URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2012, 15:51

Reprezentanţii CS King Do-Lions au luat 34 de medalii la Cupa Internaţională de Vară de taekwon-do ITF

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Desfăşurată la Sala de Sport a Universităţii din Oradea, în week-end, ediţia din acest an a Cupei Internaţionale de Vară la taekwon-do ITF a reunit la start 260 sportivi, reprezentând 19 cluburi, dintre care unul a fost din Ungaria, unul din Slovacia şi 17 cluburi din ţară.

Cupa Internaţională de Vară a României, ajunsă la ediţia a VI-a, a fost declarată de conducătorii Federaţiei drept cea mai mare şi cea mai reuşită competiţie de taekwon-do ITF din ultimii 10 ani, după Campionatul European din 2006, organizat la Constanţa.

Concursul a fost organizat de Federaţia Română de Taekwon-do ITF, Clubul Sportiv King Do-Lions Oradea (preşedinte Tulkos Romeo), Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi Clubul Sportiv Royal Kwon Oradea. "Toate cluburile au apreciat foarte buna organizare a competiţiei", a declarat antrenorul Tulkos Romeo.

Deschiderea oficială a competiţiei, oficiată de Mircea Muntean, secretarul general al Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, în prezenţa arbitrilor, antrenorilor, sportivilor, invitaţilor şi sponsorilor, i-a avut ca invitaţi de onoare pe deputatul Pető Csilla, primarul din Sălard Nagy Miklós, Korodi Iosif (inspector D.J.S.T. Bihor), Alina Popa (preşedinta Asociaţiei Judeţeană de Karate Tradiţional), şi Szalay Gábor (secretarul general al federaţiei ungare de taekwon-do ITF).

Printre cluburile din ţară, au participat şi cele patru orădene, CS King Do-Lions (preşedinte Tulkos Romeo), Royal Kwon (preşedinte Tripa Francisc, instructor Harascsák Gyula), West Team (preşedinte Ruszkai Hajnalka) şi Taekyon (preşedinte Sas Alexandru).

Sportivii orădeni s-au remarcat în special în cadrul întrecerilor de seniori, prin clubul gazdă, CS King Do, şi juniori, prin clubul West Team.

Elevii lui Tulkos Romeo, reprezentanţii clubului King Do, au cucerit 9 locuri I, 7 locuri II şi 18 poziţii pe treapta a III-a. Cei de la West Team auurcat de trei ori pe prima treaptă a podiumului, o data pe treapta a doua şi de cinci ori pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere.

Reprezentanţii clubului Royal Kwon, pregătiţi de antrenorul Francisc Tripa, s-au situat de două ori în frunte, de patru ori pe locul second şi de trei ori pe poziţia a III-a.

Principala performanţă, după cum a declarant şi antrenorul Tulkos Romeo, o reprezintă locul I cucerit de echipa de seniori a clubului King Do, după ce în semifinale a trecut de Ge-Baek Presov din Slovacia, iar în finală a învins TKD Spirit Hatvan din Ungaria.

În casamentul general al cluburilor, la seniori, King Do a ocupat locul III, după cluburile din Slovacia şi Ungaria, la juniori West Team Oradea s-a clasat pe poziţia secundă, după Hwarng Sibiu, iar la copii Oradea nu a obţinut niciun loc pe podium, în frunte situându-se clujenii de la CS Delta.


Rezultate C.S. King DO-Lions Oradea:

Loc I (9): Echipa de copii la tull (Muresan David,Antoniu Irimuş, David Sferle, Téglás Patrick, Răus Ronaldo şi Győri Márk), Muresan David-luptă -38kg, Győri Márk-luptă şi tull -8ani, Andreea Ganea-luptă -63kg, Ana Guler-spargeri forţă, Molcsán Tamás-tull 1DAN, Echipa de senioare-luptă (Ana Guler, Andreea Ganea şi Cristina Ţîrle), Echipa de seniori la luptă (Molcsán Tamás, Kis Róbert, Gheorghe Bejan, George Popa, Vasile Trip, Andrei Moţ şi Nagy Sándor )

Loc II (7): David Muresan-tull -14 ani, Echipa de copii feminin la tull (Valentina Tóth, Camelia Ionescu, Denisa Cuc, Varga Brigitta, Boros Nora), Echipa de junior masculin la tull (George Popa, Szabó Sergiu, Saşa Chereja, Alexandru Butiri şi Andrei Moru), Andreea Ganea-tull 1DAN, Andrea Ganea/Ana Guler-luptă tradiţională, Echipa de seniori la tull (Molcsán Tamás, Kis Róbert, Gheorghe Bejan, George Popa, Vasile Trip, Andrei Moţ şi Nagy Sándor), Molcsán Tamás -spargeri forta

Loc III (17): Antoniu Irimuş-luptă -12/-35kg, George Popa-luptă -58kg, Szabó Sergiu-luptă -70kg, Vasile Trip-luptă -80kg şi tehnici speciale, Echipa de juniori la luptă (George Popa, Szabó Sergiu, Saşa Chereja, Alexandru Butiri şi Andrei Moru), Andreea Ganea-spargeri forţă, Echipa de senioare la spargeri forţă (Ana Guler, Andreea Ganea şi Cristina Ţîrle), Andrei Moţ-tull 1DAN, Ana Guler-tull 1DAN, lupta -63kg si tehnici speciale, Cristina Ţîrle-tull şi luptă -58kg, Molcsán Tamás-luptă +80kg, Echipa de seniori la tehnici speciale (Molcsán Tamás, Kis Róbert, Gheorghe Bejan, George Popa, Vasile Trip, Andrei Moţ şi Nagy Sándor).


Mulţumiri

"A fost cea mai reuşită competiţie din istoria clubului. Nu ţin minte ca vreun club orădean de taekwon-do să fi avut aşa rezultate bune în ultimii ani şi la o competiţie de aşa anvergură. Sunt foarte mândru de sportivii mei. Şi-au demonstrat de nenumărate ori valoarea, însă de data asta supremaţia. Cele 34 medalii reflectă munca lor, munca mea, dar mai presus de atât, demonstrează că este un club puternic. Le mulţumesc celor care m-au secondat şi m-au ajutat să pregătesc echipa: Andreea Ganea, Bogdan Gug, Molcsán Tamás şi Kis Róbert - la Oradea, Nelu Roşca la Beiuş şi Cristina Ţîrle la Sălard", a declarant la final antrenorul Tulkos Romeo.

Acesta a dorit să mulţumească şi sponsorilor evenimentului, Sintonexpert, Hotel Forum Continental Oradea, Domus Company, Consiliul Judeţean, NM Electro, Monterosso SRL, Durans şi Restaurant-Pizzeria Queens.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Reprezentanţii CS King Do-Lions au luat 34 de medalii la Cupa Internaţională de Vară de taekwon-do I
mii de scuze!!!!FOTBALISTII PE O LUNA!!!!!
Postat 18 Iunie 2012, 23:00 de pip
Reprezentanţii CS King Do-Lions au luat 34 de medalii la Cupa Internaţională de Vară de taekwon-do I
toate cluburile de taekwando din oradea nu primesc atitia bani pe 3 ani cit primesc fotbalistii din bihor,sa le fie rusine celor din consiliu...in loc sa investeasca in sporturile in care suntem buni ei investesc in ceva ce nu a mers si nici nu va merge niciodata,dar cea mai dureroasa treaba e ca edin bani publici totul.VA TREBUIE ECHIPA?AVETI VOI BANI DESTUI SCOATETII DI BUZUNAELE VOASTRE!APROPO MAI EXISTA F.C. BIHOR....nu se prea aude de ...vint....
Postat 18 Iunie 2012, 22:57 de pip
BRAVO!
ARTELE MARTIALE SI POLO UL sunt sigurele sporturi care pun BIHORUL CU ADEVARAT PE HARTA, si singurele in care merita deci investita. SA NE LASE FC BIHOR - un sport scump plin de interese de cacao bucurestene si coruptie - CA NUMA MERG BANII CETATENILOR IN GROAPA!!!!!!!!!
Postat 18 Iunie 2012, 16:03 de Vald
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON