URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2016, 15:00

Confecţii high-tech: Decitex şi-a inaugurat noua fabrică din parcul industrial Eurobusiness II (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Producătorul de confecţii Decitex România s-a mutat din strada Primăriei în parcul industrial Eurobusiness II din strada Ogorului. Firma şi-a inaugurat, joi, în prezenţa conducerii companiei mamă din Franţa, noua fabrică de lavete şi mopuri ecologice, care dezinfectează folosind exclusiv apă.

La eveniment au mai luat parte, printre alţii, viceprimarul Florin Birta, directorul AJOFM, Bekesi Csaba, reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea care gestionează parcurile industriale orădene, prieteni şi parteneri de afaceri ai companiei.

O hală performantă

"De la bun început ne-am dorit să nu fie o simplă hală, ci o casă. Din acest motiv, posturile de lucru sunt plăcute şi ergonomice, încălzirea şi răcirea se face prin pardoseală, iar spaţiul a fost prevăzut cu un sistem de aspirare a scamelor şi pulberilor care altfel ar putea pune în pericol sănătatea angajaţilor. Temperatura este menţinută constant la 22,5 grade Celsius, care asigură angajaţilor un randament superior", a spus directorul Decitex România, Cătălin Popa.

Hala este dotată cu un teren de volei şi badminton, unde cei 43 de angajaţi, majoritatea cu posturi de lucru statice, iau pauze active pentru a se dezmorţi şi va avea o mică grădină de legume şi o livadă de pomi fructiferi, ambele ecologice, destinate salariaţilor. "Ne dorim ca angajaţii noştri să vină cu plăcere la lucru", a explicat Popa.

Investiţia în noul spaţiu de producţie se ridică la un milion de euro, dar clădirea este aproape pasivă. Adică, la o temperatură exterioară de 5 grade Celsius, corpul administrativ se încălzeşte doar de la calculatoarele şi imprimantele în funcţiune.

Cu piaţă globală

Decitex România a intrat în afaceri în urmă cu 11 ani, ca parte a holdingului francez cu acelaşi nume, cu o cifră de afaceri de 40.000 euro şi 11 angajaţi. În prezent, firma românească numără 43 de angajaţi iar cifra de afaceri se ridică la un milion de euro, cu previziunea majorării ei cu câte 30% în următorii doi ani. Compania mamă, proprietate a preşedintelui fondator Guillame Leimonerie, a intrat în afaceri în urmă cu 15 ani cu doar 10.000 euro, iar astăzi are o cifră de afaceri de 45 milioane euro.

Piaţa companiei se extinde din Alaska, SUA şi Europa până în China. "În China, ne-au cumpărat produsele, au încercat să le copieze şi, când au văzut că nu reuşesc, ne-au spus că vor să fie clienţii noştri. Sincer, noi suntem foarte mândri că reuşim să vindem castraveţi grădinarului", a povestit Popa.

Decitex produce mopuri şi lavete dintr-o microfibră, fără cusutură din aţă, atât de aderentă încât permite curăţarea suprafeţelor fără chimicale. Aceste proprietăţi speciale permit folosirea materialului pentru curăţarea incubatoarelor în care sunt ţinuţi nou-născuţii, a clădirilor de spital sau a veselei din industria horeca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON