URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2021, 15:10

Atenție, orădeni! Primăria a început executarea silită a cetățenilor cu restanţe peste 50 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a început în noiembrie executarea silită a cetăţenilor cu restanţe de peste 50 lei.

18.500 de restanţieri...

Potrivit estimărilor municipalităţii, în total vor fi trimise peste 18.500 de somaţii, dintre care circa 500 către firme şi 18.000 pe numele unor persoane fizice.

Potrivit unui comunicat, acţiunea are ca scop recuperarea impozitelor, a taxelor locale şi a amenzilor care nu au fost achitate de persoanele fizice şi juridice până la finalul termenului de plată.

"Suma restantă minimă avută în vedere la demararea acţiunii de executare silită este de 50 lei, fiind estimată emiterea a 18.000 somaţii, în cazul debitorilor persoane fizice, respectiv 500 somaţii, în cazul persoanelor juridice", a transmis Primăria.

Somaţie, poprire, sechestru...

Conform Codului de procedură fiscală, acţiunea de executare silită se face în trei paşi.

În primă instanţă municipalitatea transmite debitorului somaţia şi titlul executoriu cu valoarea totală a datoriilor. Documentele vor fi însoţite de procesul-verbal privind cheltuielile de executare silită şi vor fi transmise prin poştă cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Confirmarea se poate face şi prin fax, email sau alte mijloace electronice de transmitere la distanţă dacă se poate asigura transmiterea textului administrativ fiscal şi confirmarea primirii acestuia în cazul în care contribuabilul a cerut acest lucru.

În cazul în care debitorul nu poate fi contactat prin poştă sau email, informarea cu privire la cuantumul debitelor se poate face şi prin afişarea la sediul Primăriei sau pe pagina sa de internet.

Comunicarea se consideră făcută în termen de 15 zile de la publicarea anunţului.

În cazul în care contribuabilul înştiinţat nu îşi stinge obligaţiile fiscale, în etapa a doua, municipalitatea va trece la instituirea de popriri asupra veniturilor din salariu sau pensie, precum şi asupra conturilor bancare ale acestuia.

Ca o măsură extremă, în ultimă fază, municipalitatea va trece la sechestrarea bunurilor mobile sau imobile ale debitorului pe care le va valorifica prin licitaţie publică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON