URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2022, 18:46

Doctoriţă acuzată că şi-a cazat părinţii în spital timp de 3 ani, chiar în secţia pe care o conduce

Doctoriţă acuzată că şi-a cazat părinţii în spital timp de 3 ani, chiar în secţia pe care o conduce foto: 24iasi.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O doctoriţă de la cel mai mare spital din Moldova, Sfântul Spiridon din Iaşi, este acuzată că şi-a cazat părinţii, timp de trei ani, în spital, chiar în secţia pe care o conduce.

"Stă singur în rezervă de vreo trei ani"

Situația a fost făcută publică de site-ul de știri Ziarul de Iaşi, conform căruia mama şi tatăl şefei secţiei Dermatovenerologie, Laura Gheucă-Solovăstru, figurează cu "multiple perioade de spitalizare continuă" începând cu anul 2018.

Surse din spital au declarat pentru publicaţie că tatăl doctoriţei, care este imobilizat la pat de mai mulţi ani, beneficiază de îngrijiri paliative din partea de la cazare în rezervă și hrănire la pat la îngrijire permanentă, din partea personalului aglomerat care ar fi trebuit să se ocupe de pacienţii cu afecţiuni dermatologice. Asta, în contextul în care oamenii de rând plătesc mii de lei pentru asemenea îngrijiri în clinici private.

"Stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, ca pacient, uneori i se face foaie de internare, alteori nu. Înainte îl mai ducea acasă, mai revenea, acum stă încontinuu. Medicamentele de care are nevoie se scriu în condica de pe secţie şi le primeşte de la farmacia spitalului. Mereu trebuie ca cineva din personalul medical să stea cu el, în timp ce o singură infirmieră, de exemplu, trebuie să se ocupe de alţi 27-30 de bolnavi, câţi se află internaţi acolo", au declarat angajați ai spitalului pentru "Ziarul de Iaşi".

Surse din rândul personalului medical au povestit că de acelaşi tratament ar beneficia şi mama doctoriţei.

"A fost şi mama ei şi a stat jumătate de an, a plecat abia prin august, de obicei vine când e frig şi stă până în vară. Laura Gheucă-Solovăstru le spune angajaţilor: «Sunt părinţii mei şi nimeni nu poate să-mi facă nimic»", au susținut angajaţii.

"O exagerare"

Contactată de jurnalişti, dr. Laura Gheucă-Solovăstru a catalogat acuzaţiile ca fiind "o exagerare".

Medicul a confirmat că tatăl său a fost internat de mai multe ori în această secţie, însă a pus acest fapt pe seama tratamentului unor escare, leziuni care apar la nivelul pielii în cazul pacienţilor imobilizaţi mult timp la pat".

"Dacă escarele nu sunt probleme dermatologice, atunci ar trebui să externez toţi pacienţii pe care îi am. Tatăl meu a fost internat şi în Clinica de Dermatologie şi la ATI şi la Cardiologie, este un pacient cu multiple comorbidităţi, cu accidente vasculare multiple, cu hemipareză, afazic, cu sondă, cu escare. Nu a stat internat trei ani, el umblă prin spitale, a fost şi la ATI şi la Oncologie, a fost peste tot, umblă de mai mulţi ani, nu a stat doar aici", s-a apărat şefa secţiei Dermatovenerologie.

Doctoriţa a negat că ar intenţiona să îşi interneze mama şi că părinţii săi ai beneficia de un tratament special. "Mama mea nu are de ce să stea în spital, are casa ei", a susținut Laura Gheucă-Solovăstru, arătând că și alți colegi și-au tratat părinții atunci când a fost nevoie.

Se va constitui o comisie...

La solicitarea publicaţiei "Ziarul de Iaşi", conducerea spitalului a confirmat că părinţii doctoriţei au beneficiat de "multiple perioade de spitalizare continuă în Secţia Clinică Dermatovenerologie, începând cu anul 2018, respectiv 2019". Perioadele de internare ar fi peste medie, conform sursei citate.

Conducerea unității a anunţat că va constitui luni o comisie medicală pentru a verifica "justificarea menţinerii internării pe o perioadă mai mare decât durata medie de spitalizare a spitalului susţinută cu diagnosticele pacienţilor şi starea de sănătate a acestora".

În funcţie de rezultatele anchetei urmează să se stabilească dacă perioadele de spitalizare au fost justificate şi dacă vor fi luate măsuri împotriva doctoriței.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON