URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2013, 14:41

Dat pe mâna procurorilor, după ce a tăiat ilegal peste 500 de arbori!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plin scandal silvic, reprezentanţii unei firme bihorene au fost prinşi că au tăiat ilegal 525 de arbori nemarcaţi, a anunţat, marţi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Bihor.

Potrivit căpitanului Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor, descoperirea a fost făcută pe 20 mai, la o acţiune a jandarmilor în colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul General Bucureşti, Parcului Naţional Apuseni şi Ocolului Silvic Sudrigiu, cu scopul prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori în zona comunei Pietroasa.

"În pădurea aparţinând satului Sudrigiu, comuna Pietroasa, au fost observate mai multe resturi de lemn în urma unei exploataţii forestiere. În urma inventarierii s-a constatat că 525 cioate de arbori speciile "fag", "frasin" şi "mesteacăn" erau nemarcate", a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ.

Mergând pe fir, organele de control au căutat documentele firmei Vladiana SRL care a avut autorizaţie de exploatare pe parcelele respective, iar în urma verificărilor s-a constatat că aceasta a tăiat mai mult decât avea documente să o facă.

Din verificările jandarmilor, administratorul societăţii comerciale, Gheorghe Turle, 46 ani, din comuna Bunteşti, a tăiat 525 arbori de diverse specii, fag, frasin şi mesteacăn, cu diametru de la 16 cm la 80 cm, cauzând un prejudiciu de 550,2 metri cubi de lemn, în valoare totală de 113.015,36 lei, nerecuperat. 

În urma constatărilor, jandarmii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, iar procurorii, împreună cu polițiștii Secției 10 Poliție Rurală au început o anchetă în caz, pentru tăiere ilegală de arbori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
FRATII=IUDA=HOTII
asta-i marele frate TRULA??? ai ajuns un hot ordinar!!!!!
Postat 15 Iunie 2013, 11:28 de un frate.....
NU A COTIZAT UNDE TREBUIE ....
Nu a cotizat ,adica nu a dat spaga aferenta unde trebuie ,adica la POPA CORNEL ,via CORAS de la ITRSV -BIHOR sau PETI de la ARR-BIHOR (CASA SPAGII)si uite de a patit Ghita al nostru .Halal autoritati de stat conduse de HOTI sub patronajul politic (stim de ce ) al lui POPA CORNEL . Cornele !! daca tot o faci ,mai schimbai ca astia doi se plimba cu clopotei la gat deja !!
Postat 29 Mai 2013, 23:36 de DNA
oameni de nimic
in articol este vorba despre chita turle care mai nou vrea sa scoata toti lemnarii din zona sa ramana el singur dar nu ia prea iesit
Postat 28 Mai 2013, 21:27 de eu
CAND FURI UN OU .......
Din cosul plin cu oua ,a mai ramas un ou . Il furam ,ca multi alti au furat inaintea naostra si bineinteles, se vede . Ca ,cei ce vor veni dupa noi ce vor fura !? pai bineinteles ,cosul din care s-a furat si ultimul ou .Cine fura azi un ou maine fura si cosul in care era oul .
Postat 28 Mai 2013, 20:18 de LIBERALUL
LIBERALI DIN TOATE HOTIILE UNITIVA !
LIBERALI DIN TOATE HOTIILE UNITIVA ! ASA A INCEPUT SI COMUNISMUL LIBERALII ,sa fi facut asa ceva ,DOMNE IARTA-NE,se poate ,doar ei sunt sfinti si nu fura de la nimeni ,doar un hot are printre ei la ARR BIHOR din ce am citit ,ei sunt cei mai corecti politicieni pe care ia avut ROMANIA Nu se poate ,cred ca este vorba de altii de la P.S.D. ,nu imi vine sa cred! postat de: liberalul
Postat 28 Mai 2013, 20:10 de LIBERALUL
@Andreea MUNTEANU Felicitari !
Uite unde era Pristanda ! Incepe cu ,,circa 100 de nuci", apoi afla ca ar fi 110, pt. ca in final sa-i ,,numeasca" : 98. Bataie de joc ! Il mai cheama si tepele, din pacate-i fara teapa.
Postat 28 Mai 2013, 19:27 de pinonel
Ce e aceea ... o firmă acolo la întâmplare? Nu are nume şi patron? Batista pe ţambal?
Spuneţi pe nume despre cine e vorba ... adică firma tatălui infractorului minor Victoraş Micula care, ca aşchia, nu a sărit niciodată departe de trunchi. Că ăl bătrân, adică Viorel Micula, şi-a făcut şi firmă de exploatare a masei lemnoase, cu păduri concesionate şi tot tacâmul ... ca să devalizeze pădurile din zona de naştere, că lui îi plac numai betoanele.
Postat 28 Mai 2013, 19:25 de Carp III
reclamatie continuare
"Lucrarile de taiere au fost efectuate de catre Ocolul Silvic Oradea, masa lemnoasa rezultata a fost transportata in vederea valorificarii de catre OS Oradea. In urma verificarii in teren se constata ca taierea celor 98 buc. nuci s-au facut conform legii in vigoare. *Documentele doveditoare s-au anexat notei de constatare. Cu stima, Comisar Sef Tepele Viorel"
Postat 28 Mai 2013, 15:27 de Andreea Munteanu
reclamatie
@bh Am facut eu reclamatie luna trecuta la Garda de Mediu Bihor pentru nucii de pe Borsului ! Si iata ce raspuns am primit: "Referitor la taierea unui numar de cca 100 nuci pe Calea Borsului, se constata ca taierea acestora s-a efectuat in cursului anului 2012 (din cele declarate de catre rep. PMO). In urma adresei Directiei Management Proiecte cu Fin. Internationala catre Directia Tehnica solicita taierea unui numar de 110 buc. nuci care sunt localizati pe traseul unuia dintre drumurile principale conform proiectului tehnic pentru dotarea infrastructurii de afaceri cu utilitati in Parcul Industrial. Prin adresa cu nr. 56904/28.03.2012 Directia Tehnica solicita Directiei pentru Agricultura autorizarea taierii a 110 nuci situati in Parcul Industrial intrucat acestia afecteaza (sic!) lucrarile de constructie a unuia dintre drumurile principale. In baza adresei Directia pentru Agricultura Bihor si in urma verficarii in teren, Directia pentru Agricultura Bihor emite Autorizatia de taiere/defrisare nr 88/27.01.2012 in conformitate cu prevederile Legii Pomiculturii nr. 348/2003 a unui numar de 98 buc. nuci pe amplasamentul: str. Parcul Industrial de pe Sos. Borsului. Lucrarile de taier
Postat 28 Mai 2013, 15:21 de Andreea Munteanu
@bh
vorbesti de Ilie de la scularie? nu? Ala CodaDeCiocan ajuns primas prin intriga si tradare acoperite cu multe minciuni !! Despre acest IlieBolovan vorbesi,nu? Al mai cinstit si credincios adult-erin care a abandonat nevasta pentru una mai tanara ? Nu? Stii bacu ala cu un negru canibal care mergea prin jungla cu ala mic si deasupra lor a cazut un avion cuniste blonde la bord. Si gasind cei doi o blonda in viata spune ala micu : "tata o luam acasa si o taiem sa avem ce manca?" si raspunde tata'su " nu mai prostule oluam acasa si o taiem pe mata " Cam asa facu si IlieDeLaScularie cu vechea nevasta! Eh acu e primas! Adica saf!
Postat 28 Mai 2013, 15:17 de scortosul
Ptiu, drace !
O clipa m-am speriat, am crezut ca l-au luat la intrebari pe nea ilie pt. nucii aia (cateva sute!), aia de pe Borsului, pe care si-a pus slugile sa-i taie ! Unii zic ca nu doar i-au taiat ci ca niste slugi harnice i-ai si incarcat in TIR-uri.
Postat 28 Mai 2013, 14:59 de bh
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON