URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2023, 11:22

Încă un incendiu puternic în Bihor: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un incendiu a distrus, miercuri seară, bucătăria şi o parte a acoperişului unei case din localitatea bihoreană Sânnicolau Român. O persoană a fost dusă la spital cu arsuri la mâini.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, totul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 20.20, iar la faţa locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari din cadrul detaşamentului Salonta.

"Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea ş lichidarea incendiului, ce se manifesta violent la bucătăria casei şi la o parte din acoperiş, reuşind, în aproximativ 20 de minute, să-l stingă în limitele găsite şi să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi şi la întregul acoperiş", a precizat purtătoarea de cuvânt a ISU Crişana, locotenent colonel Camelia Roşca.

Un echipaj de paramedici militari i-au acordat îngrijiri medicale fratelui proprietarului casei, un bărbat în vârstă de 63 de ani, care a suferit arsuri de gradul II la nivelul mâinilor. Acesta a fost transportat, pentru îngrijiri, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Oradea.

Salvatorii au scos din încăperi şi trei butelii, dintre care una care se afla în bucătăria cuprinsă de flăcări, prevenind astfel o deflagraţie.

Focul a distrus mai multe bunuri din bucătărie şi 80 de metri pătraţi din acoperişul casei.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut dintr-o sobă.


În acest context, ISU Crişana a transmis mai multe recomandări şi măsuri de apărare împotriva incendiilor:

- Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;

- Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii sau nesupravegheate;

- Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

- Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

- Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

- Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

- Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;

- Cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic  într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting  complet resturile de jar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON