Fundaţia Comunitară a dat startul celei de-a treia ediţii a proiectului "Bursa Talentelor", în cadrul căruia 10 dintre tineri vor primi câte 4.500 de lei pentru a-şi cultiva talentele.
"Prin programul Bursa Talentelor, Fundaţia Comunitară Oradea încurajează performanţa celor înscrişi într-o formă de învăţământ, talentaţi indiferent de domeniu (ştiinţe exacte, ştiinţe umane, arte, sport etc.). Susţinem tinerii cu idei de proiecte care aduc un plus de valoare în comunitatea bihoreană", arată un comunicat transmis de organizaţie.
Reprezentanţii ONG-ului oferă atât suport financiar, cât şi consiliere în implementarea proiectelor, fie că este vorba despre lucrări de cercetare de orice fel, proiecte ce au ca scop final realizarea unor produse noi, dar chiar şi lucrări de diplomă sau doctorat, articole sau cărţi, cercetări de piaţă ori participări la competiţii.
Fundaţia are în vedere acordarea anuală a unui număr de 10 burse în valoare de aproximativ 4.500 lei/bursă.
Toţi cei interesaţi de programul Bursa Talentelor au posibilitatea să îşi înscrie proiectele până pe 14 noiembrie 2015, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea: www.fundatiacomunitaraoradea.ro.
Prima ediţie a Bursei Talentelor a avut loc în 2013, iar de atunci şi până acum Fundaţia Comunitară a oferit burse în valoare totală de 109.425 lei.
Proiecte de succes
În anul 2014, Fundaţia Comunitară a finanţat 6 proiecte, care au fost implementate cu succes. Acestea sunt:
Redescoperă Bihorul – portal online, care să promoveze fiecare dintre localităţile cu potenţial turistic din judeţul Bihor, având astfel misiunea de a atrage în zonă turişti români şi străini
Elevul promovat – tipărirea a peste 300 de exemplare de caiete de lucru pentru cei care se pregătesc să susţină bacalureatul la disciplina matematică şi care au fost oferite elevilor cu posibilităţi materiale reduse, dar cu rezultate bune la învăţătură, în cadrul unor pregătiri suplimentare gratuite
Poezii pentru toţi – tipărirea de cărţi în format braille pentru copiii nevăzători din Oradea şi şedinţe de lucru cu aceştia pe baza cărţilor tipărite
Fii parte la diversitate – o campanie stradală cu scopul de a creşte gradul de toleranţă în comunitate şi implicarea tinerilor în activităţi de promovare a diversităţii
Teatrul vine la tine – un proiect prin care piesa de teatru "Doctor fără voie" a fost jucată de trupa de tineri actori de la Teatrul de copii din Oradea, în peste 10 localităţi din mediul rural, care sunt considerate defavorizate cultural
Good Life Performers – un program ce are menirea de a ajuta la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, de a le dezvolta creativitatea, de a-i ajuta pe aceştia să îşi găsească traiectoria potrivită în viaţă şi, totodată, un echilibru între ceea ce vor, ceea ce pot şi ceea ce trebuie să facă.
Printre câştigătorii bursei s-a numărat, în 2013, şi Estera Forogău, elevă în satul Păgaia, care are auz muzical absolut şi poate cânta la aproape orice instrument, fără să ia lecţii.
Citiţi pe această temă şi articolul Micuţa Mozart: La doar 10 ani, o bihoreancă poate cânta la orice instrument pe care îl aude (FOTO / VIDEO)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.