URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Martie 2013, 11:22

Fostul secretar de stat Adrian Streinu-Cercel devine Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La propunerea facultăţilor, Senatul Universităţii din Oradea a aprobat, săptămâna aceasta, acordarea de patru noi titluri de Doctor Honoris Causa. Potrivit unui comunicat de presă, cea mai mare distincţie academică va fi oferită "unor universitari redutabili, recunoscuţi pentru expertiza lor ştiinţifică şi contribuţia substanţială la dezvoltarea relaţiilor academice, la înfiinţarea şi dezvoltarea unor programe de studii masterale la Oradea, precum şi pentru implicarea lor în organizarea unor manifestări ştiinţifice şi derularea unor programe în folosul comunităţii".

Unul din cei care va deveni membru al Universităţii din Oradea este fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, propus pentru decernare de Facultatea de Medicină şi Farmacie. Cei care au iniţiat demersul sunt fostul ministru al Sănătăţii Ladislau Ritli şi fostul secretar de stat din acelaşi minister, în prezent parlamentar şi decan al FMF, Florian Bodog.

Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea va deveni şi Ariane Landuyt, profesor de Istorie Contemporană la Universitatea din Siena, propusă fiind de Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, dar şi profesorul emerit Jean Paul Carrière de la Universitatea din Tours, la propunerea Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport.

Senatorii orădeni au decis să-i acorde acelaşi titlu şi profesorului Lorenzo Renzi de la Universitatea din Padova, filolog şi lingvist romanic care a predat în Italia şi limba română şi a fost preşedintele Asociaţiei Italiene de Românistică. Renzi a fost propus pentru decernarea titlului de Doctor Honoris Causa de Facultatea de Litere.

Data la care va avea loc fiecare ceremonie în parte urmează să fie stabilită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
rusine
Asa cum s-a uitat si mediatizarea criminala a starii de sanatate a actorului de la Cronica carcotasilor de catre acest mercantil secretar de stat spunand ca ar fi decedat din cauza gripei porcine. In realitate bietul Toni Tecusan a murit din cauza unei pneumonii suprainfectete cu o bacterie agresiva de pe sonda de intubatie. Apoi tineti minte agresivitatea cu care conducea campania de vaccinare a fetitelor contra papilomavirusului cauzator de cancer de col uterin? Bani grei de la firmele producatoare. Bravo Ritli si Bodoc, halal sa va fie!
Postat 08 Aprilie 2013, 10:37 de alinamoldovan
RUSINEEE
Se pare ca s-a uitat episodul "gripa aviara" cind aproape ca a falimentat I.Cantacuzino, facind o gaura maaaare cit magaria si prostioa lui la un loc! Si s-a uitat de asemenea cind intr-un mod samavolnico-bolsevic a vrut sa ne incolonam la vaccinare intr-u original stil comunist! Rusine cui l-a propus pe patrupedu' asta nemernic!
Postat 28 Martie 2013, 20:54 de doc
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON