URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iunie 2015, 17:26

Sătenii din Avram Iancu au trecut de la agricultură la traficul cu transfugi: sirienii erau scoşi pe frontiera verde

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipaje comune ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi ale Poliţiei Bihor au participat, luni, la 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bihor şi Arad dispuse într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Oradea, pentru dovedirea unei filiere formate din 14 persoane bănuite că se ocupa de traficul de migranţi sirieni pe ruta Turcia - Bulgaria - România – Ungaria - state din Uniunea Europeană.

Din ancheta realizată de procurorii DIICOT Oradea cu suportul de specialitate al Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor, grupul a acţionat în cursul anului 2015, sub coordonarea unui cetăţean turc de 54 ani şi a unui bărbat de 43 ani din Ungaria.

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul acestui an, un bărbat de 54 de ani din Turcia a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, împreună cu un bărbat de 43 de ani, din Ungaria, în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

„Membrii grupării - nouă bihoreni şi trei arădeni - aveau roluri bine definite şi se ocupau cu transportarea, cazarea şi călăuzirea peste frontiera României a migranţilor de origine siriană, contra unor sume de cuprinse 8.000 şi 10.000 de euro pentru fiecare migrant. Odată ajunşi în Ungaria, sirienii erau preluaţi de alţi membri ai grupării şi transportaţi până la destinaţie, în diverse state ale Uniunii Europene”, se precizează în informare.

Liderul grupării, zic procurorii, era cel care racola migranţii, iar prin intermediul unor alţi membri le asigura transportul din Turcia prin Bulgaria până în România, de unde erau preluaţi de alte persoane, de origine siriană sau turcă, care le-au asigurat cazarea şi transportul pe teritoriul României.

Potrivit unor surse din anchetă, sirienii erau trecuţi peste graniţa româno-ungară în zona comunei Avram Iancu de către sătenii din zonă, care primeau de la fiecare transfug între 300 şi 500 euro.

La finalizarea percheziţiilor, 14 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Oradea, pentru audieri, procurorii urmând să decidă eventuale măsuri preventive.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON