URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 16 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Aprilie 2010, 09:03

În România, maşinile se numără... manual

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autovehiculele care circulă pe străzile din România anului 2010 sunt numărate manual. O modalitate primitivă pe care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a ales-o pentru a vedea câte maşini rulează pe fiecare traseu.

"Fiecare îşi numără maşinile pe sensul de mers. De la 1 până la 10, la 10 face un semn să se ştie că sunt 10 maşini, după care iar de la 1 la 10", a explicat Stoiciu Nicolae, un angajat al Administraţiei Naţionale a Drumurilor, complicatul sistem de numărare a maşinilor.

Şi trebuie să fii foarte bun la numărat pentru că pe un drum naţional cum este Bucureşti-Ploieşti, maşinile trec încontinuu. Cei care numără nu trebuie să rateze nimic, deoarece se calculează şi bicicletele, căruţele, camioanele şi tractoarele.

Monitorizarea traficului se face pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale. Fiecare punct de înregistrare este amenajat în funcţie de posibilităţi. Astfel, unii au o masă de plastic cu umbrelă şi scaune, iar alţii o cabină sau o maşină.

În total, au fost amenajate peste 3000 de posturi de numărare în toată ţara. Recensământul durează 10 ore pe zi. Următoarea rundă va fi pe 20 aprilie. Şi tot aşa până la toamnă. Rezultatele vor scoate la iveală care sunt cele mai circulate drumuri din România şi în funcţie de trafic se vor împărţi banii pentru întreţinere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5603 RON
  • 1 EUR = 4.9755 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON