Compania din spatele reţelei sociale spune că numărul cererillor guvernamentale de acces la informaţii şi de înlăturare de conţinut a crescut în prima jumătate a lui 2015, el urcând constant de doi ani încoace, de când Facebook a început să dezvăluie astfel de informaţii, scrie The Guardian, citat de totb.ro.
La nivel global, cererile guvernamentale de acces la informaţii privind conturile de pe reţeaua socială au crescut, la nivel global, cu 18% în perioada analizată, fiind vorba de un număr de 41.214 conturi, faţă de cele 35.051 de cereri din a doua jumătate a lui 2014. Potrivit raportului Facebook, România a trimis 25 de cereri în total, care au vizat 70 de utilizatori sau conturi.
Totb.ro mai scrie că majoritatea cererilor guvernamentale au fost despre cazuri penale, precum jafuri sau răpiri, guvernele cerând adesea informaţii de bază despre utilizatori, IP-uri sau conţinut de pe conturi, inclusiv postări ale oamenilor. Majoritatea cererilor au venit de la agenţii americane, care au solicitat informaţii în legătură cu 26.579 de conturi, adică 60% din totalul global de cereri, cu aproape 5.000 mai multe decât în a doua jumătate a lui 2014.
Franţa, Germania şi Marea Britanie au trimis la rândul lor un număr mare de solicitări şi au blocat mult mai mult conţinut în 2015. O parte din aceste restricţii au vizat, în Germania, negarea Holocaustului. În România s-au înregistrat doar două restricţii.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.