URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2022, 14:43

Dorinţa Elisabetei a II-a: Camilla va fi Regina Marii Britanii

Dorinţa Elisabetei a II-a: Camilla va fi Regina Marii Britanii (Sursa foto: Associated Press, credit: Alastair Grant)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a anunţat sâmbătă, în ajunul aniversării a 70 de ani de domnie, că îşi doreşte ca soţia fiului său, Camilla, să primească titlul de regină consoartă după moartea sa.

"Dorinţa sinceră", aşa cum o numeşte regina, face parte din mesajul pe care suverana l-a transmis naţiunii sale la aniversarea Jubileului de Platină, adică la 70 de ani de domnie, ea fiind, de altfel, şi primul monarh din istoria Marii Britanii care a ajuns să-l sărbătorească, scrie Digi24.ro

Anunţul clarifică astfel situaţia ducesei de Cornwall, Camilla, despre care presa britanică scria în trecut că ar urma să fie numită doar titlul de prinţesă consoartă atunci când prinţul Charles va deveni rege.

Decizia reginei este una importantă, dat fiind faptul că nici măcar soțul său, Philip, care a murit în aprilie 2021, nu a avut titulatura de rege, ci doar de prinț consort.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a declarat că Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall au fost "emoţionaţi şi onoraţi" de cuvintele reginei.

Camilla şi Charles sunt căsătoriţi din 2005, iar ducesa este cea de-a doua soţie a prinţului de Wales, după prinţesa Diana, de care a divorţat în 1996 şi care a murit într-un accident de maşină un an mai târziu, în 1997.

În ultimii ani Camilla, în vârstă de 74 de ani, a fost foarte activă în sprijinirea unor acţiuni de caritate.

În decembrie 2021 regina Elisabeta a anunţat că ducesa de Cornwall a primit titlul de "Dame" a Ordinului Jartierei, cel mai prestigios ordin cavaleresc britanic, onoare de care niciun alt soţ al copiilor săi nu a avut parte până acum, notează G4media.ro.

În scrisoarea sa, regina Elisabeta a mai transmis că, deşi au trecut 70 de ani de când a urcat prima dată pe tron, îşi aduce aminte perfect acele momente. "Pe măsură ce trec anii, la această aniversare, îmi face plăcere să reînnoiesc angajamentul pe care mi l-am asumat în 1947, acela că viaţa mea va fi mereu în slujba voastră (n.r. a poporului)", a scris aceasta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
E poamă grea ...
...
Postat 07 Februarie 2022, 10:49 de KP
Confuzie mare la anti-regaliști.
Cultura evpiamă grea. Ei bine, titlul de prinț sau prințesă, rege sau regină, cu statut declarat de consort sau consoartă, nu are nicio legătură cu drepturile speciale, recunoscute într-o familie regală. Sunt doar titluri formale, care pun ordine în relațiile de apartenență la acea familie. În cazul acesta, din GB, e vorba de o simplă admitere după o lungă perioadă de stat la taclale, nimic ce să implice vreo moștenire sau altceva. E ca la diplomele primite de Johannis, pentru serviciile slugarnice aduse "fagmiliei" europene.
Postat 07 Februarie 2022, 10:48 de KP
Atentie! Titlu inșelator!!!
va fi regina pe dracu!!! va fi regina asa cum a fost si Philip rege. una e sa fii regina, alta sa fii sotie de rege.
Postat 06 Februarie 2022, 22:21 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON