URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2012, 07:23

Fără Maghiar: BIHOREANUL reconstituie portretul fostului rector, un amestec de omenie, generozitate, grandomanie şi lăcomie

Fără Maghiar: BIHOREANUL reconstituie portretul fostului rector, un amestec de omenie, generozitate, grandomanie şi lăcomie ALB ŞI NEGRU. Om al contrastelor, Teodor Maghiar (foto) a fost deopotrivă ţăran şi intelectual, comunist şi evlavios, profesor şi politician, generos şi lacom, ajutând dezinteresat o mulţime de oameni, dar acumulând pe de altă parte, pentru sine şi familia sa, o avere impresionantă de pe urma Universităţii
Fără Maghiar: BIHOREANUL reconstituie portretul fostului rector, un amestec de omenie, generozitate, grandomanie şi lăcomie LUME MULTĂ. Cu o zi înaintea înmormântării, Biserica Sfântu Gheorghe din Parcul Traian s-a umplut de lume: 20 de preoţi, rude, prieteni, oameni simpli sau universitari pe care Teodor Maghiar i-a ajutat şi care au vrut să îi aducă un ultim omagiu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vreme îndelungată a fost cel mai puternic om din Bihor. A avut în buzunar primari, prefecţi, şefi de poliţie, de vămi, procurori şi judecători, cărturari şi agramaţi, pe toţi făcându-i, cum el însuşi spunea, "oameni".

A condus cu mână de fier o Universitate încropită din mai nimic, reuşind ca din ambiţia de a avea la Oradea "o citadelă a învăţământului românesc" să transforme un modest institut de subingineri într-una din cele mai prolifice fabrici de diplome. În amurgul vieţii, chiar marea sa ctitorie l-a dus până în poarta puşcăriei. Vestea dispariţiei sale i-a emoţionat pe unii şi revoltat pe alţii cu aceeaşi intensitate, iar dacă primii au ajuns să arunce vina morţii asupra justiţiei ori presei "ticăloase", ceilalţi nu pot uita că Teodor Maghiar a fost, de fapt, victima propriilor excese.

Din comă în nefiinţă

Vinerea trecută, întemeietorul Universităţii a încetat din viaţă la 76 de ani, după o "lungă şi grea suferinţă", într-una din rezervele Spitalului Pelican, deţinut de cei doi fii ai săi, Doru şi Adrian, împreună cu familia ortopedului Ovidiu Doru Cacuci. Era punctul final al unei agonii începute cu trei săptămâni în urmă, când bătrânul fusese găsit prăbuşit în casă şi internat de urgenţă, în stare de comă, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral.

În cele trei săptămâni, după cum a aflat BIHOREANUL de la surse medicale, fusese ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor, astfel că sfârşitul îi era previzibil. Într-un târziu acesta s-a produs, pe fondul numeroaselor afecţiuni cardiologice, neurologice şi urologice, sub forma unui infarct cardiac.

Moarte "salvatoare"

Decesul l-a găsit pe Teodor Maghiar în deloc măgulitoarea ipostază de inculpat (ba chiar de condamnat, chiar dacă nu definitiv), nefrecventat de apropiaţii care mai nou se fereau să-şi asocieze imaginea cu a lui. Fostul rector fusese acuzat, încă din 2008, de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, deoarece timp de 4 ani raportase Ministerului Educaţiei o cifră de şcolarizare "umflată", aşa încât Universitatea să primească o finanţare mai mare. Prejudiciul depăşea 882 miliarde de lei vechi (24 milioane euro).

În octombrie 2010, după zeci de amânări motivate medical, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 8 ani de închisoare şi a menţinut sechestrul asigurator instituit de DNA asupra uriaşei sale averi pentru recuperarea prejudiciului. După un an, în decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti îndulcea pedeapsa, reducând-o la 5 ani de închisoare şi ridicând sechestrul, iar anul acesta, pe 11 septembrie, Înalta Curte se pregătea să dea verdictul final. N-a apucat, Maghiar căzând la pat cu o zi înaintea judecăţii.

În graţiile Elenei

"Despre morţi, numai de bine", spun românii, fără ca asta să însemne însă şi ştergerea memoriei. Cine a fost Teodor Maghiar? Născut în 1936 la Husasău de Criş, Maghiar a fost până în 1989 un nomenclaturist de eşalon doi. Absolvent al Academiei Ştefan Gheorghiu, trimis acolo de Partidul Comunist din postura de simplu electrician, a fost în anii '60-'70 activist la Comitetul Judeţean al PCR şi la Institutul de subingineri, absolvind ulterior la fără frecvenţă Electrotehnica din Timişoara.

Tânărul Maghiar a ştiut să speculeze din plin contextul politic, economic şi social al epocii. În plină edificare a unei industrii energogafe, România Socialistă avea nevoie de noi surse de energie ca de aer. Atunci a urzit Maghiar povestea geotermalismului, promiţând să pună "la treabă" apele termale din jurul Oradiei, folosindu-le la încălzirea clădirilor, dar şi convertindu-le în electricitate. La mijlocul anilor '70 şi-a dat chiar şi un doctorat despre "Valorificarea economică a apei geotermale", teză ce nu avea, însă, tangenţă cu ingineria, ci cu economia politică. Bun comerciant, a ştiut să-şi promoveze teoriile, astfel că Institutul orădean a fost vizitat în anii '80 de Nicolae şi Elena Ceauşescu, care i-au încurajat "cercetările" în "redescoperirea" apei calde.

Protector şi protejat

După 1990, Maghiar a transformat Institutul într-o Universitate care la apogeu ajunsese un Caritas "academic" cu 18 facultăţi şi sute de specializări, depăşind centre universitare de tradiţie. Fin psiholog, a ştiut să gâdile orgoliul politicienilor şi să se folosească de ei după ce le dădea la schimb catedre de profesori asociaţi, diplome de doctori în ştiinţe şi Honoris Causa. Aşa se face că Universitatea a fost vizitată de preşedintele Ion Iliescu, de premierii Nicolae Văcăroiu şi Adrian Năstase, că i-au devenit salariaţi miniştri precum Liviu Maior, Alexandru Athanasiu şi Ioan Mircea Paşcu ori directorul SRI Virgil Măgureanu. Ba însuşi Maghiar s-a înrolat ca senator în PDSR, între anii 1996-2000.

În paralel, a ştiut să-şi asigure şi în plan local o reţea ce-l putea servi la nevoie. Primarul Petru Filip, inginer, a fost uns profesor de drept administrativ, pentru ca, la rându-i, să-i decerneze ulterior rectorului titlul de excelenţă a Oradiei. Comandantul Poliţiei, generalul Gheorghe Chereji, a devenit şi el doctor în ştiinţe, la fel ca şeful "Doi şi-un sfert", generalul Terente Merce, şeful Parchetului Curţii de Apel, Valentin Mirişan, era concomitent şi decan al Facultăţii de Drept, iar exemplele pot continua. Asta ca să nu mai pomenim, de pildă, cum făcea Universitatea comenzi, fără licitaţii, pentru firma de construcţii a prodecanului de la Mediu, Ioan Mintaş, ori pentru cea de calculatoare a fostului prorector Ioan Mang.

Generos cu alţii şi cu sine

La fel de adevărat e că "Unchiul" ştia să fie darnic şi cu studenţii ori cu cadrele didactice tinere şi fără pile care îndrăzneau să-i aţină calea în faţa Rectoratului. O studentă terorizată de propriul tată i s-a "spovedit" lui Maghiar şi a primit o cameră în cămin deşi, orădeancă fiind, nu avea dreptul. O familie de tineri universitari care nu-şi permiteau o chirie în oraş a fost ajutată tot cu cazarea în cămin. Un angajat sărac a fost cadorisit cu o maşină de lemne de încălzit, la un simplu telefon de-al "Unchiului". Şi exemplele sunt extrem de numeroase...

Totuşi, cele mai consistente daruri le-a făcut Maghiar propriei familii, începând cu promovarea ambilor fii ca profesori universitari la nici 35 de ani, când alţii abia rodeau un "oscior" ca şefi de lucrări ori asistenţi. La retragere, a avut grijă să transmită pur şi simplu ca moştenire funcţia de rector lui Doru, în timp ce lui Adrian i-a dat comanda Facultăţii de Medicină, cea mai bănoasă. Bazele didactice deveniseră adevărate feude personale, la fel cum prin cantina Universităţii se cumpărau alimente şi băuturi care ajungeau la restaurantul clanului, "En Vogue". După o viaţă de bugetar şi cu o soţie neangajată niciodată "în câmpul muncii", Maghiar acumulase proprietăţi uriaşe, însuşi fostul lider PSD Adrian Năstase ajungând să spună în 2004, cu referire la el, "să mai stea bătrânul, să-şi numere boabele".

În picaj

Ultimii ani au marcat însă un adevărat declin al puterii "Unchiului". Dacă înainte i se ridicau osanale, fiind supranumit "Părintele Întemeietor", "Părintele Rector" ori "Învăţătorul", colapsul financiar al Universităţii şi "hărţuirea" fostului rector de către DNA i-au făcut pe mulţi apropiaţi să se lepede de acesta. Cazul cel mai elocvent l-a dezvăluit BIHOREANUL luna trecută, arătând că fosta secretară-şefă a Universităţii, Maria Durgheu, pe care Maghiar o făcuse cadru universitar şi doctor în geotermalism deşi nu ştia nici să utilizeze calculatorul, le-a confirmat judecătorilor că fostul rector coordona personal falsificarea cifrelor de şcolarizare. O altă subalternă nu s-a sfiit nici ea să depună mărturie că Maghiar a pus-o să măsluiască acte, şi nici că, în ciuda bolilor, bătrânul obişnuia să bea peste măsură.

Cert e că, după ce două decenii i-au construit un adevărat cult al personalităţii, în ultimele luni cei pe care Maghiar i-a făcut "oameni" nu şi-au mai arătat gratitudinea. Ba, după cum zic unii apropiaţi, nici pe patul de spital nu l-au vizitat: "În afara familiei, nu l-a căutat nimeni. Dacă nu mai puteau trage vreun folos de pe urma lui, nici nu-i de mirare!". Sic transit gloria mundi...


ULTIMUL OMAGIU
Popas în Universitate

La propunerea actualului rector Constantin Bungău, familia lui Teodor Maghiar a acceptat ca în amintirea acestuia să aibă loc şi o ceremonie funerară în incinta instituţiei pe care răposatul a condus-o. "Trebuie să-i acordăm atenţie conform rangului şi importanţei domniei sale", şi-a argumentat Bungău iniţiativa, în timp ce fostul rector Cornel Antal amintea şi el că "a fost întemeietorul Universităţii, un om foarte bun şi un adevărat creştin".

Funerariile au avut loc duminică, cu începere de la ora 10, în holul central al Bibliotecii universitare, iar înmormântarea de la ora 13, în Cimitirul Municipal.

La o zi după deces, zeci de apropiaţi au comandat necroloage laudative în cotidianele locale, mai multe instituţii au arborat steaguri de doliu, iar consilierii judeţeni au păstrat şi un moment de reculegere în memoria sa.

Unii dintre admiratorii fostului rector au propus ca Universitatea să-i poarte numele, dar e greu de crezut că acest lucru ar fi aprobat de Ministerul Educaţiei.

Citiţi pe această temă şi articolul "La penitenciar, dar cu banii-n buzunar: Fiscul recuperează abia 1% din prejudiciile produse de corupţii bihoreni"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
fax
hai ca-ti raspund eu mancator de * ce esti. textul tau de intelecetual nu duce nicaieri. adica WTF (ce plm vrei sa zici)??? oricum, sper ca ti-am raspuns la intrebare, si da. intr-adevar esti un mancator de *. iam.iam.iam.iam.
Postat 17 Noiembrie 2012, 01:52 de lo
adevarata fata a celor ascunsi
bai tristule,daca esti asa mare universitar,normal era sa nu prestezi sub anonimat,il vezi pe maghiar postand sub anonimat?viermii fac asta,dar sunt moralisti,citeste despre genii ale omenirii,nu sunt pilde de moralitate(darwin,einstein,chaplin etc.nu-mi bat capu'),progresul nu se realizeaza cu anonimi "culti"ca tine,ci cu cei cu initiativa,cu oameni care trec de buchiseala legii sau dogmelor, da-ti numele si apoi ai respectul meu precum si identitatea mea...gunoi cu ochi mare universitar,daca nu era maghiar acum erai ce?raspunde
Postat 04 Octombrie 2012, 20:14 de @universitar
adevarata fata a lui Maghiar
Mi se face scarba cand vad postarile smiorcaite ale unora care il plang pe Maghiar Sr., fie din necunoastere fie din ipocrizie. E vorba despre multi dintre acei profitori, acei beneficiari directi, dintre aceia care au facut parte din clica batranului. Cei mai multi dintre ei rude, prieteni, cunostinte care au fost facuti universitari din niste mediocritati, din niste anonimi, care la randul lor si-au adus in facultati nevestele, sotii, fii si fiicele, nasii si finii, prietenii foarte apropiati, luand locul adevaratelor valori care nu au avut si nu vor avea loc de ei. Se mai adauga cei care sub aparenta bunatatii fostului rector, uita ca acele servicii pe care le facea rectorul se soldau cu niste abuzuri sau ilegalitati (ex. daca ,,rezolva,, o camera, un apartament cuiva, daca aproba delegatii si deconturi fara masura, premii etc. altii care aveau dreptul la asa ceva nu primeau; plus serviciile pe care trebuia sa le intoarca celor care ii rezolvau o treaba, care insemnau de cele mai multe ori aranjamente si presiuni abjecte). Iata din cine este format corul adulatorilor. Cum poti sa respecti un om orgolios, vanitos, care isi arata adevarata fata atunci cand avea de ,,rezovat,, o problema? Cunosc personal cazuri cand in perioada cand se dadea admitere exercita presiuni sa fie declarati admisi candidati cu medii de 2 si 3 (pe locuri cu plata, dar tot abuz este). Inchipuiti-va ca multi profesori au fost nevoiti sa accepte, facand ei insisi ilegalitati demne de puscarie. Sau cand dadea sute de telefoane pentru a fi trecuti la examen studenti care fie erau tamaie la carte, fie semianalfabei, fie erau doar cu numele studenti (ei fiind plecati sau ocupandu-se de afaceri). Iar cei care au indraznit sa se opuna presiunilor batranului au avut parte de experiente neplacute (la fel cunosc personal asemenea cazuri). Cum sa respecti un om care s-a pretat la hotii, ca doar sutele de miliarde de lei disparute nu le-a luat mama, ci i-a impartit cu ai lui si cu fostii prorectori, decani, unii sefi de catedra, unii sefi si directori din administratia Universitatii (sa nu uitam zecile de diplome date italienilor, credeti ca le-a dat pe gratis sau pe multe zeci de mii de euro?!). S-au uitat cam repede premiile de zeci si sute de milioane oferite an de an in secret fostilor sefi, cand multe cadre didactice faceau munca patriotica. Sau se face caz de realizarile sale academice, cand avem de-a face cu impostura in forma cea mai pura a unui activist comunist cu mult tupeu, care si-a arogat merite pentru lucruri pe care nu le-a facut (sute de carti, articole si inventii, cand daca intrebati colegii de la facultatile tehnice cand l-au vazut facand cercetare in laborator pe batran in ultimii 15-20 de ani o sa dea din umeri, Maghiar fiind obligatoriu pus prim autor sau co-autor). Si aspectele astea negative pot continua. Din partea mea: Dumnezeu sa-l ierte! Dar nu incercati sa-l faceti inger sau sfant ca nu merita.
Postat 03 Octombrie 2012, 11:13 de universitar
Goliti
Daca ar marturisi toti si daca Adevarul s-ar vedea,ai fi vai si amar.El a promovat lingaii,o gramada de nulitati,iar cei care au profitat de el si ar putea fi enumerati sute si sute,sa fie blestemati ca au facut rau.Rau cu bataie lunga.Sa fie blestemati toti care au promovat nulitati si care au mancat si au construit din banii contribuabililor.Sute de oameni valorosi nu au avut loc de nulitati cu limba cat un capac de WC.El a ramas cu 25 000 000 milioane de euro cu casoaie.Mai raspunde cineva?Blestemati fiti toti care ati profitat de el si ati nenorocit generatii de copii.De aceea este tara unde este.
Postat 03 Octombrie 2012, 09:21 de sasa
erata
comentariul "Marea avere"nu imi apartine! Cineva a preluat pseudonimul
Postat 03 Octombrie 2012, 08:02 de TDS
@euUnul-mooistu'
Jos cu leprele udemeriste ! HAHAHAHHAHAHAHA.....................
Postat 03 Octombrie 2012, 05:44 de gmt
@care esti
mda.DD,cu bune si rele,care-va-sa-zica,e bine ca \\'furi\\' atata timp cat mie imi e bine?adica 48 de preoti lau \\'dus\\' in rai,pfai...extraordinar,trrimite-ti urgent si la bunici mei care au murit in al-doilea razboi mondial 1 milion de preoti pt. ca fara ei nu exista oradea si merita sa ajunga in \\'raiul\\' binefacatorilor,indiferent de fapte si motivatie,hai dute sincer draqului TINA ,asa mai pe romaneste,tot ce am inteles e ca maghiar a dat diplome \\'gen\\'alde \\'PONTA\\",adica oameni de la sapa care au vrut sa ajunga sus,fac pariu si aduc un premiant de liceu care depaseste multi politicieni de a lui raposatul maghiarl\\' asa ca la loterie,ca o demonstratie ca a faurit un imperiu de prostonaci pontaci.,futuvamumancurdenehaliti ca altceva nu sunteti,va bag la ceea mai slaba universitate din europa si nu treceti testul nici macar la limbitrasencur ,cacaticuochi si labagifacuti din valuta!!!!!!!!!!!!!!!!!!draqudeva ia plangareti de dragul artei si functieiprost dobanditel. siti ca Dumnezeu nun bate cu bota!!!??? asta in cazul in care aveti cumva UN Dumnezu cu exceptie cel recent decedat.
Postat 02 Octombrie 2012, 23:17 de euUnul
Marea avere
Marea avere a facut-o Maghiar pe vremea cind se dadea admitere, pina prin 98 parca. Iar madam Durgheu despre care se pomeneste in articol i-a fost complice si stie cum a facut averea. Despre asta nu a spus nimic banuiesc, ca doar poate trebuia sa fie si ea luata la bani marunti.
Postat 02 Octombrie 2012, 19:39 de TDS
@vaidenoi
Doamne iartă-l pe Unchiu c-o fost om bun. Tu în schimb du-te de urgenţă la şcoală primară, că deocamdată eşti un semianalfabet cu complex puternic de inferioritate....
Postat 02 Octombrie 2012, 18:22 de pamfil şeicaru
leprele udemeriste.....
nicio o problema. le va bate ceasul si leprelor udemeriste.
Postat 02 Octombrie 2012, 17:54 de roujii cu gasca
realitati
e adevarat. a facut destule si pt ai lui, insa a facut destule si pt multi pe care nu-i cunostea spre deosebire de altii care fac doar pt ei.... scrieti mai mult si despre umflatii care doar au furat, fara sa dea nimic inapoi.
Postat 02 Octombrie 2012, 17:41 de mangalitza kiss
vaidenoi
vaidenoi... ne plac smecherii care fura? cum vine asta?
Postat 02 Octombrie 2012, 14:08 de book
Sa fim corecti, daca se poate!
Sunt oameni care apartin istoriei si oameni care fac istorie. Place sau nu, Teodor MAGHIAR a facut istorie la Oradea.
Postat 02 Octombrie 2012, 13:45 de Apolitic
vaidenoi
Vai de noi popr..ne meritam soarta...ne plac doar smecherii care fura si fac doar pentru ei...iar ce ce cladesc ceva ...ii ponegrim..ii blamam... Ne place sa ne uitam doar la partile rele doar nerealizarile...dar ce a facut un om BINE pentru colectivitatea in care a trait...pentru romani...nu conteaza... De asat ne merge asa de bine
Postat 02 Octombrie 2012, 11:42 de vaidenoi
cum e posibil sa incurajam hotia!!!
ooo gunoiul asta il mai puneti in multe articole ca fac depresie de la fata lui de mizerabil , cum e posibil sa incurajam hotia!!! BINE ca a murit imi doresc sa moara totii hotii sa nu fim obligati sa i omoram noi, fa Doamne orice dar distruge samanta de hot care exista.In final vrem nu vrem va trebui noi sa i ucidem daca nu se starpesc natural, Romania va fi amenintata international de cati hotii are, nu te obliga viata sa lacomesty!! fiecare sa aiba bunul simt sa traiasca din ce poate oferi , nu mai cautati gloria SATANEI, fereasca ne D-zeu de prostyyyy !!
Postat 02 Octombrie 2012, 10:17 de cum e posibil sa inc
Oradea,Pelican,medici ????
Pacat de el, merita sa fie tratat de niste medici buni la un spital din Cluj,Timisoara,Viena........, poate ar fi avut o sansa. Condoleante.
Postat 02 Octombrie 2012, 09:23 de Oradean
H(UO)2
@pistike: n-am nici o treaba cu PSD-ul! Faptul ca sunt simpatizant USL e cu totul altceva! Faptul ca imi doream sa dispara base iarasi, n-are nici o legatura cu unchiu'! Si de ce l-as aprecia? pentru ca a creat o Universitate mamut care in proportie de 95% scoate ratati? ratati nu in sensul devenirii lor profesionale ulterioare(ca tot ei reusesc pana la urma)ci in sensul ca acei absolventi de U.O. nu au cunostinte elementare(nu de finete).
Postat 02 Octombrie 2012, 09:15 de TDS
@TDS
Măi băiatule, şi doar fiindcă a fost şeful absolut al PSD Bihor, trebuia să trimiţi şi tu osanalele de rigoare. De vreo 3-4 luni crizezi p'aicea că nu ţi s-a împlinit visul cu demiterea lui Băsescu. Operaţiune pusă la cale de o majoritate compusă din caghebişti şi penali transpartinici (inclusiv UDMR). În rest constat că e plin de indivizi îmbâcsiţi de ură, răutate şi invidie, care poluează şi virtualu'......Cu toate păcatele lui, Bătrânul, a fost un bun român şi un catalizator extraordinar, reuşind să creeze instituţii în orice regim: comunist, neocomunist sau post iliescu. Mai aeriseşte camera aia, părerist intoxicabil ce eşti ......... Despre Abrudan, doar că e acelaşi chibiţ ieftin, aflat în faza în care crede că poate face pe imparţialul. Deşi măine e foarte probabil să împrăştie cu *-venin în orice direcţie. Cine dă mai mult ???
Postat 02 Octombrie 2012, 08:57 de pistike
H(UO)
intr-adevar, necroloagele sunt de o gretosenie extrema! eu pot intelege ca cineva dorests sa transmita condoleante prin aceasta modalitate dar sa scrii texte laudative asa cum au fost scrise, mi se pare ca pentru asta chiar Ceuasescu sau Kim Jong Il ar putea fi invidiosi daca le-ar vedea! Inainte de 1989 Maghiar a rezolvat acele odrasle care nu puteau intra la facultatile de prestigiu. desigur, decat nimic, era buna si o diploma de subinginer! cei care au fost orientati imediat dupa 1990 si-au transformat diploma de subinginer inntr-una de inginer ca, mai apoi, sa faca si facultatea de drept(vezi Politia de frontiera!). Chereji e doctor in ce? Ca evolutia la drept i-o cunosc la detaliu!La examenele scrise dadea o lucrare in care apareau doar aberatii(vazut cu ochii mei, nu auzit!). Nu a rezultat de nicaieri daca pupilul(sau pupila?)lui Filip, diaconul misionar celb a fost sau nu prezent la inmormantare??!!
Postat 02 Octombrie 2012, 08:09 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON