici nu mai vor să audă de politicieni. La ce deşeuri a putut scoate la iveală uninominalul, cred că cel mai bun criteriu de desemnare a parlamentarilor rămâne tragerea la sorţi.

Nu bine a început anul că încă un ciuri-buri ajuns miraculos deputat PNL a dezertat la PDL: Jolţa. Cum care Jolţa? Jolţa şi atât. Credeţi că în afară de familie mai ştie cineva care e prenumele unui ins ajuns în politică exclusiv pentru că taică-su e pastor penticostal şi aduce votanţii în turmă?

Scârba oamenilor care protestează este explicabilă când vezi că specimene care termină şcoli suspecte şi inutile ajung să conducă ţara. Înţeleg disperarea protestatarilor dacă Jolţa, un nimeni la PNL, este reîncărcat pentru a deveni un zero la PDL. Înseamnă că ţara asta nu mai are nici o speranţă.

Cine are curiozitatea să citească interpelările domnului Jolţa în Parlament va rămâne surprins de vehemenţa cu care îi făcea troacă de porci pe cei cărora acum le lustruieşte turul pantalonilor.

Când Radu Ţîrle a defec(t)at la PDL am zis că-i mare om, mare caracter şi s-a supărat. Despre Jolţa ce să zic? Că-i mic om, mic caracter. Poate asta o să-i placă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
Prostitutie politica penticostala.
Jolta si Tirle, promotorii prostitutiei penticostale in politica romaneasca.
Postat 03 Februarie 2012, 15:51 de SAFE
Dom'Mircea te credeam om serios!
De ce iti pierzi timpul si spatiul ce gunoaie?Domnule ziarist... sa fim seriosi!
Postat 03 Februarie 2012, 10:04 de Viorel
victor ponta cel iubit si mult stimat
am citit si m-am \"crucit\" va invit si pe voi . w w w .exploziv-news.ro/categoryblog/section-blog/151-abc/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html
Postat 02 Februarie 2012, 18:20 de eufaratine
da'i pe teava coane chirila
De acord Mircea , e un mizerabil ca toti mizerabilii migratori transpartinici. Fa-ti datoria de gazetar ca sa-i cunoastem atit pe ei cit si naravurile lor sa-i putem sanctiona cum se cuvine la urne. Trebuie sa scapam de astfel de specimene.
Postat 01 Februarie 2012, 16:43 de ss
IARASI PUTE LA BIHOREANUL A SECTANTI JOLTISTI?
Bag seama ca ziaristul de la Bihoreanul "ESTE AMANETATAT"de Secta lui Jolta.CAT TE-AU "UNS" "Frate"jurnalist? Ca DACA!? NU CARE CUMVA?!Vei fi si tu vreaun SECTANT DE-AL lor?
Postat 31 Ianuarie 2012, 19:29 de Viorel
petitii "0" la Primaria Oradea
Sa ma scuye domnul Chirila ca nu scriu la subiect, dar pe siteul Primariei Oradea, in mod absolut dubios si inexplicabil, la serviciul de relatii cu publicul nu functionează linkurile pentru petitiile oradenilor. Adica la "înregistrează , redactează şi expediază răspunsuri la petiţiile sosite on-line pe site-urile www.oradea.ro/petitii şi www.dopmnuleprimar.ro" nu functionează nimic... pe oradea.ro/petitii apare error, iar pe www.domnuleprimar.ro, apare foarte dubios un "p" inserat acolo, inainte de "m" si dupa "o", astfel ca, un om mai putin pregatit in ale internetului se poate lasa pagubas, daca vrea sa depuna o plangere directa la primarul oradiei. verifecati daca nu credeti. multumesc.
Postat 31 Ianuarie 2012, 13:27 de vasile
CHIRILA=DUMITRU TINU
CHIRILA INTR-O ZI AI SA SFARSESTI CA SI DUMITRU TINU DE LA ADEVARUL< TU ESTI CEL MAI CORUPT CARE ESTE OMUL DE CARE ITI PLACE TIE? O SA VINA SI RANDUL TAU SI MA ROG SA VINA CAT MAI CURAND
Postat 28 Ianuarie 2012, 17:25 de ADEVAR
BIHOREANUL =USL
TOTAL GRESIT
Postat 28 Ianuarie 2012, 16:38 de OPIU
mirare
D-l redactor, aveti si dvs. articole in care 'lustruiti turul pantalonilor', in care aprobati "PCR-ul" (pile, cunostinte, relatii), adica comportamente care caracterizeaza societatea noastra, de ce in unele domenii nu sunt permise astfel de comportamente si in altele pe care le promovati dvs. sunt permise?? , nu cred ca dvs. sunteti cel mai potrivit sa judecati corectitudinea comportamentelor!!! .
Postat 28 Ianuarie 2012, 12:27 de ada
VOX POPULI
Chirila are dreptate! Perfecta!!! Jolta este o scursoare, un godac slinos si basinos, care suge orice, numai sa ciuguleasca ceva! Sectantul * !!!
Postat 26 Ianuarie 2012, 14:04 de REBEL
@Viorica
AI GRESIT. AVAND IN VEDERE REZULATELE VOTULUI, UUNGURII SI POCAITII SE DUC LA VOT CU GRAMADA, CA DE FACUT POLITICA.... DA-MI VOIE SA RAD.
Postat 26 Ianuarie 2012, 00:15 de BIN
Jos palaria, dle Chirila
Dle Chirila, apreciez consecventa cu care combateti una dintre cele mai mari probleme ale societatii romanesti postdecembriste,cu consecinte incomensurabile pe termen mediu si lung, aceea a acapararii posturilor si functiilor de conducere din societatea noastra de indivizi smecheri, sferto sau semidocti, cu studii asa-zise superioare facute ori la distanta(Emil Boc),ori la a doua tinerete(Ghilea),ori in facultati de mina a treia, ca drept de Arad(Igas) sau Hyperion(Udrea), stiinte economice de Petrosani(Ridzi) sau de facultate privata obscura din Timisoara(ca si acest Jolța), medicina de Oradea, sau multe alte centre aproape rurale ca Vadu Crisului, Marghita,Beius,Ceica etc.
Postat 25 Ianuarie 2012, 17:48 de Apostol
Exprimare de "sorbonica"
Trebuie sa recunosc ca exprimarea d-lui Chirila m-a facut sa casc ochii ca un peste... "o corcitură între peştele sanitar care mănâncă rahatul de pe fundul acvariului" ... deci draga domnule daca iti doresti atat de tare sa atragi atentia printr-un articol scris cu cap si cuvinte pline de diplomatie ar trebui sa mai pui mana pe-o carte si sa cauti alte expresii mai chibzuite pentru a-ti exprima nemultumirea... ca asa exprimare am auzit numai la derbedei. Stima !
Postat 25 Ianuarie 2012, 15:49 de Bubu
gunoi e cel ce scrie
Jolta a fost ales.... spre deosebire de altii..... iar voturile pe care le are sunt substantiale...., nu a fost omul PNL si nu este nici omul PDL, voturile aduse de el nu sunt pentru partid. Ungurii si pocaitii ce mai stiu sa faca politica.... ca in rest,.....
Postat 25 Ianuarie 2012, 15:29 de viorica
apreciere
este de condamnat "traseismul" politic,dar atuncia cand este in interesul comunitati care la votat e de inteles si apreciat.
Postat 25 Ianuarie 2012, 12:21 de eucumine
apreciere
nu l-am votat pe acest personaj deci nu imi dau seama de "traseismul" si motivatia dansului,o fi in interesul comunitati de unde a primit votul sa-i reprezinte?nu ma indoiesc,mai ales ca in "comunitatea" asta stiu fiecare ce face in mare fata de alte sa zicem tot "comunitati" in care nu se "comunica",vezi reprezentanti din teritoriu or la guvernare ori in parlament de partea opozitiei,trambita si ei cateodata pe acolo dar in "comunitate" nu se aude mare lucru de ei,de aceea eu cred ca interesul general a unui politician sper sa fie cel al comunitati din care a fost ale,fie ele "turme", "ciurde" sau intelectuali,as face o recomandare d-lui ziarist,poate ca nu o sa fiu luat in seama dar macar incerc,va rog nu mai jigniti unele categori sociale fie ele chiar si religioase asa ca cele de fata,macar astia sunt constinciosi si merg la vot,fata de multe alte categorii care nici la vot nu merg dar si urla in gura mare ca nimeni nu isi face treaba (in politica),sunt crestin ortodox si pot sa spun cu mana pe suflet ca raportat la nivelul tarii celelalte culte sunt mai constiincioase civic fata de majoritatea crestin ortodoxa,poate suntem un alt soi si ne credem atotputernici fata de alte cul
Postat 25 Ianuarie 2012, 11:59 de eucumine
Stimate domn Mircea Chirila
Poate ca prestatia d-lui Jolta va nemultumeste profund dar totusi el a fost votat pentru a ajunge acolo de un numar considerabil de cetateni care chiar daca sunt de religie penticostala (ah, sectantii !!!), sunt in primul rand CETATENI cu drepturi depline si daca ei au considerat ca interesele lor pot fi reprezentate de catre dl Jolta, nimeni nu are dreptul sa ii faca "turma" proasta. Daca dl Chirila nu face parte din "turma" cu pricina (probabil face parte din alta turma mai pestrita care ne-a dat pe lume alti ilustri parlamentari si hoti) ar face bine sa isi vada de treaba si sa nu mai arunce mizerii pe o comunitate destul de insemnata in Oradea.
Postat 25 Ianuarie 2012, 11:37 de Specialistu
nasolu'
greuceanu...de petre i(n)spirescu...
Postat 25 Ianuarie 2012, 11:31 de nasolu'
KOOLMOGUL
Mult mai prapastios este Koolmogul de Senat,pe langa care vietuitoarea din articol este o aratare chiar simpatica. Ca-s rezultatul incrucisarii cu limaxul-se simte de la mare distanta...Uite-asa se demonstreaza pe viu ca Orwell era in criza de inspiratie cand a scris "Ferma animalelor".Povestile populare romanesti au retete pentru lighioane: se dau de trei ori peste cap si se transforma-n cine-stie-ce. De nici Harry Potter nu le mai da de capat! Intrebarea ar fi:cine intretine septelul?
Postat 25 Ianuarie 2012, 11:13 de gyorgy tozser
pute gunoiul
Ziarul Bihoreanul mi se pare un ziar serios.INSA,a pune mereu,"la inaintare"un gunoi precum acest Jolta,mi se pare timp pierdut. CURATATI GUNOIUL JOLTA DE PE PAGINILE ACESTUI ZIAR!
Postat 25 Ianuarie 2012, 09:59 de Viorel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON