URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Februarie 2018, 13:40

Accident la Stâna de Vale: Trei orădence au ajuns la spital direct de pe pista de tubbing

Accident la Stâna de Vale: Trei orădence au ajuns la spital direct de pe pista de tubbing foto generic, Facebook Ski Stana de Vale
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atenție, dacă aveți planuri de mers la zăpadă în acest sfârșit de săptămână! Trei orădence aflate într-o minivacanţă la Stâna de Vale au ajuns la spital, după ce s-au accidentat pe pârtia de tubbing, unde zăpada topită cu o zi mai devreme a îngheţat, transformând pista într-un veritabil patinoar.

„Noi ne-am dus miercuri, pe pistă, nu ne-am dat seama că e atât de alunecos, însă nici nu ne-a spus nimeni nimic”, a povestit, vineri, pentru BIHOREANUL, una dintre orădence, supărată că angajaţii firmei care administrează pârtia nu le-au atras atenţia că pista este periculoasă.

Cele trei femei au pornit în jos una după cealaltă. „Prima dintre noi a prins o viteză atât de mare, încât colacul a sărit peste marginea de zăpadă, iar ea a aterizat în cap. A leşinat pe loc”, a explicat femeia.

Între timp, de sus pornise cu colacul şi cea de-a doua orădeancă, iar soţul ei, de teamă să nu se lovească de prietena ei care zăcea inconștientă pe pârtie, a sărit să o oprească.

„A reuşit să intervină, însă, din cauza vitezei, ea a zburat de pe colac şi s-a lovit rău la spate. A rămas şi ea întinsă pe pistă”, a spus orădeanca.

Pornită în urma celor două, orădeanca a fost oprită la timp de soțul prietenei sale. „Vă daţi seama, dacă dădeam peste ele, ce s-ar fi întâmplat! Am avut noroc, am doar câteva contuzii la coaste, însă dor îngrozitor”, a mai povestit femeia.

Toate cele trei orădence au fost scoase de pe pistă de salvamontiştii aflaţi la baza pârtiei, iar ulterior preluate de echipaje ale SMURD Bihor și duse la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Județean. Primele două femei accidentate au și rămas internate, în vreme ce a treia a refuzat.

Contactat pe această temă, șeful UPU-SMURD Oradea, dr. Hadrian Borcea, a precizat că nici una dintre cele trei orădence nu va rămâne cu sechele de pe urma nefericitului accident.

Pe de altă parte, şeful Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan, a declarat pentru BIHOREANUL că accidentul de pe pista de tubbing din Stâna de Vale a fost un caz singular. "În luna ianuarie, au fost în total 9 persoane accidentate în zona de agrement din Stâna de Vale. Alte 4 persoane au fost rănite pe pârtie, iar 3 în afara zonei de agrement", spune Pinter.

În aceeaşi perioadă, în Vârtop s-au produs 33 de accidente, dintre care 23 pe pârtia Piatra Grăitoare, iar 10 în apropierea ei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Statiune condusa de retarzi
Foarte tare. Ati avut si voi 3 turisti pe care i-ati si bagat in spital. Bine ca n-au murit. Acesta este 'turismul popular MANELIST romanesc', in anul 2018. Ultima data si probabil in veci altul, am fost la Stana de Vale acum vreo 5 ani, iarna. M-am cazat la Iadolina, conditii decente nimic de spus, doar ca toata noaptea mi-au URLAT in cap snowmobil-urile lui Victoras Micula si a catorva amici de-ai lui. Faceau curse la 3 noaptea taman prin parcarea hotelului, printre masinile turistilor. Pe cine sa suni? Pe cine sa anunti? Cui sa reclami pe acel copil ratat? Atunci am inteles ca toti de-acolo sunt slugile familiei Micula, toti sefii de institutii din zona.
Postat 02 Februarie 2018, 15:37 de User anonimizat
Saraca Stana de Vale...
Asa-i cand in loc de cap stau picioarele... administratorii de acolo sunt praf!!! Dupa modelul de organizare european drinks....din pacate...
Postat 02 Februarie 2018, 14:12 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON