URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2017, 15:59

Bilanţ la Poliţia Bihor: Anul 2016 s-a terminat cu mai puţine furturi, înşelăciuni şi tâlhării (FOTO)

Numărul infracţiunilor a scăzut în 2016 cu 2% faţă de anul precedent, fiind înregistrate mai puţine furturi, infracţiuni silvice, tâlhării, dar şi înşelăciuni, conform unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Informaţiile provin din raportul de activitate al instituţiei pe 2016, prezentat miercuri dimineaţă de şeful Inspectoratului, comisarul şef Adrian Bucur, într-o şedinţă fără presă, la care au participat prefectul judeţului, Claudiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor, procurorul general al judeţului, Aurel Mascaş, dar şi alţi reprezentanți ai autorităților locale, structurilor MAI cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, ai parchetelor, instanțelor de judecată și ai altor instituții cu care Poliția colaborează.

Statisticile instituţiei arată că în 2016, faţă de 2015, s-a înregistrat o uşoară scădere a numărului de accidente rutiere grave, cu 0,49%, şi o scădere cu 3,14% a numărului persoanelor rănite grav în urma accidentelor rutiere.

Infracţiunile contra patrimoniului înregistrează, de asemenea, scăderi. Astfel furturile au scăzut cu 2,31%, iar infracţiunile de înşelăciune au înregistrat o scădere de 10,5%. Au scăzut şi furturile din societăţi comerciale, cu 11,8%, iar tâlhăriile cu 21,8%.

Infracţiunile silvice au scăzut anul trecut cu 16,9%, fiind aplicate 714 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 1.126.000 lei. În cursul anului 2016, poliţiştii bihoreni au confiscat 3.057,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de 615.980 lei.

Legat de infracţiunile economice, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au recuperat anul trecut prejudicii în sumă de 6.085.521 lei și au pus în aplicare măsuri asiguratorii în valoare de 26.307.541 lei.

“În urma acțiunilor și verificărilor efectuate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat 259 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.079.200 lei, dispunând confiscarea de mărfuri în valoare totală de 208.784 lei (produse agroalimentare, legume-fructe, țigarete, tutun, alcool etc.)”, se precizează în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON