URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2023, 09:50

Fața orașului: Imaginea zilei, cu felul în care sunt construite pistele de biciclete în Oradea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întinse pe multe străzi, şantierele din Oradea îi pun în dificultate pe toţi orădenii.

Un biciclist care pedala dinspre Cantemir spre centrul oraşului a constatat că lângă blocul Cicero pista se termină brusc, în lucrările la pasajul subteran.

Bărbatul a pedalat pe pista recent făcută, în cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene pentru modernizarea bulevardelor Nufărul și Cantemir, și care, într-un „euro-paradox”, este blocată de un alt șantier finanțat cu bani nerambursabili...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Si voi scrieti despre santiere care e in lucru, dar nu despre faptul ca fac ca prosti...
Bine, bine, e in santier, "candva" o sa fie gata si o sa fie acolo o pista de bicicleta. Hai sa vedem partea pozitiva, si daca stim ca lucrarea aceea ce fac acolo de 2 ani ar fi putut termina de mult timp. Dar de ce nu scrieti articol despre faptul, ca proiectul in sine are destule "eroare"? gen au expropriat acolo 3 case, dar tot "n-au avut loc" pentru un trotuar care sa mearga direct langa pista de bicicleta intre fosta Aura si Oradea Plaza, vezi borduriile ce au inceput sa instaleze, trotuarul o sa ocoleasca tot sensul giratoriul gigantica, deci un ocol de circa 300m in plus, cand pista o sa mearga linia de tramvai. Sa vezi tu, cine nu o sa mearga acolo pe pista, mai ales batranii, ca fix acolo o sa fie trecerea peste pasaj spre piata... Iar faptul ca unde e acuma statia de tramvai pe partea care merge spre Centrul Civic e temporala, acolo va fi breteaua de virare spre dreapta pentru masini, alt loc pentru statia de tramvai nu e, numai in curba langa pasaj, unde nu o sa fie trotuar directa, numai dinspre Oradea Plaza... Deci ocolire pentru ocolire...
Postat 16 Octombrie 2023, 07:26 de cititor_
doar cancan, scandal ptr nimic
pai si trotuarul tot in santier se termina, ba chiar si soseaua, iar pana acum o luna, si tramvaiul! Deci nu are nimeni ceva impotriva biciclistilor, decat daca are si impotriva pietonilor, transportului public, transportului auto, ca sa favorizeze doar cel aerian si naval..:)
Postat 16 Octombrie 2023, 05:28 de unu
Piste intrerupte
Situatia din articol este una temporara, probabil. Insa la ce sa ne asteptam in conditii de santier, cand Primaria nu e in stare sa gandeasca o solutie coerenta in cadrul unui proiect nou, realizat cap-coada de curand. Anume proaspatul bulevard Nufarului. Aceeasi pista, oleaca mai spre Felix. Marea realizare in care dom'primar se lauda ca s-a realizat o pista continua de la intrarea in oras pana in Centrul Civic. Incercati sa porniti pe aceeasi pista dinspre Felix spre centru si veti avea fix aceeasi surpriza ca si biciclistul din imagine. Doar ca de data asta pista se termina brusc la cateva zeci de metri dupa intersectia cu Ciheiului, fiind continuata de trotuar. Pur si simplu pista se muta pe cealalta parte a bulevardului. Numai ca tu, biciclistul, nu ai nici o varianta de a-ti continua deplasarea pe bicicleta si in acelasi timp de a respecta legea. Sa o iei inainte nu poti, pt. ca intri pe trotuar (deplasarea fiind ilegala), iar sa traversezi bulevardul pt. a continua pe carosabil nu ai cum, pt. ca nu exista vreo trecere de pietoni/ciclisti in dreptul capatului pistei. Si, oricum, esti impiedicat de balustrada plasata de-a lungul liniei de tramvai. Asa ca n-ai decat sa te dai jos si sa o iei la pas pana la statuia lui Cantemir, unde pista revine pe partea stanga in sensul de mers. Bucata de pista de pe partea dreapta porneste si ea de niciunde pt. a ajunge nicaieri. Dar ce conteaza functionalitatea unui proiect? Primaria macar a facut... In total pista e lunga. Daduram banii, constructorul a turnat numarul planificat de kilometri de asfalt rosu, acuma ce mai conteaza amanuntul ca sunt ba pe-o parte, ba pe alta, a bulevardului si ca ii incurca pe biciclisti. Ce? Pt. ei am facut pista? Si asta e numai un (alt) exemplu despre durerea in cot de care sufera cronic edilii nostri. Sa dea instagramabil in poze. Utilitatea nu conteaza. Mai exista o varianta. Ei sa se fi straduit din rasputeri, dar sa nu-i fi dus mintea. Din ciclul "atat s-a putut"...
Postat 12 Octombrie 2023, 19:32 de Musti
.
Nu există interes din partea edililor pentru piste de biciclete, interesul este maxim pentru otl, restul sunt details.
Postat 12 Octombrie 2023, 18:14 de Maikeltroll
Ei na
La fel ca biciclistul mii de conducatori auto au constat in urma cu un an jumate ca B-dul Nufarul-Cantemir se termina la blocul CICERO Bulevardul si pista pentru biciclisti vor fi finalizate dupa ce lucrarile din Centrul civic se vor fi terminat. Articol scris ca sa umple pagina!
Postat 12 Octombrie 2023, 10:32 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON