URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2012, 12:51

Hai Bihoru'! Marius Vizer a prelungit parteneriatul cu FC Bihor şi ţinteşte promovarea în Liga I

Hai Bihoru'! Marius Vizer a prelungit parteneriatul cu FC Bihor şi ţinteşte promovarea în Liga I VICTORIE. FC Bihor anunţă un campionat pe măsura aşteptărilor suporterilor. În meciul de pregătire desfăşurat sâmbătă acasă, orădenii au reuşit o victorie cu 2-0 în faţa sătmărenilor de la Olimpia
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

FC Bihor ţinteşte în noul sezon fotbalistic cea de-a treia promovare în prima ligă de după '90.

Primăria şi Consiliul Judeţean au prelungit cu un an parteneriatul încheiat în 2010 cu omul de afaceri Marius Vizer, care a demonstrat deja de două ori că Oradea poate avansa echipa în Liga I. Ultima dată în 2011, când echipa a reuşit promovarea în teren, dar clubul a pierdut-o la masa verde din cauza unor restanţe de 3 milioane de lei către jucători şi către Fisc!

19 Marius Vizer.jpgContinuăm împreună!

Contractul de colaborare dintre FC Bihor şi CF Liberty a fost semnat pentru încă un an, cu posibilitate de prelungire până în 2014. Reprezentantul Primăriei şi al Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc, a negociat la începutul lui iulie cu peşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Marius Vizer (foto), noile clauze ale contractului, discuţiile finalizându-se în urmă cu două săptămâni prin semnarea documentului.

Potrivit înţelegerii, Libery se va ocupa, ca şi până acum, de managementul sportiv, urmând să asigure salariile jucătorilor şi staff-ului tehnic, estimate la circa 400.000 de euro pe sezon. La rându-le, municipalitatea şi CJ şi-au asumat cheltuielile administrative, de la asigurarea condiţiilor de pregătire şi cantonament până la medicaţie şi taxe datorate Federaţiei Române de Fotbal. În paralel, administraţia locală şi judeţeană se vor îngriji de achitarea la timp a celor 31 de rate lunare, a câte 80.000 lei fiecare, pentru stingerea integrală a vechilor datorii şi scoaterea clubului din insolvenţă.

19 Serban Morcan.jpg"Un obiectiv realist"

Una dintre cele mai importante modificări aduse contractului se referă la dreptul de proprietate asupra jucătorilor. Prevederea potrivit căruia 40% din lot aparţine FC Bihor a fost eliminată, la cererea lui Vizer. "Acum doi ani, când am început colaborarea, oraşul avea 23 de jucători. La unii s-a renunţat, alţii au plecat de bunăvoie, cert e că astăzi majoritatea sportivilor sunt legitimaţi de Liberty", spune preşedintele FC Bihor, Şerban Morcan (foto).

Managementul privat are mână liberă să îşi gestioneze lotul de jucători după cum găseşte de cuviinţă, numai să facă performanţă. De altfel, după un sezon încheiat pe locul 8 în divizia secundă, reprezentanţii Liberty spun că echipa va lupta pentru apromovare. "Obiectivul e realist. În fond, echipa este aceeaşi de acum doi ani, când am reuşit promovarea, iar jucătorii, pe atunci foarte tineri, au căpătat între timp experienţă", spune Cătălin Sărmăşan, preşedintele CF Liberty.

400.000 euro "premiu"

19 Dumitru Voloseniuc.jpgO dovadă că managementul privat ia în serios obiectivul îl constituie cererea acestuia ca sumele încasate după promovare să fie împărţite în mod egal între FC Bihor şi CF Liberty. "Domnul Vizer a cerut ca în cazul în care echipa va promova, Liberty să încaseze jumătate din drepturile de televizare aferente primului an de campionat. Noi am fost de acord", spune Dumitru Voloşeniuc (foto). Drepturile de televizare încasate de o echipă nou promovată se ridică la 800.000 de euro, ceea ce înseamnă că Liberty şi-ar recupera banii cheltuiţi într-un an cu plata salariilor.

Echipa antrenată de Gheorghe Ghiţ a şi început pregătirile. "Vom renunţa la unii jucători cum ar fi Fildan, Moraru, Birtalan, Sfârlea sau Danci, şi vom face achiziţii pentru întărirea lotului", spune Sărmăşan. După o vacanţă de o lună, lotul FC Bihor s-a reunit pe 9 iulie, sâmbătă a obţinut prima victorie într-un joc-şcoală susţinut pe teren propriu şi va pleca în cantonament la Coccaglio (Italia) în perioada 31 iulie-10 august. Pentru a intra pregătit la toamnă în lupta pentru promovare...


PROVOCARE
Performanţa costă!

După experienţa din 2011, când FC Bihor a ratat promovarea pentru că nu a primit licenţa de joc în prima ligă, conducerea clubului şi-a luat toate măsurile de precauţie. "Am obţinut licenţa de Liga I pentru sezonul 2012-2013 deşi nu eram obligaţi, pentru a ataca promovarea fără să avem emoţii privind participarea în primul eşalon", spune Şerban Morcan, preşedintele FC Bihor.

Dacă echipa va reveni în prima ligă, CJ Bihor şi Consiliul Local Oradea se pot pregăti de cheltuieli consistente, căci vor trebui să asigure încălzirea subterană a suprafeţei de joc, plus minim 5.000 de locuri acoperite în tribune, montarea unui sistem de supraveghere video, a unei instalaţii de nocturnă, refacerea toaletelor şi amenajarea de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. "Ca să modernizezi actualul stadion ai avea nevoie de circa 11 milioane de euro. Şi tot nu ai rezolvat problema, pentru că ai un stadion care în zilele cu meci blochează tot oraşul şi căruia nu poţi să-i extinzi parcarea", spune Morcan.

Alternativa ar fi construirea unui stadion nou în afara oraşului, investiţie estimată la peste 20 milioane de euro. Şi pe care, în condiţii de criză, nu şi-o asumă nimeni...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
HAI BIHORU
Lasa ca tot ati promis voi ca faceti nocturna bine ca avem macar tabela dar nu avem nocturna cum zicea si club atletic oradea pe tramvaie cati bani ati dat?si nu aveti bani pentru stadionu fc bihor?rusineee
Postat 24 Iulie 2012, 23:00 de oradean
*
Mai sunt oameni cu bani in Oradea. Ei nu sunt interesati de Bihor. Mi se pare ca in ultimii 20 de ani ca Vizer a scos tot timpul echipa din noroi. Subscriu la ce a zis 'oradean' mai jos. Blaga e un pampalau.
Postat 24 Iulie 2012, 17:16 de om
s
Clujul si a facut stadion cu ajutorul lui Boc iar Ploiestiul cu cel al Robertei Anastase.Pacat ca handicapatul de Blaga nu face nimic pentru judetul asta.
Postat 24 Iulie 2012, 13:24 de oradean
http://www.facebook.com/ClubulAtleticOradea
Noi nu avem bani de un stadion nou,da ploiesti cluj are la ei nu e criza sau ce ? am avut 30 de mil pentru tranvaie
Postat 24 Iulie 2012, 13:18 de CA ORADEA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON