URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Iunie 2023, 12:30

Învățare prin... odihnă. Grădinița Mugurel din Oradea are de acum o "Grădină de relaxare, liniște și învățare" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 30 "Mugurel" din Oradea a avut loc marţi dimineaţă lansarea proiectului intitulat "Grădina de relaxare, linişte şi învăţare". Evenimentul a marcat inaugurarea unui spaţiu dedicat celor mici, cu spaţii dedicate activităţilor de învăţare şi locuri de joacă.

Proiectul prin care a fost amenajată o parte din curtea grădiniţei, de aproximativ 200 de metri pătraţi, face parte dintr-un demers naţional şi a fost realizat cu sprijinul părinţilor şi al personalului didactic şi nedidactic al instituţiei şi finanţat de Asociaţia Mugurel.

Grădiniţă Mugurel Oradea

Ideea acestui spaţiu presupune realizarea unui mediu educaţional de tip outdoor, în care preşcolarii au la dispoziţie locuri unde pot desfăşura activităţi alături de educatorii lor, într-un decor colorat, plin de verde şi diferit faţă de sala de clasă.

"Conceptul GRLÎ reprezintă o oportunitate unică de a transforma o parte din curtea grădiniţei într-un spaţiu colorat şi interactiv, care să apropie copiii de natură şi să le ofere contexte valoroase de învăţare prin descoperire, precum şi momente preţioase de relaxare şi liniştire", a transmis Lucia Negrău, directoarea grădiniţei.

Grădiniţă Mugurel Oradea

În acest decor, a explicat ea, copiii vor desfăşura activităţi didactice în aer liber, împreună cu cadrele didactice, în cele patru zone amenajate în curtea grădiniţei.

"Avem convingerea că proiectul GRLI va reprezenta pentru grădiniţă o oportunitate valoroasă pentru educaţia formală şi nonformală a preşcolarilor noştri, un mediu stimulativ care va contribui substanţial la dezvoltarea personalităţii lor. Preşcolarii prezenţi au avut bucuria de a explora cele patru zone special create, beneficiind de o varietate de materiale care le-au permis desfăşurarea unor activităţi interesante, atractive şi pline de surprize, adaptate nevoilor lor de explorare şi de bună dispoziţie", a punctat directoarea.

În cadrul evenimentului de lansare, copiii au şi desfăşurat activităţi în noul spaţiu dedicat lor, în prezenţa pofesoarei Georgeta Bara, inspectorului școlar pentru Educaţie Timpurie, a profesoarei Rodica Ştef, coordonatoarea judeţeană a proiectului şi a reprezentanţilor celor 22 de unităţi preşcolare implicate în proiect.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON