URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2016, 09:49

Cei cinci şefi din Poliţia Bihor anchetați de DNA Oradea pentru corupţie rămân sub control judiciar pentru încă 60 de zile

Cei cinci şefi din Poliţia Bihor anchetați de DNA Oradea pentru corupţie rămân sub control judiciar pentru încă 60 de zile foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chestorul Liviu Popa (foto), comisarul şef Remus Indrei, comisarul şef Dorin Vesa, subofiţerii Gheorghe Bat şi Raul Rotar, dar şi funcţionarul APM Bihor Minodora Pătroc, cu toţii inculpaţi într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA Oradea, rămân sub control judiciar și cu interdicția de a profesa până pe 23 ianuarie 2017.

Curtea de Apel Oradea a judecat, miercuri, plângerile formulate de aceştia împotriva ordonanţei procurorilor dată pe 17 noiembrie, prin care anchetatorii au dispus prelungirea măsurii preventive dispuse în luna septembrie cu alte 60 de zile, începând din 25 noiembrie și până pe 23 ianuarie 2017.

În urma dezbaterilor, instanța a respins toate cele 6 plângeri împotriva măsurii, ca neîntemeiate, decizia instanței fiind definitivă.

"Nu consider că se justifică interdicția de a profesa deoarece ei sunt puși la dispoziție automat ce devin inculpați. Legea spune clar că polițiștii puși la dispoziție execută doar sarcini de serviciu care nu pot afecta bunul mers al dosarului penal. În alte cazuri similare nu s-a dispus o astfel de interdicție în cadrul controlului judiciar", a explicat BIHOREANULUI avocatul Răzvan Doseanu, apărător unul dintre apărătorii lui Indrei, Vesa şi Pătroc.

Cei cinci polițiști și funcţionarul APM Bihor au fost puși sub control judiciar pe 26 septembrie. Tot de atunci, ei au interdicţia de a-şi practica profesia în exercitarea căreia au săvârşit fapta și trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar. 

În ancheta procurorilor DNA, chestorul Liviu Popa, șeful Poliției Bihor, e acuzat de 2 infracţiuni de luare de mită, iar Remus Indrei, şef al Poliţiei Beiuş, a fost inculpat pentru 5 infracţiuni de luare de mită (din care 4 în formă continuată).

Dorin Vesa, şef al Secţiei 2 Poliţie Rurală Beiuş, e suspectat de 3 fapte de luare de mită şi instigare la luare de mită în formă continuată, în vreme ce Gheorghe Bat, la data comiterii faptelor şef al Posturilor Cărpinet şi Pietroasa, este inculpat pentru 4 fapte de luare de mită, din care una în formă continuată, 2 fapte de trafic de influenţă, complicitate la luare de mită, dare de mită în formă continuată.

Pentru Raul Rotar, şef al Postului Cărpinet, s-au reţinut 2 fapte de complicitate la luare de mită şi dare de mită în formă continuată, iar în cazul Minodorei Pătroc, consilier superior în cadrul Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În același dosar, procurorii DNA îi cercetează în stare de libertate pe Nicolae Bodea, la data faptei viceprimar al comunei Remetea, inculpat pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, şi pe Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, inculpat tot pentru afaceri incompatibile cu funcţia deţinută, dar şi pentru dare de mită.

Citiți detaliile acestui caz în articolul: Scoşi pe tuşă: DNA arată de ce a dat interdicţie chestorului Liviu Popa şi celorlalţi poliţişti să mai profeseze

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
totusi..
...sunt trecuti sau nu in rezerva, asta pentru a se apuca de lucru la privat, dupa ce scapa, intr-un fel sau altul, sa nu se bucure de o pensie nerusinata ca, ne rad in nas si ii doare in c...de noi, muritorii de rand, la fel cum ia durut si pana acum. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca
Postat 27 Noiembrie 2016, 19:56 de FLORIN64
Dzeu va iubeste si la beci!
Acolo sa stai dle POPA,desi apelativul e prea politicos pt dvs...sper sa dati peste oameni care sa va trateze cum ne-ati tratat dvs pe noi cu:indiferenta,mistocareala si sa aveti paret de mult stres...ca si asa v-am zarit pe holul spitalului...sper ca nu va scoateti hartie ca ati innebunit..nu ca nu ar fi bine!
Postat 25 Noiembrie 2016, 17:39 de onuta
Niste banditi!
Pentru astfel de mafioti, pedepsele ar trebui sa fie exemplare! Sa stie ca daca savarsesc infractiuni fiind in astfel de posturi ei nu risca doar pedepsele care se aplica infractorilor de rand, ci unele mult mai mari, mergand pana la pedeapsa capitala. Astia asa ceva merita. Toata stima pentru procurorii care nu se tem sa se atinga de astfel de banditi, caci banditii astia pe asta mizeaza: cine are curajul sa se atinga de noi?! Uite ca se gasesc si oameni cinstiti si curajosi. Cinste lor!
Postat 25 Noiembrie 2016, 10:49 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON