URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2022, 18:14

Atenție, lucrări! Strada Traian Blajovici din Oradea a fost închisă traficului rutier în zona podului peste Peța (FOTO / VIDEO)

Strada Traian Blajovici din Oradea, care leagă Calea Aradului de șoseaua de centură, a fost închisă traficului rutier pe tronsonul delimitat de podul peste Peța și parcarea din dreptul complexului comercial Auchan.

Accesul interzis!

Deși Comisia Tehnică pe Probleme de Circulație din cadrul Primăriei a hotărât închiderea străzii încă din 15 februarie, iar constructorul a baricadat strada deja de săptămâna trecută, în cursul zilei de marți erau încă șoferi care, venind dinspre străzile Calea Aradului sau Făgărașului, se vedeau obligați să întoarcă mașina înaintea podului pentru Peța pentru că nu știau că accesul este interzis.

„Mulți vin până aici pentru că nu știu nici acum că strada este închisă. Când văd că dau în șantier, unii se enervează, alții ridică din umeri, dar până la urmă toți se întorc”, a povestit BIHOREANULUI unul dintre muncitori.


Șantiere în paralel

Marți după-amiază, angajații firmei Selina lucrau la amenajarea viitorului sens giratoriu care va asigura accesul în parcarea Sălii Polivalente, încă în amenajări.

„Pentru a provoca un deranj cât mai mic în trafic, am încercat să corelăm mai multe lucrări. Astfel, se lucrează în paralel la amenajarea viitorului sens giratoriu, a locurilor de parcare care vor deservi Sala Polivalentă, modernizarea străzii Făgărașului și urmează să înceapă lucrările la viitorul modul termic care va deservi Sala Polivalentă”, a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoș.

Edilul a organizat o ședință comună a constructorilor care lucrează în zonă pentru a coordona lucrările.

„În cel mult două săptămâni vor începe lucrările la cele două cămine studențești care vor fi construite între Sala Polivalentă și Universitate. Am ținut să găsim soluții de acces la șantier prin zona Universității astfel încât camioanele să nu treacă prin strada Făgărașului care va fi asfaltată”, a spus Dragoș

Investiție de 29,8 milioane lei, cele două cămine vor trebui finalizate în toamna anului 2023.

Traficul auto pe strada Traian Blajovici a fost sistat până pe 15 martie, în condițiile în care noua sală polivalentă urmează să fie inaugurată pe 20 aprilie cu All Star Games-ul baschetului masculin românesc, iar construcția celor două cămine studențești va trebui finalizată în toamna anului 2023.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
TanarSiNelinistit
Dambul ala nu-i prostesc, el e facut asa pt a face soferii sa incetineasca
Postat 23 Februarie 2022, 13:14 de Sandu2100
Sigur e vorba de Pețea?
Nu-i Paris? Ori vreun canal colector de fugă, rămas de pe vremea când se spălau halele de a Uzina Înfrățirea, sau de la scurgerile cuștilor Grădinii Zoologice?
Postat 23 Februarie 2022, 11:01 de KP
Reamenajarea trambulinei
poate reamenajeaza si dimbul ala prostesc de la linia de tramvai ca sari cu masina cind treci p-acolo ca pe trambulina
Postat 23 Februarie 2022, 10:56 de TanarSiNelinistit
E inchisa, dar nimeni nu lucreaza la sensul giratoriu
Domnul autor, mai bine de ce n-ati intrebat pe acele muncitori, ca daca strada a fost inchisa de o saptamana, de ce n-au inceput deja macar sa sparge acel drum unde vor sa faca sensul giratoriul? Deja a trecut o saptamana din cele 4 ce au cerut pentru inchiderea strazii pe motiv ca fac sensul giratoriu, dar de atunci tot se asfalteaza parcarea salii polivalenta, nici macar n-au atins de drum... Atunci de ce rost a fost sa fie inchisa drumul de o saptamana? Ioaa, si asta o sa fie inchisa pana in mijlocul lui aprilie sau pana nu se deschide si sala polivalenta, asa-i, cum au facut cu strada Atelierilor, prima daca a fost vorba de 3 luni si au ramas cu 6, ca in primele 4 luni n-ai vazut acolo numai un muncitor cu una singura excavator...
Postat 23 Februarie 2022, 07:08 de cititor_
ce ar fi ca primaria sa dea comunicatele nu cu jumatate de zi inainte?
"Mulți vin până aici pentru că nu știu nici acum că strada este închisă. Când văd că dau în șantier, unii se enervează, alții ridică din umeri, dar până la urmă toți se întorc". Chiar m-asi interesa daca muncitorul respectiv citeste in fiecare ora / zi stiriile publicate, daca nu cumva a fost inchisa iar o strada din nou in oras. Practica primariei ei ca da comunicatul la ora 15-16 in ziua precedenta de cand se inchide o strada. Acuma sincer, in oras lucreaza aprox 3-4 firme la toate santierele in oras, e chiar asa de greu sa intreb pe ei ca saptamana viitoare unde vreti sa lucrati, sa dam comunicatul cu minim 1 saptamana inainte? Si eu am fost nu o singura data mirat ca au inchis o strada si numai cand am ajuns acasa am citit ca au inchis-o... Si da, e o strada care merge spre Auchan, si saptamana viitoare o sa vada acel muncitor oameni care vor sa mearga acolo, nu toata lumea circula pe fiecare strada in oras sa stie ca acuma unde sunt inchise straziile.
Postat 23 Februarie 2022, 07:02 de cititor_
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON