URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2014, 13:26

Profesionişti în stat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul de la AJOFM a observat că angajaţii de la stat sunt mai bine plătiţi decât cei din mediul privat. În Occidentul spre care tânjim e fix pe dos, în schimb există avantajul unei siguranţe mai mari a locurilor de muncă din sectorul bugetar.

La noi, cei de la stat, pe lângă faptul că sunt plătiţi mai bine, nici nu pot fi daţi afară din serviciu. Creşterea scandaloasă a burtăverzimii funcţionăreşti se datorează partidelor care au avut nevoie de sinecuri în care să-şi pună loazele. Iar rezultatele se văd. Există un dispreţ suveran al slujbaşului de la stat faţă de contribuabil.

Eu nu cred că cei care eliberează caziere te pun să stai la trei ghişee ca să plăteşti nişte bani de tâmpiţi ce sunt. Pur şi simplu nu le pasă. N-au chef de muncă şi nici cine să-l insufle. Poate că dacă domnul subprefect Bitea ar fi avut nevoie de un cazier ar fi dat de pământ şi cu aceştia, cum a făcut cu cei din Primărie în cazul parcărilor. Şi poate că dacă primarul Bolojan i-ar fi dat afară pe subalternii care de două luni îl fac de râs pentru că nu sunt în stare să elaboreze nişte proiecte de hotărâri, lucrurile ar merge mai bine.

Numeroşii funcţionari, adesea prost calificaţi, dar mai mereu obraznici, ar trebui să priceapă că ei nu sunt decât nişte slugi. Nu în sens peiorativ, ci pentru că sunt plătiţi să slujească oamenii care trec pragul instituţiilor. Dacă nu, le propun un schimb: să intre ei în privat şi să ţină în spate, pe mintea şi pe pregătirea lor profesională, 2 milioane de birocraţi şi 5 milioane de pensionari!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
specialisti pt oras
in mod normal si logic, Primaria ar trebui sa supuna aprobarii prin referndum a unui plan de dezvoltare pe termen lung a orasului si mai departe, a judetului, si, in functie de acest plan sa ceara efectiv un numar de specialisti cu contract de la univ oradea. adica, daca se uneste sanmartinul cu oradea sa ceara specialisti in ape, ingineri instalatii , medici pt baile acelea etc. etc. daca se vrea aqua park, din nou, ingineri in ape, designeri si ce mai trebuie. drumuri, poduri, turism, energii neconventionale etc. deci acolo e nevoie de specialisti. altfel, se fabrica someri, care distrug economia ori pleaca pur si simplu afara. universitatea lucreaza pt oameni, primaria pentru oameni, planul de dezvoltare al orasului e tot pt oameni. si atunci de ce oamenii sa astepte niste decizii nefondate ale administratiei, care pana la urma ar trebui sa lucreze tot in slujba cetatenilor. aici e problema. deci, sa se faca specialisti dar pt un oras sau judet mai prosper. altfel e aiurea.
Postat 15 August 2014, 18:36 de veghe
specialisti pt oras
de la ajofm bihor tot bihoreanul ar trebui sa inteleaga ce job se cauta sau nu in bihor. daca vrea sa vina din moldova in bihor, din botosani sau din vaslui la oradea, sa stie omu daca are vreo sansa sa se angajeze in oradea cu jobul in care este el meserias. dar ce se intampla, de fapt? ajofm bihor si nu doar, abia informeaza oamenii de piata muncii, mai mult ii sictireste ca nici macar nu stiu de existenta unui asemenea serviciu platit de stat, adica de noi. si atunci acre e treaba cu acest ajofm? sunt execreabili atat online cat si off..line. o institutie tipic comunista, care a uitat dece functioneaza. ar trebui sa lucreze mana in mana cu primaria, cu universitatea oradea si cu inspectoratul scolar judetean, cu armata, cu politia si cu sanatatea... dar ce face efectiv aceasta institutie, o poate face efectiv un birou de la statistica bihor. ce produce pt comuntate acest ajofm bihor? sau se fura astfel bani de la buget pt pile si relatii?
Postat 15 August 2014, 18:36 de veghe
"Profesionisti la stat"
Pai, va dati seama cum ce are in cap directorul asta udemerist, care se lauda cu asta, vezi Doamne ca l-a prins el pe Dumnezeu de picioare, cand a fost instalat pe scaunul respectiv, bineinteles, instalat politic. Imaginati-va ce e in stare unul ca asta sa faca pt redresarea situatiei... Nimic, nothing, rien, nada ! Ba din contra... Altfel, cereti mai multi bani la salariu, cei care lucrati la privati, sa vedeti ce raspunsuri primiti.
Postat 13 August 2014, 19:58 de Book
pircea ghira
Cum il cheama pe "directorul" care spune asta, si din ce partid face parte (udemeristul, sic) ? De ce nu specifici asta, pt ca in cazul altora faci spume la gura, insirandule tot arborele genealogic. Nea ghirila, esti muuuuult prea jos ca sa fii macar un ziarist mediocru, dintr-un orasel oarecare, tonomatule.
Postat 13 August 2014, 19:45 de Deontologia presei
bine punctat...
cu cazierele...dar e totusi ceva soft, unde in 15-20 de minute ai cazierul lipseste doar logica. insa daca doresti ceva hard va recomand, dar incercati doar doze mai mici, batjocura suprema de la Casa de sanatate. acolo cozi, acolo prostie, acolo incompetenta, comunicare cu ANAF praf. si asta cand vreis a platesti nu sa beneficiezi de ceva
Postat 13 August 2014, 18:43 de oradean
stai ma...loson...
da dom le o fii si asa...dar sa nu uitam ca si invers , exista o situatie, adica daca e bugetar, si angajat la stat, striga contribuabilul dupa el, ca cica, el ii plateste salarul...atentie!!!domnule contribuabil...iti platesti datoria fata de stat, si nu altceva...daca asa e mersul in acest stat...care e problema , doar nu vrei sa te stearga la dosulet, cei angajati la stat...dar in mare parte Da...sunt de acord cu acest articol...
Postat 13 August 2014, 15:38 de patronu...
habarnisti
Directorul ajofm ar trebui sa deschida ochii...angajatii lui sunt habarnisti bine platiti...culmea...din taxe si impozite de pe spatele firmelor private!
Postat 13 August 2014, 15:16 de angajati
SIGUR
Cu siguranta sunt niste slugi, subalternii la sefii directi, iar sefii la cei de la centre. Toti sunt niste pupincuristi si lingai , fara prea multe in cap, cu facultati facute la Vasile Goldis, vadu Crisului, Marghita,...etc. Prea multe nu le poti pretinde pt. ca n-ai cui.Dar cand vine unul mai intelept si cu mai multe in cap decat ei il linseaza si-l denigreaza.Ori esti cu ei ori impotriva lor.Au ajuns in sistemul public prin tot felul de interventii la inceput pe posturi modeste ca apoi in functie de cat au carat pe la diversi parveniti de la centru s-au ridicat sus, sus.....tot mai sus, de nu le mai ajungi cu prajina la nas, dar......tot niste slugi la stat au ramas, lucru greu de inteles de ei.Daca I-ar duce mintea ar face ceva in sistemul privat, doar ca in sist. privat nu-I angajeaza nimeni de putori ordinare ce sunt.
Postat 13 August 2014, 14:37 de sigur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON