URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2015, 15:41

Bursa Talentelor: Fundaţia Comunitară oferă 10 burse de câte 4.500 lei pentru tinerii cu idei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia Comunitară a dat startul celei de-a treia ediţii a proiectului "Bursa Talentelor", în cadrul căruia 10 dintre tineri vor primi câte 4.500 de lei pentru a-şi cultiva talentele.

"Prin programul Bursa Talentelor, Fundaţia Comunitară Oradea încurajează performanţa celor înscrişi într-o formă de învăţământ, talentaţi indiferent de domeniu (ştiinţe exacte, ştiinţe umane, arte, sport etc.). Susţinem tinerii cu idei de proiecte care aduc un plus de valoare în comunitatea bihoreană", arată un comunicat transmis de organizaţie.

Reprezentanţii ONG-ului oferă atât suport financiar, cât şi consiliere în implementarea proiectelor, fie că este vorba despre lucrări de cercetare de orice fel, proiecte ce au ca scop final realizarea unor produse noi, dar chiar şi lucrări de diplomă sau doctorat, articole sau cărţi, cercetări de piaţă ori participări la competiţii.

Fundaţia are în vedere acordarea anuală a unui număr de 10 burse în valoare de aproximativ 4.500 lei/bursă.

Toţi cei interesaţi de programul Bursa Talentelor au posibilitatea să îşi înscrie proiectele până pe 14 noiembrie 2015, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea: www.fundatiacomunitaraoradea.ro.

Prima ediţie a Bursei Talentelor a avut loc în 2013, iar de atunci şi până acum Fundaţia Comunitară a oferit burse în valoare totală de 109.425 lei.

Proiecte de succes

În anul 2014, Fundaţia Comunitară a finanţat 6 proiecte, care au fost implementate cu succes. Acestea sunt:

Redescoperă Bihorul – portal online, care să promoveze fiecare dintre localităţile cu potenţial turistic din judeţul Bihor, având astfel misiunea de a atrage în zonă turişti români şi străini

Elevul promovat – tipărirea a peste 300 de exemplare de caiete de lucru pentru cei care se pregătesc să susţină bacalureatul la disciplina matematică şi care au fost oferite elevilor cu posibilităţi materiale reduse, dar cu rezultate bune la învăţătură, în cadrul unor pregătiri suplimentare gratuite

Poezii pentru toţi – tipărirea de cărţi în format braille pentru copiii nevăzători din Oradea şi şedinţe de lucru cu aceştia pe baza cărţilor tipărite

Fii parte la diversitate – o campanie stradală cu scopul de a creşte gradul de toleranţă în comunitate şi implicarea tinerilor în activităţi de promovare a diversităţii

Teatrul vine la tine – un proiect prin care piesa de teatru "Doctor fără voie" a fost jucată de trupa de tineri actori de la Teatrul de copii din Oradea, în peste 10 localităţi din mediul rural, care sunt considerate defavorizate cultural

Good Life Performers – un program ce  are menirea de a ajuta la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, de a le dezvolta creativitatea, de a-i ajuta pe aceştia să îşi găsească traiectoria potrivită în viaţă şi, totodată, un echilibru între ceea ce vor, ceea ce pot şi ceea ce trebuie să facă.

Printre câştigătorii bursei s-a numărat, în 2013, şi Estera Forogău, elevă în satul Păgaia, care are auz muzical absolut şi poate cânta la aproape orice instrument, fără să ia lecţii. 

Citiţi pe această temă şi articolul Micuţa Mozart: La doar 10 ani, o bihoreancă poate cânta la orice instrument pe care îl aude (FOTO / VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON