URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2015, 07:11

26 de străzi! Centrul oraşului rămâne fără încălzire şi apă caldă până duminică seară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au încercat, nu se poate! Numărul punctelor termice care au fost oprite din cauza lucrărilor de reîntregire a Magistralei 1 în zona străzilor Bărăganului - Gheorghe Doja a crescut miercuri de la patru la zece, iar cel al străzilor afectate de sistarea serviciilor a urcat de la 16 la 26.

Potrivit unui comunicat al Termoficare, o avarie apărută pe reţeaua de canalizare aparţinând Companiei de Apă Oradea a dus la inundarea unui cămin de vizitare, fapt pentru care conducerea societăţii a fost nevoită să extindă zona izolată până la următorul cămin de închidere a vanelor de secţionare, situat în Parcul Traian.

Astfel, la punctele termice 404, 405, 406 şi 407, programate să fie oprite începând de miercuri, se mai adaugă şi PT 409, 410, 411,412, 413 şi 417.

Asta înseamnă că lucrările afectează consumatorii situaţi pe străzile Louis Pasteur, Magheru, George Enescu, Vago Iosif, Bărăganului, Gheorghe Doja, Măcinului, Olteniei, Delavrancea, Mureşanu, Berthlot, Aleea Ştrandului, IC Brătianu, Heliade Rădulescu, Petru Rareş şi Parcul Traian, inclusiv cu zona Crinul Alb.

La aceştia se adaugă acum şi orădenii de pe străzile Mihai Eminescu, Republicii, Aurel Lazăr, Andrei Şaguna, Tribunalului, Franz Schubert, George Enescu, Libertăţii, General Magheru şi Pitagora.

Sistarea serviciilor va afecta inclusiv consumatorii deserviţi de puncte termice proprii.

"Reluarea furnizării agenţilor termici în zona afectată va face odată cu repunerea în funcţiune a Magistralei 1 pe sectorul Bărăganului – Gh. Doja, respectiv până în data de 15 noiembrie, orele 22.00. Dacă remedierea va avea loc mai repede, echipele noastre de intervenţie vor acţiona în consecinţă înaintea acestui termen", se menţionează în comunicatul Termoficare.

Orădenii care doresc să facă sesizări sau să afle informaţii suplimentare cu privire la serviciile de termoficare se pot adresa dispeceratului de urgenţă a societăţii la numărul de telefon TelVerde 0 800 070 800, apelabil gratuit din toate reţelele fixe şi mobile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@ antic...
Daca ai fi citit atent, ai fi vazut ca am specificat ca ni s-au prezentat VARIANTE sau pe intelesul tau ALTERNATIVE la actualul sistem centralizat pagubos si capusat de prietenii tai din primarie. Si crede-ma, cu sau fara avizul PMO, va veni vremea cand cineva va raspunde pentru interdectia pentru populatie de a avea acces la un bun sau serviciu precum e gazul de exemplu, doar pentru a mentine un monopol. Dupa cum ti-am spus, abia astept sa vad preturile la termie in viitorul apropiat.
Postat 13 Noiembrie 2015, 13:56 de User anonimizat
@bihoreanoradean
Mai zdruncinatule, tu ai citit ce am scris? Am spus doar ca firnizorul de gaze nu ti-a facut nicio prezentare din doua motive. 1. Furnizorul de gaz nu comercializeaza centrale. 2. Daca esti racordat la CET, PMO nu da aviz de racordare la gaz. Atat. Restul e problema ta si a PMO.
Postat 13 Noiembrie 2015, 12:29 de User anonimizat
@ anticomunist
Inca ceva: daca firma din Oradea care intentioneaza sa intre pe piata producatorilor de energie electrica va reusi sa sparga monopolul impus de stat, ma intreb, cum va reusi PMO sa justifice monopolul impus oradenilor pe termie? Spune cum? desteptule!
Postat 12 Noiembrie 2015, 22:01 de User anonimizat
@ anticomunist
Tot ce pot sa-ti spun deocamdata e ca zona in care locuiesc nu e racordata la nici un punct termic, constructorul pe cheltuiala proprie s-a racordat la magistrala CET, imobilul avand centrala termica proprie, alimentata cu agent primar. Abia astept sa vad cum evolueaza pretul la gigacalorie. Daca va creste, fii sigur ca vom merge pana in panzele albe pentru a scapa de CET. Mai multe detalii nu-ti dau. Tine-o pe a ta.
Postat 12 Noiembrie 2015, 21:37 de User anonimizat
@bihoreanoradean
Care furnizor de gaze ti-a facut tie prezentarea de centrale? Daca esti in zona A, nu primesti aviz de la PMO, deci nici "furnizorul" de gaze nu ti-a facut nici un fel de prezentare. Poate unul imaginar. Mai usor cu minciunica.
Postat 12 Noiembrie 2015, 17:56 de User anonimizat
Nu mai vrem CET!
Conducta de gaze e la cateva sute de metri de blocul in care locuiesc. Furnizorul de gaze ne-a prezentat variante de centrale de cartier, de bloc sau de apartament. Oricare dintre variante ar fi fost net superioara fata de fiasco-ul Turbo CET care a devenit povara si MONOPOL pentru oradeni. Bolovane gunoi ce esti: imi platesti facturile la curent? Imi platesti medicamentele si ingijirea medicala la copil pentru ca ne tii in frig?
Postat 12 Noiembrie 2015, 07:18 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON