URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Mai 2012, 08:13

Amnistie sau moarte!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se spune că în viaţă de două lucruri nu poţi scăpa, de Fisc şi de moarte. Care va să zică Fiscul e ca moartea, dacă nu mai rău, iar în România, unde sunt mai multe taxe pe cap de locuitor decât oriunde în lume, asocierea nu-i deloc forţată.

Ei bine, iată că noul Guvern a produs prima minune care va zgudui lumea creştină. A reuşit să învingă moartea, pentru că a putut îngenunchea Fiscul.

În urmă cu doi ani, bieţii angajaţi la stat, cocoşaţi de sporuri şi stimulente, au fost nevoiţi să dea bani înapoi pe motiv că au încasat sume necuvenite. Şi aşa s-au trezit oamenii de pe la ghişee şi birouri că merg acasă cu 200-300 de lei pe lună. Într-adevăr, o sumă de batjocură, din care efectiv nu se poate trăi.

Totuşi, nici după această samavolnicie a Guvernului de tristă amintire n-am auzit ca specialiştii de elită din sectorul bugetar să migreze în privat, unde puteau să-şi pună cu adevărat talentele în valoare şi pe bani mai mulţi.

Dacă nu era an electoral, bugetarii scăpau de Fisc doar prin moarte. Dar, fraţi bugetari, nu vă faceţi iluzii, politicienii sunt nişte porumbei. Când sunt jos îţi mănâncă din palmă, când ajung sus se găinăţează pe tine.

Eu mă aştept ca bugetarii, victorioşi în faţa Fiscului, să meargă mai departe: să dea statul în judecată pentru a primi înapoi sumele reţinute abuziv.

Însă, dacă tot e pus pe amnistie fiscală, Guvernul Ponta ar trebui să se aplece şi asupra firmelor private. Multe din ele au de încasat bani de la stat, iar dacă nu-şi pot plăti TVA-ul intră la penalităţi.

Că aşa-i la noi: avem un singur stat, dar două categorii de cetăţeni, privaţi şi bugetari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
????
Ziarista Gal, cred ca a absolvit o institutie de jurnalistica unde a invatat bunele maniere, si unde sa fi invatat si sa scrie singura articolele, nu doar ce i se dicteaza , iar ea ca un \"copiator\" de dragul picanteriei sa scrie tot. Zica asta , deoarece in articolele ei multe sunt neadevaruri. Nu spun acest lucru pentru a schimba imaginea unor oameni pe care nejustificat ea isi permite a-i denigra,ci datorita publicarii unor informatii pe care ea le-a primit ( numai ea stie cum) care trebuiau probate. In emisiunea TVS in care ve-ti mai aparea domnule Chirila , cred ca am sa va solicit public sa faceti d-voastra confirmarea unor articole care sunt editate de ziarul pe care il patronati, deoarece ziarista Gal , repet isi permite sa editeze articole fara macar sa se informeze care este starea reala a lucrurilor. Daca si despre ea o sa apara in alte ziare ( rivale si de interes national) un articol destul de picant , ce va sa zica ????????
Postat 21 Mai 2012, 17:06 de Bihoreana
Aceasta e presa tabloida ?
Domnule director al saptaminalului Bihoreanul, va rog sa-l luati pe A.Cris de la butoane, pentru ca are un comportament psihotic evident, acesta cenzurind comentariile forumistilor, indiferent ca acestia sunt de acord, nu sunt de acord, critica injurios sau neutru chiar, cu ceea ce i s-a intimplat 'sucitului', cu abordarea manifetata de acest pseudo-jurnalist in cazul Bara de la Sinmartin. Comportamentul lui A. Cris nu face altceva decit sa va decribilizeze atit ca publicatie cit si ca un grup de persoane care compun acest saptaminal, ca angajati sau ca actionari. Atentie, pentru ca fiecare pasare pe limba ei piere si mi-ar parea rau sa ajungeti in situatia in care, nici eu si nici altii, nu vom mai beneficia de unele articole care ne capteaza curiozitatea.
Postat 21 Mai 2012, 11:38 de Carp III
APROBARE
da asa e la noi DOUA CATEGORII DE OAMENI : ziarist( care poate sa scrie orice si oricum ) si simplu cititor, care citeste si ramane cu impresia buna sau rea . GUVERNUL PONTA AR MAI TREBUI SA DE O LEGE PENTRU ASA ACEI ZIARISTI CARE POT SCRIE DE LA EI PUTERE, ORICE, SA RASPUNDA SI EI PENTRU '' FRAZELE'' SCRISE.
Postat 21 Mai 2012, 10:28 de CITITOR
porumbei
Metafora cu politicienii porumbei mi s-a parut de-a dreptul zemoase. Mersi, Nea Chirila, pentru imagine.
Postat 17 Mai 2012, 18:51 de Mirccea
pt unu la suta
gozbore toti va stiu, ca sunteti neam de kurve si escrocii. gunoaie retarde
Postat 17 Mai 2012, 03:50 de gozbori imputiti
@unu la suta
bai kaboou, tu ai sa faci infarct, cat de curand. piara-ti neamul si samantza, prost materialul genetic la voi. niste avortoni.
Postat 16 Mai 2012, 22:04 de Life
cacatule
huu..... gunoaielor
Postat 16 Mai 2012, 21:52 de pt unu la suta
GAINATZULE !
poate asta ai descoperit tu ca au ungurii tai dar nu toti sunt la fel pe pamantul asta, jegosule!
Postat 16 Mai 2012, 21:46 de @UNU LA SUTA
vai de capu vost!
O hotarare justa, la o decizie injusta! Bravo, ponta! D-le chirila, nu mai jigniti bugetarii, ca si privatii sunt la fel de \"buni\", tot despre romani vorbim in ambele cazuri. Datele inscrise in adn-ul romanilor sunt lenea, minciuna si hotia, dupa cum bine stim. Mai rau de cei 1% care n-au aceste caracteristici, ei suporta consecintele...
Postat 16 Mai 2012, 13:25 de unu la suta
stat
"punct ochit,punct lovit" asa este.
Postat 16 Mai 2012, 09:52 de eucumine
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON