URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2022, 17:00

Cel mai mare salariu din România: Cât a câștigat șeful unui combinat chimic în 2021

Cel mai mare salariu din România: Cât a câștigat șeful unui combinat chimic în 2021 sursa foto: zf.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele combinatului Chimcomplex Borzești, Ștefan Vuza, este angajatul român cu cel mai mare salariu în anul 2021.

Antena3.ro scrie că Vuza a încasat anul trecut, din salarii, 3,3 milioane lei, în timp ce vicepreședintele companiei, Virgiliu Băncilă, a încasat din salarii 602.000 lei. În plus, amândoi au avut și bonusuri serioase. „Suplimentar sumelor precizate mai sus, domnul Ştefan Vuza şi domnul Virgiliu Băncilă au mai încasat sumele de 5,184,925 lei şi de 3,045,640 lei cu titlu de bonus datorat pentru tranzacţiile de finanţare şi refinanţare a societăţii, respectiv pentru tranzacţiile strategice ale societăţii”, se arată în raportul anual de remunerare a conducătorilor societății Chimcomplex S.A. Borzești.

Veniturile lor mari se explică prin faptul că Chimcomplex Borzești a fost cea mai performantă companie de la Bursa de la București, cu un randament de 1.200%.

Și alte companii au dat șefilor salarii uriașe. Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom, cea mai importantă companie petrolieră din România, a încasat anul trecut un salariu de bază de 414.000 de euro, la care s-a adăugat un bonus anual de 589.000 de euro, plus o tranșă „de stimulare pe termen lung”, pentru perioada 2019-2021, de 487.700 euro. Tranșa de stimulare pe termen lung poate fi în numerar sau sub formă de acțiuni, iar plata se realizează la finalul perioadei de performanță de trei ani, conform Profit.ro.

Membrii Directoratului OMV Petrom angajați din străinătate primesc și o compensație pentru planurile de pensie anterioare, 248.500 euro în cazul lui Verchere. La aceste sume se aplică și indemnizația de 20%, aplicabilă, cu titlu temporar, tuturor contractelor de muncă în vederea compensării transferului contribuțiilor de asigurări sociale de la angajator către angajat.

Luând toate aceste elemente în calcul, în cazul directorului executiv al OMV Petrom, rezultă un total de aproximativ 2.000.000 de euro. Datele au fost publicate în Raportul de Remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere ai OMV Petrom.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON