URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2012, 13:59

"Împăcări" de Ziua Mondială a Teatrului: Silaghi şi Vulcu s-au reunit pentru a-l premia pe Ion Caramitru (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ziua Mondială a Teatrului i-a adus în acelaşi loc pe fostul şi actualul director al Teatrului Regina Maria. Prezenţi la o conferinţă în care Ion Caramitru a vorbit despre teatrul românesc, cei doi i-au înmânat acestuia diplome de excelenţă.

Sărbătoare continuă

Conferinţa a fost organizată prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DJCNP) Bihor, condusă de Silaghi, cel care l-a invitat la eveniment pe Ion Caramitru, aflat de luni în Oradea, unde la Casa de Cultură a Sindicatelor a susţinut spectacolul "Dineu cu proşti", împreună cu Horaţiu Mălăiele.

Vorbind în linii mari despre teatrul românesc, Caramitru a spus că înainte de '89, românii umpleau sălile dorind o scăpare din cotidian şi chiar pentru a urmări piese cu mesaj anti-regim. De asemenea, el a declarat că există mulţi regizori şi actori tineri şi talentaţi. "Din păcate, de 4 ani teatrele nu pot angaja, iar actorii tineri au nevoie să înveţe alături de maeştri".

Concluzionând că "teatrul e o sărbătoare permanentă, seară de seară", Ion Caramitru a declarat şi că acesta va "supravieţui întotdeauna".

Diplome şi felicitări

Aproape de finalul conferinţei, Caramitru a primit din partea managerului Daniel Vulcu o diplomă de excelenţă "pentru susţinerea culturii orădene". "Aşteptăm să vă primim şi la noi în teatru cu spectacole", a spus Vulcu, având în vedere că impresarul spectacolului "Dineu cu proşti" a ales Casa de Cultură a Sindicatelor ca loc de desfăşurare.

La rândul său, Caramitru l-a felicitat pe Vulcu, "pentru ce aţi făcut cu teatrul din Oradea". Mai apoi, şi Lucian Silaghi i-a înmânat o diplomă de excelenţă, dar şi o fotografie făcută la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

Totodată, dând semne că a lăsat în urmă regretele pentru pierderea postului de director al teatrului, Lucian Silaghi i-a înmânat lui Daniel Vulcu un tablou mare cu măşti teatrale, dar şi unul ce conţine o bucată de linoleum care fusese pe podele teatrului înainte de începerea renovărilor. "Vă felicit pentru activitate şi pentru cele două nominalizări la Premiile UNITER", i-a spus Silaghi înainte să-i strângă mâna lui Vulcu, care i-a mulţumit şi apoi a plecat în grabă la un interviu.

Lucian Silaghi (PDL) a fost demis din funcţia de director al Teatrului Regina Maria la sfârşitul lunii martie 2011, cu două luni înainte să-i expire contractul încheiat în 2006, după ce obţinuse nota 3,13 la o evaluare a unei comisii a Consiliului Judeţean. Actualul director al DJCNP Bihor a contestat comisia care l-a evaluat, iar actualmente se judecă în instanţă. Interimar a fost numit Daniel Vulcu (PNL), care câteva luni mai târziu a câştigat concursul pe post cu notele 9,90 (pe proiectul de management), respectiv 10 (interviu).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON