URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2012, 11:29

Bombă: prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bihor, Viorel Gavra, suspendat din funcţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, cercetat de Consiliul Superior al Magistraturii fiindcă ar fi intervenit într-o anchetă ce o viza pe soţia sa, a fost suspendat din funcţie. Decizia reprezintă o premieră în sistemul judiciar şi este un efect al aplicării legii răspunderii magistraţilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, decizia a fost luată miercuri, de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare aflate pe rolul secţiei. În esenţă, lui Gavra i se impută exercitarea cu rea credinţă a funcţiei şi imixtiunea în activitatea altui magistrat.

"Acţiunea împotriva procurorului Gavra Viorel Gheorghe a fost declanşată pentru abaterile disciplinare prevăzute la articolul 99, literele h şi l, din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, constând în exercitarea funcţiei cu rea credinţă, respectiv imixtiunea în activitatea altui magistrat", a declarat Prejmereanu pentru BIHOREANUL.

Aceasta a adăugat că deocamdată nu se ştie cine va fi numit, cu delegaţie, pentru a ocupa funcţia de şef al Parchetului Bihor, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, urmând să emită o decizie în acest sens.

Blocat la concurs?

Contactat de BIHOREANUL, procurorul Viorel Gavra a confirmat informaţia. "M-am prezentat astăzi la procesul care are loc la Consiliul Superior al Magistraturii şi am solicitat amânarea pentru studierea dosarului. În acel moment, reprezentantul Inspecţiei Judiciare a solicitat suspendarea mea din funcţie, ceea ce reprezintă o premieră. Mai multe nu pot să declar", a precizat magistratul.

Surse din anturajul procurorului spun că decizia a fost luată pentru a-l împiedica pe Gavra să participe la concursul pentru reinvestirea în funcţie, concurs la care s-a înscris doar el şi care ar urma să se desfăşoare la sfârşitul acestei luni.

Acţiunea disciplinară declanşată de inspectorii CSM împotriva prim-procurorului Viorel Gavra are la bază o sesizare a procurorilor DNA Oradea, care au acuzat intervenţii ale magistratului făcute în dosarul sţiei, atât direct, cât şi prin intermediari.

Dosar de corupţie

Documentul nu a fost făcut public de către CSM dar, potrivit surselor BIHOREANULUI, anchetatorii ar fi reclamat că prim-procurorul Viorel Gavra i-ar fi sugerat procurorului DNA Ciprian Man să disjungă ancheta în cazul soţiei sale, Marianei Gal, acuzată de trafic de influenţă, pe motiv de lipsă de probe, şi să o trimită în judecată doar pe o altă inculpată, Rodica Mangra, iar ulterior să o exonereze de vină şi pe aceasta.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Mariana Gal e judecată pentru complicitate la trafic de influenţă, fiind acuzată că, la intervenţia unei amice, Rodica Mangra, ar fi promis că va pune o vorbă bună pe lângă Gavra ca să-i obţină o soluţie favorabilă asistentului notarial Daniel Ciuciu, acuzat de escrocherii imobiliare. În schimb, Mangra i-ar fi cerut lui Ciuciu o garsonieră pentru ea şi 20.000 euro, adică câte 5.000 de euro pentru cei trei judecători care urmau să se pronunţe, precum şi pentru Gal.

Pentru că Man nu s-a conformat cerinţelor lui Gavra, magistratul ar fi apelat şi la alte persoane influente, din mediul politic sau din justiţie, tot fără izbândă, însă eforturile sale au ajuns la ştiinţa DNA, care le-au reclamat CSM.

Scandalul "Reportofonul"

Războiul s-a dus "în subteran" luni bune între procurorii anticorupţie orădeni şi şeful Parchetului Bihor dar a explodat public recent, după ce în luna aprilie, un reportofon de pe biroul şefului DNA Oradea, Marius Iancu, a dispărut în condiţii suspecte, şi a ajuns în buzunarul unui hoţ. Acesta, pe nume Macai Iozsef, pretindea însă că aparatul i-ar fi fost plasat de procurorul DNA Ciprian Man, interesat să-l provoace pe prim-procurorul Parchetului Bihor la o discuţie compromiţătoare.

Macai este un tâlhar eliberat în noiembrie 2011 din Penitenciarul Oradea, unde a stat 9 ani din cei 12 la câţi a fost condamnat după ce a bătut şi legat un preot care îl prinsese furând din casa parohială. Bărbatul s-a ivit la redacţia BIHOREANULUI pentru a reclama că fusese "hărţuit" cu Poliţia de procurorii DNA, după ce a refuzat - spune el - să le facă jocul şi să-l compromită pe prim-procurorul Viorel Gavra, şi a plecat cu reportofonul ce-i fusese dat să-l înregistreze.

De cealaltă parte, DNA susţinea că aparatul a fost furat de Macai, şi nici măcar din proprie iniţiativă, ci la comanda lui Gavra, care ar vrea să-i discrediteze ca răzbunare pentru că i-au trimis consoarta în judecată. La rândul său, şeful Parchetului Bihor declara că, de fapt, înscenarea a fost pusă la cale de colegii de la DNA.

Întregul scandal s-a soldat cu plângeri depuse reciproc de protagonişti.

Citiţi întreaga poveste, în articolul Complot la procuror! Procurorii DNA Oradea şi şeful Parchetului Bihor, Viorel Gavra, se acuză reciproc că îşi fac înscenări

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
mincinos si jegos
SI CAZURILE IN CARE ERA PE ACEEASI MANA CU LIVIU POPA SI RESTU, IAR DOSARELE SAU REZOLVAT IN FAVOAREA LOR DATORITA LUI GAVRA SI MULTI OAMENI AU FOST INCHISI PE NEDREPT .ESTE O LIGHIOANA ACEST GAVRA SI UN NESIMTIT
Postat 24 Iulie 2012, 15:00 de anonim
felicitari DNA SI CSM
DIN CAUZA DECIZIILOR LUI GAL AM FOST TENTATA SA MA SINUCID , IAR CELE DOUA INSTITUTII . ...............DNA SI CSM SA NU LE MAI DEA VOIE SA IA NICI O DECIZIE IN VEATA LOR . ACEASTA FAMILIE SFIDEAZA BIHORUL DE ANI BUNI . NU MAI POT SA-I SUFAR NICI SA LE ROSTEASCA CINEVA NUMELE IN PREZENTA MEA . M-AU DISTRUS SI MA VOI RUGA LA DUMNEZEU PANA SE VA DESCOPERI TOTUL SA AJUNGA SA REGRETE TOATA SUFERINTA MEA SI A TUTURORA CELOR NEVINOVATI .
Postat 04 Iulie 2012, 14:47 de ela
PT NEMO
.....AI DELIR DE IMAGINATIE....? LASA OAMENII IN PACE !!!!!!!!!!!!
Postat 15 Iunie 2012, 13:32 de PT NEMO
Miri
Sa speram ca urmeaza marele Mirisan, ca multe bube are si el.
Postat 11 Iunie 2012, 23:04 de mari
IN ATENTIA DNA
pentru ca acum, prietena procurorului Gavra, Lucia Pojoga-directoarea Bancii Tansilvania este arestata, trebuie sa cercetati ,,manaria" dosarului de despagubiri oferite de Banca Transilvania famigliei Gavra-Gal, in urma inscenarii incendierii casei lor situata pe strada Cuza Voda din Oradea, despagubiri ce depasesc de zeci de ori valoarea reala a casei !!!
Postat 11 Iunie 2012, 15:44 de cetateanul roman
Se invirte roata
uscatul asta de gavra este prieten de blestematii si infractiuni cu avocatul mester, alta scirnavie securista si cu judecatorul mu(i)sta nu e nici o gluma asa e numele cretinului de 'judecator' de la Tribunal. Sigur ca pina acum au facut ce au vrut pentru ca au fost protejati pe linie securista. daaaar...uite ca dracul nu culca-te, si cit de curind vom vedea gunoaiele astea primind pedeapsa totala si dreapta: aia in care nu mai exista loc de minciuna, furt sau preacurvie. Gata, gunoaielor , ceasul ticaie implacabil, si sfirsitul vostru e aproape. Depinde de voi cum o s-o sfirsiti, cu demnitate, sau lasi asa cum ati fost toata viata, in genunchi si SMIORCAINDU-VA. LA MOARTE CU GAVRA, MESTERUL OLIGOFREN SI CU MU(I)STA
Postat 09 Iunie 2012, 15:15 de Hacuitor de Tirfe
Y
HEI, TU CHIAR CREDEAI CA VIN OLTENII ???? ESTI NAIV, BAIETE !!!!!!!!!!!
Postat 08 Iunie 2012, 22:43 de Y
Se pare ca interlopi si prietenii lor din procuratura incep sa isi piarda puterea
Ne bucuram de vestile despre persoane corupte care era cazul sa cada demult. Dar pana la condamnare mai este multa cale de batut. Sunt curios cine il va inlocui? Alt procuror prieten cu cei cu bani - evazionisti sau intelopi?
Postat 08 Iunie 2012, 22:23 de idiotel
Exista Dumnezeu
Vestile circula si una din ele spune ca USCATU s-a uscat ca macu folosit la drogurile ce voia sa le aduca din Austria.Ar putea tremura de sete cativa concitadini, mai ales cei din politie si din justitie, ca li se Usuca si lor treburile dupa ce l-au sprijinit pe interlop.Observ ca mass-media nu sufla o vorba despre aceste lucruri, macar asa din " simpatie" fata de oradeanul nostru.
Postat 08 Iunie 2012, 17:31 de Vasilica
pt.almas
Solutia definitiva la astfel de oameni nu poate veni decat de la Dumnezeu, care nu se uita la cati bani, sau cata influienta au acestia. Lantul slabiciunilor se va intrerupe doar cand se va starpi si relatia cu tizi lor din teritoriu, care acum ar trebui sa-si faca bagajele( stiu ei de ce ).
Postat 08 Iunie 2012, 14:47 de zara
rusine ipocritilor
Nu va mai potoliti cu denigrarile oameni de nimic. Luati piatra si o aruncati daca sunteti asa curati sau mergeti la DNA si scuipati pentru a ajunge ca ei. Sa va fie rusine si voua si celor care va indeamna sa comentati. Nu va bucurati inainte de a se da o soltie definitiva.
Postat 08 Iunie 2012, 10:09 de almas
DNA
Rusine,scrieti despre ce va imaginati.E urat ce faceti....sa scrieti despre niste oameni corecti. Va deranjeaza ca sunt destepti. Familia Gavris e o familie de treaba si nu stiu sa fi facut rau cuiva. Cand mai terminati cu denigrarea lor?
Postat 08 Iunie 2012, 09:50 de DNA
Mai bine mai tarziu decat niciodata!
In sfarsit i-a venit randul acestui increzut!
Postat 07 Iunie 2012, 15:29 de SAFE
CATRE DNA
DOMNUL GAVRA ESTE COMPLICELE PATRONILOR FIRMEI DE PAZA SUPER :EI FAC RECUPERARI;OMOARA LUMEA;;;FAC TRAFIC CU COCAINA;;;TRAFIC DE PERSOANE;;;TALHARII;;;;E STRIGATOR LA CER;;;;;PANA NU MOARE CINEVA NU SE SESIZEAZA CINEVA;;;;GAVRA CU EMILIA GAVRIS SUNT VECHI PARTENERI DE VIATA SI REZOLVAT DOSARE ALE INTERLOPILOR SI MAFIEI DIN JUDET;;;;
Postat 07 Iunie 2012, 09:25 de poporul roman
CATRE DNA
A SE VERIFICA LEGATURILE DOMNULUI GAVRA CU EMILIA GAVRIS JURISTA INTERLOPILOR DIN ORAS:::CATE DOSARE AU REZOLVAT IMPREUNA E DE NOTORIETATE:::RECUPERARI;TALHARII SI FAPTE CU VIOLENTA;;;ACEST CLAN TERORIZEAZA ORADEA:::AUREL GAVRIS ESTE CAPUL TUTUROR MAGARIILOR:::IA GHICITI CINE TINE SPATELE :::GAVRA VIOREL
Postat 07 Iunie 2012, 09:19 de DIN SISTEM
De mult i se pregatea
De mult i se pregatea ceva lui Gavra, trebuia sa fii chior sa nu observi... Va mai amintiti cum "l-a terminat" pe procuorul Calin, cum i-a acordat calificativ negativ si l-a provocat astfel pe Calin? Credeti ca dusmanul sau de la DNA, cu care are probleme , Man , ar fi cerut transferul la Tribunalul Bihor cu cateva saptamani inainte daca nu stia ca acest Gavra va zbura? O fi nebun sa lase sa i se intample ce i s-a intamplat lui Calin? PS: Pt. cei care nu stiu, calificativul unui procuror din romania, i se ofera de catre seful sau ierarhic, si in mod clar Man ar fi primit nesatisfacator.
Postat 07 Iunie 2012, 00:15 de B
pt. radu
Doar dosare cu morti violente pentru Viorel Gavra? Cautati pe google cat de bine a gestionat...situatii similare... ca am ajuns de rasul curcilor
Postat 07 Iunie 2012, 00:12 de pt. radu
Relaxeaza-te
Referitor la mesajul lui Gavra Viorel "voi sta la birou să muncesc și mai mult ca până acum", as vrea sa il linistesc pe harnicul procuror Viorel Gavra si sa-i comunic, daca mai e cazul, ca nu va fi cazul sa faca ore suplimentare, deoarece viitorul sau sef îi va repartiza numai dosare complexe - "morti violente".
Postat 06 Iunie 2012, 22:56 de radu
adio Viorele
Abia astept sa o vad pe adjuncta de la Parchet, d-na. MORAR HERLEA AURELIA CLAUDIA, care pana mai ieri il seconda pe Gavra sa faca tot felul de sesizari si plangeri impotriva lui Vasile Popa, cum va colabora cu viitorul sau SEF, respectiv cu "paratul" VASILE POPA, Succesuri !!!
Postat 06 Iunie 2012, 22:41 de Alin
PUSCARIASULE
NU TI-E RUSINE JAVRA ORDINARA ,,MAREEA PORTOCALIE"? PAI NU BLAGA TE-A PUS PE TINE JAVRA PRIM-PROCUROR? SI-ACUM IL VORBESTI DE RAU? MARE GUNOI POTI FI! LA TOAMNA? DA CREZI CA APUCI TOAMNA LA CAT DE PENAL ESTI? EU CRED CA E CHESTIUNE DOAR DE ZILE PANA CAND TU SI HOATA DE NEVASTA-TA VE-TI FI ARESTATI SI PUSI ACOLO UNDE VA E LOCUL : LA PUSCARIEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 06 Iunie 2012, 20:33 de JAVRA
De cealalta parte a baricadei
Viorele, tata, n-ai de ce sa-ti fie frica daca esti curat ! Repet, DACA ESTI CURAT ! Asa le spuneai tu celor pe care ii cercetai si le faceai capu' mare cu ,,legea mai presus de toate'' si cu alte tampenii in care nu credeai. Baiu' tau e ca ai cateva pietre de moara legate de gat, nu de picior, asa ca e de ajuns un mic branci si dus esti la fund si asta o stiu si prietenii si mai ales dusmanii. Ce dreaqu ti-a trebuit sa-ti stea kulics ( D-zeu sa-l ierte !) cu mertalaul la scara cu zilele, nu cu orele... si baruri cu circuit inchis (...etc, etc)...si concubina nesatula...si.... Eu zic sa (mai) faci o cura la Nucet... stii cum se spune : ,,numai nebunii si magistratii nu raspund pt. faptele lor !'' Cum cu ,,magistratura'' e albastra treaba, ti-a mai ramas cealalta optiune. Eu chiar cred ca nu esti ok, niciun om normal nu facea gafele pe care le-ai facut ! Ai fost prea buiac....
Postat 06 Iunie 2012, 18:52 de .
iaca așa
Harnicia lui Gavra se explica prin obligațiile pe care le are gunoiul la lumea interlopa, dar nu are curaj să le ceara subalternilor sa execute ce s-a angajat el personal. Așa ca a pus singur mîna și a executat. Dacă boii din CSM ar avea oarece fler, pe acele dosare ar trebui sa puna accentul în verificarile ce vor urma! Si sa le întrebe pe dactilografe cine le-a soluționat în realitate ...
Postat 06 Iunie 2012, 16:55 de explicitu
Harnicut...
In urma cu doua-trei luni remarcam ca dl.Gavra este un procuror foarte harnicut.(conform raportului sau facut public a "lucrat" cam atatea dosare cate au avut ceilalti procurori la un loc...)Cantitatea-i aproape sigur in detrimentul calitatii,mai ales din partea unuia in post de conducere.Semn(e) de putreziciune usor de sesizat chiar si pentru novici ai psihologiei conducerii.
Postat 06 Iunie 2012, 16:21 de gyorgy tozser
de ce nu-l împuscă?
Nu înțeleg de ce CSM-ul nu îl împuscă pe nenorocit, daca tot zice ca el pleaca ultimul din procuratura lui măsa
Postat 06 Iunie 2012, 16:19 de braconer
maxim tupeu de borfaș de borfaș
Gunoiule, ai curaj sa ameninți? Tu trebuia sa fi bagat direct în puscarie, la izolator trei luni fara drept de recurs, dupa cîte porcarii ai facut la viata ta jegoasă. rog toți care au avut de suferit dupa abuzurile lui Gavra să scrtie la ziar și DNA, care sigur monitorizeaza
Postat 06 Iunie 2012, 15:53 de victima lu\' porcu gv
asteptam schimbarea
Dnule procuror asteptam si noi ca dv marea schimbare sa dispara hotii astia care ne pun cap in cap pe toti , si aplica regula dezbina si stapanesti, ca asta fac cu noi toti oameni , ne fac sa ne dam in cap unul la altul , sa ne conduca cum vor ei,
Postat 06 Iunie 2012, 15:34 de dar
rămân procuror până la moarte
Nu vă bucurați dușmanilor, doar din funcția de prim-procuror am fost suspendat, în rest voi veni zilnic la serviciu și voi sta la birou să muncesc și mai mult ca până acum, chiar dacă ca simplu procuror. Nu mai e mult până în toamnă și adevărutl va ieși la suprafață, cu toate că mareea portocalie își etalează acum ultimele zvârcoliri. Dumnezeu e mare și va face dreptate! Stiu cine e în spatele mascaradei, mișelul care nu a avut curaj să iasă la concurs pentru funcția pe care mi-o râvnea cu disperare. Dezvăluirile de care acesta se teme atât de mult vor ajunge unde trebuie!
Postat 06 Iunie 2012, 15:08 de gavra viorel
replica la articol
Dar cate dosare penale ale primarului PeNaL Pasca Ioan al comunei Girisul de Cris mai are in sertare parfuite prim procurorul Parchetului Tribunalului Bihor Viorel Gavra? :))=)) Primarul PeNaL al comunei Girisul de Cris PeNaLul Pasca Ioan are nu mai putin de 12 dosare penale cunoscute cu care sa si laudat la TTV la emisiunea ,Repere Bihorene al directorului TTV Zoltan Hizo,dar alte dosare penale pentru hotie si abuz in serviciu care nu se cunosc si cu care nu sa laudat penalul primar Pasca Ioan padureanul cheretit mare hot mare bandit viitor pouscariash!:))=)) .Directia Nationala Anticoruptie Bihor ,Agentia Nationala de Integritate Bihor ,Procuratura Bihor,Parchetul Bihor sesizati-va cu dosarele penale pe care le are in sertare ingropate acest ,,prim procuror `` securist comunist ,ca da scapa iarasi de lege nimeni nu mai face DREPTATE si ADEVAR dosarele lui penale care trebuia sale rezolve si nu le-a rezolvat pt ca primit mita si shpaga si asteapta ca sa se prescrie faptele penale din acele dosare.JUSTITIE DREAPTA si ADEVAR in ROMANIA vrem ca sa vedem poporul roman simplu aceste lucruri,NU CORUPTIE,NU PARTITOCRATIE ,NU HOTIE!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu .
Postat 06 Iunie 2012, 14:05 de Romanul Simplu
Y
NO, D'APOI SE MAI INTAMPLA !!!!!!!!!!!!!!! VIN OLTENII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 06 Iunie 2012, 14:05 de Y
x
Dumnezeu face dreptate,ar mai trebui sa ia la studiu CSM ul si alte doua dosare pe care le-a instrumentat d-l procuror,cat si pe cele in care nu a acceptat nici un fel de probe.
Postat 06 Iunie 2012, 12:20 de x
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON