URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2011, 13:39

Hala de lactate din Piaţa Rogerius a fost dată în folosinţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comercianţii de produse lactate din Piaţa Rogerius îşi pot vinde laptele şi brânza în condiţii civilizate. Directorul ADP, Liviu Andrica, a inaugurat joi în mod oficial hala de de produse lactate care a fost reabilitată din temelii. "Costurile lucrărilor de reparaţii la hala de lactate s-au ridicat la 18.000 lei, investiţiile fiind făcute din fonduri proprii", a declarat Andrica, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului.

Lucrările de reparaţii s-au încheiat în urmă cu o săptămână şi au constat în înlocuirea uşilor, geamurilor, montarea de lambriuri, refacerea vopsitoriei, a instalaţiilor de apă şi energie electrică precum şi amenajarea de vestiare pentru comercianţi. "Adevărul este că lucrările de reparaţii erau necesare. Aici nu s-au mai făcut investiţii din anul 1995", a recunoscut cu această ocazie şeful de piaţă Adrian Băican.

Conform declaraţiei şefului de piaţă reabilitarea halei face posibilă reautorizarea acesteia de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor după ce mai bine de un an a funcţionat fără acte. DSVSA a dat termen de 12 luni de la retragerea autorizaţiei pentru îmbunătăţirea condiţiilor din hală, în caz contrar, aceasta urmând să fie închisă definitiv.

"Autorizaţia de funcţionare a fost ridicată în urmă cu mai bine de un an datorită condiţiilor improprii. În cursul zilei de miercuri inspectorii DSV au fost la faţa locului. Aceştia s-au declarat mulţumiţi de îmbunătăţirile făcute fapt pentru care hala a intrat în proces de reautorizare", a declarat Băican.

Investiţiile în hala de lactate din piaţa Rogerius au devenit posibile datorită creşterii veniturilor ADP prin o mai bună gestionare a resurselor şi reducerea cheltuielilor, inclusiv de personal, ale fostei regii. În perioada 1 octombrie 2010 - 1 octombrie 2011, de la inlocuirea fostului director Romulus Cosma, cu Liviu Andrica, ADP a relizat un profit de 2,2 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON