URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2013, 17:09

Violenţe la Roşia Montană: Remus Cernea s-a ascuns de localnici în maşina poliţiei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Incidente violente, miercuri, la Roşia Montană. Potrivit realitatea.net, localnicii, între care mulţi mineri, au încercat să-l agreseze pe Remus Cernea, venit, chipurile, pentru a stabili un dialog cu aceştia. De frică, deputatul s-a refugiat în maşina Poliţiei.

Conform sursei citate, alţi doi tineri de naţionalitate germană au fost evacuaţi din zonă, bruscaţi de mineri, după o serie de ciocniri între reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale şi minerii de la Roşia Montană.

Cei doi s-au prezentat ca fiind ecologişti şi au afirmat că, auzind despre proiectul minier din zonă, au venit să se documenteze. Au încercat să ajungă în zona galeriei Cătălina-Monuleşti, unde sunt circa 300 de localnici care susţin investiţia, însă, în loc să primească informaţii, s-au trezit bruscaţi. Nemţii au fost salvaţi de jandarmi, care i-au scos la un moment dat din mulţime.

Prezent şi el la faţa locului, deputatul independent Remus Cernea a fost huiduit minute în şir şi, ulterior, izgonit de localnici. Aşa că, de frică, "verdele" s-a refugiat într-o maşină de Poliţie. "Am spus că vin pentru a asculta toate opiniile. E nevoie de dialog, prin dialog se construieşte democraţia. Din păcate, din cauza reacţiei violente, dialogul nu a putut avea loc. Eu sunt un om curajos! Am mai fost aici şi voi mai veni. În calitate de politician îmi voi asuma toate implicaţiile poziţiei mele publice", a spus Cernea, la scurt timp după incident, arătând că "minerii au fost amăgiţi cu promisiuni deşarte din partea companiei" şi opinând că "decizia cea mai bună e ca Guvernul să retragă proiectul din Parlament".

Cum se ştie, mai mulţi parlamentari s-au deplasat, miercuri, la Roşia Montană, pentru a discuta cu autorităţile locale, minerii şi cu contestatarii proiectului. Comisia specială privind Roşia Montană trebuie să finalizeze raportul până la 20 octombrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON