URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iunie 2015, 12:52

Condamnat pentru învârteli cu terenuri, primarul UDMR al comunei Paleu a rămas şi fără mandat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop, a emis miercuri un ordin prin care a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Paleu deţinut de Somogyi Ludovic, ordin ce are la bază o sentinţă penală a Tribunalului Bihor de anul trecut, menţinută luna trecută de Curtea de Apel Oradea şi rămasă definitivă.

Prin documentul citat, Somogyi a fost condamnat "la o pedeapsă privativă de libertate", interzicându-i-se totodată "să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, respectiv de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii" pe o perioadă de 3 ani şi 2 luni.

Conform ordinului prefectului, "atribuţiile de primar vor fi exercitate de către viceprimarul comunei Paleu", Szebeni Alexandru.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Somogyi Ludovic a fost condamnat în dosarul în care a mai fost sancţionat şi preotul ortodox Vasile Bicăzan, parohul Bisericii Sf. Duh Mângâietorul din Ioşia Nord, şi doi prieteni ai acestuia, Petru Bulzan şi Gheorghe Rugan, cel din urmă directorul adjunct al Colegiului Tehnic "Constantin Brâncuşi", care s-au împroprietărit fără drept pe halele Fermei 10 a fostei Staţiuni de Cercetări Pomicole din Paleu. Cei trei au primit câte 2 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 2 luni.

Fostul edil, în schimb, a fost condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare, pentru că, falsificând mai multe documente oficiale, i-a ajutat pe Bicăzan şi pe prietenii săi.

În acelaşi dosar, tot pentru falsificarea unor documente, au mai fost condamnaţi şi angajaţi ai Primăriei Paleu, precum Bernath Noemi, de la Biroul Finanţe, care a primit 1 an de închisoare cu suspendare pe o perioadă de încercare de 3 ani, respectiv Vinczeffy Alexandru, responsabil de fond funciar, Balla Agneta, referent pe probleme de urbanism, şi Allaga Andrea, secretarul Consiliului Local, toţi la câte 1 an şi 2 luni închisoare fiecare, pedepse suspendate condiţionat pe un termen de încercare de 3 ani şi 2 luni.

În cazul funcţionarilor, secretarului şi primarului din Paleu, instanţa a dispus ca pedeapsă accesorie şi interdicţia de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, respectiv de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Escrocheria prin care Universitatea Oradea a fost lăsată fără clădirile în valoare de 400.000 lei din Ferma 10 a Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă a fost dezvăluită în urmă cu doi ani de ziarul nostru. Preotul Vasile Bicăzan şi cei doi prieteni ai săi au cumpărat 6 hectare de livadă, însă au profitat de greşeala unui topograf şi de adeverinţe false emise de reprezentanţii Primăriei Paleu, întăbulându-se şi pe mai multe hale aflate în apropiera proprietăţii lor.

Citiţi întreaga poveste în articolul: Preot la judecată: Parohul Vasile Bicăzan, proprietar fără drept pe o clădire a Universităţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Primarul din Tinca e cel mai tare la invarteli,asta saracutul e numar mic
Saracul de el,asta e numar mic pe langa primarul de la Tinca ,Teodor Coste ,care nu s-a limitat la " invarteli" cu terenuri.Asta a lacomit si la un etaj din cladirea fostei cooperatii.Mai are putin si va juca cruce cu Domocos.
Postat 11 Iunie 2015, 22:59 de duplex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON