URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2010, 13:13

Curtea de Apel cere desecretizarea dosarului Hayssam

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Curtea de Apel Oradea a avut loc, joi, un nou termen al procesului privind fuga din România a lui Omar Hayssam, la care au fost prezenţi cei doi fraţi ai acestuia şi Tartoussi Mustafa, omul de afaceri acuzat că l-ar fi ajutat pe sirian să fugă din ţară.

Judecătorul Traian Munteanu, preşedintele completului de judecată, a anunţat că va solicita SRI şi DIICOT desecretizarea probelor de la dosar, în baza unei convenţii europene, pentru a putea fi consultate de toate părţile implicate. "Nu am primit până în acest moment acele certificate speciale care ne-ar fi putut da posibilitatea să accedem la probele secrete din dosarul Hayssam. Nici noi, judecătorii, nici apărătorii inculpaţilor. Din acest motiv, vom face o adresă instituţiilor abilitate ca, în baza convenţiilor europene privind accesul la justiţie, probele să fie accesibile tuturor părţilor", a declarat preşedintele completului care soluţionează dosarul Hayssam.

Munteanu a mai precizat că Ministerul Justiţiei a comunicat faptul că Omar Hayssam nu a fost localizat sau arestat în Siria, drept pentru care va face o nouă adresă către instituţie, prin care va solicita atât localizarea lui Omar Hayssam în Siria, dar şi dovada diligenţelor făcute de minister pentru aflarea informaţiilor solicitate de instanţă.

Tot joi, Curtea de Apel Oradea a revocat măsura interdicţiei de a părăsi ţara în cazul omului de afaceri Mustafa Tartoussi, proprietarul vasului Iman T, cu care Omar Hayssam ar fi fugit din ţară. Completul de judecată condus de Traian Munteanu a decis că aceasta nu mai este actuală, neexistând probe care să demonstreze că omul de afaceri ar avea intenţia să se sustragă procesului în care este judecat.

Judecătorul a afirmat că decizia nu este definitivă şi poate fi atacată prin recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 24 de ore.

"Eu am demonstrat că sunt de bună-credinţă şi m-am prezentat la fiecare termen şi nici nu doresc să mă sustrag procesului. Sper că decizia va fi păstrată şi la Înalta Curte", a declarat Mustafa Tartoussi, la ieşirea din sala de judecată.

Un nou termen în acest proces a fost fixat pentru 3 iunie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON