În Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 30 "Mugurel" din Oradea a avut loc marţi dimineaţă lansarea proiectului intitulat "Grădina de relaxare, linişte şi învăţare". Evenimentul a marcat inaugurarea unui spaţiu dedicat celor mici, cu spaţii dedicate activităţilor de învăţare şi locuri de joacă.
Proiectul prin care a fost amenajată o parte din curtea grădiniţei, de aproximativ 200 de metri pătraţi, face parte dintr-un demers naţional şi a fost realizat cu sprijinul părinţilor şi al personalului didactic şi nedidactic al instituţiei şi finanţat de Asociaţia Mugurel.
Ideea acestui spaţiu presupune realizarea unui mediu educaţional de tip outdoor, în care preşcolarii au la dispoziţie locuri unde pot desfăşura activităţi alături de educatorii lor, într-un decor colorat, plin de verde şi diferit faţă de sala de clasă.
"Conceptul GRLÎ reprezintă o oportunitate unică de a transforma o parte din curtea grădiniţei într-un spaţiu colorat şi interactiv, care să apropie copiii de natură şi să le ofere contexte valoroase de învăţare prin descoperire, precum şi momente preţioase de relaxare şi liniştire", a transmis Lucia Negrău, directoarea grădiniţei.
În acest decor, a explicat ea, copiii vor desfăşura activităţi didactice în aer liber, împreună cu cadrele didactice, în cele patru zone amenajate în curtea grădiniţei.
"Avem convingerea că proiectul GRLI va reprezenta pentru grădiniţă o oportunitate valoroasă pentru educaţia formală şi nonformală a preşcolarilor noştri, un mediu stimulativ care va contribui substanţial la dezvoltarea personalităţii lor. Preşcolarii prezenţi au avut bucuria de a explora cele patru zone special create, beneficiind de o varietate de materiale care le-au permis desfăşurarea unor activităţi interesante, atractive şi pline de surprize, adaptate nevoilor lor de explorare şi de bună dispoziţie", a punctat directoarea.
În cadrul evenimentului de lansare, copiii au şi desfăşurat activităţi în noul spaţiu dedicat lor, în prezenţa pofesoarei Georgeta Bara, inspectorului școlar pentru Educaţie Timpurie, a profesoarei Rodica Ştef, coordonatoarea judeţeană a proiectului şi a reprezentanţilor celor 22 de unităţi preşcolare implicate în proiect.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.