URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Ianuarie 2015, 16:40

Călin Vesa a revenit la conducerea Regionalei Vamale Cluj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând din 22 ianuarie, orădeanul Călin Vesa s-a întors la conducerea Regionalei Vamale Cluj, instituţie care funcţionează acum în cadrul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Cluj.

Vesa a mai condus instituţia până în septembrie 2013, când a fost mutat pentru o scurtă perioadă la proaspăt înfiinţata regională vamală Prahova, iar apoi, timp de un an şi jumătate, şef peste Direcţia Regională Antifraudă Deva, acum întorcându-se la postul pe care era titularizat.

După cum se ştie, vreme de mai bine de un an, Direcţia Vamală a fost condusă interimar, strict prin decizie politică, de sătmăreanca Mona Barbul, verişoară a fostului ministru PNL (între timp trecut la PSD) Ovidiu Silaghi şi fostă şefă a Vămii Petea, a cărei activitate a fost viu contestată de subordonaţi şi presă.

Barbul a dovedit un stil discreţionar şi labil, s-a folosit de fondurile şi maşina instituţiei pentru a naveta zilnic la Satu Mare şi, în final, a reuşit să determine, în ciuda protestelor publice şi a intervenţiei politicienilor locali, mutarea instituţiei de la Oradea la Cluj, unde îşi dorea din considerente strict personale.

Funcţionarii vamali orădeni, care au fost nevoiţi să îşi părăsească familiile şi să se mute cu chirie în Cluj, au primit cu vie bucurie reîntoarcerea lui Călin Vesa la şefia Regionalei Vamale.

"Pe de o parte sunt bucuros că mă întorc la foştii mei colegi, în cadrul unei instituţii în care am lucrat foarte mulţi ani, dar pe de altă parte îmi pare rău că am lăsat la Deva o instituţie unde am început o activitate cu un colectiv bun dar au rămas multe de făcut", a declarat BIHOREANULUI Vesa.

Călin Vesa şi-a început activitatea ca lucrător vamal în 1991, întâi ca şi controlor vamal la Vama Borş. Din 1993 a fost şef al Brigăzii de supraveghere şi control vamal Oradea, din 2001 a lucrat ca director executiv la DRV Oradea, iar din 2007, de la intrarea în UE, când direcţiile regionale Cluj şi Oradea au fuzionat, a fost director executiv al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, cu sediul la Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
No, cei cu Bihoreanul?
Nu-i mai scuipa pe oamenii lui Filip?
Postat 30 Ianuarie 2015, 18:35 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON