URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2017, 11:58

Rămâne şantier! Dealul Ciuperca va fi închis pentru public cel puţin până în toamnă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii nu vor putea ieşi anul acesta la iarbă verde pe Dealul Ciuperca. Lucrările de refacere a versantului au fost împărţite în trei faze distincte, din care nici măcar prima nu a fost pusă în operă.

"Până acum s-au finalizat lucrările de consolidare a clădirii principale. În prezent se lucrează la reţeaua de drenare a apelor din subteran", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Lucrările în valoare de 247.000 lei vizează rigidizarea fundaţiei clădirii prin conectarea pilonilor clădirii, în prezent independenţi, cu ajutorul unor grinzi de beton, şi realizarea a trei drenuri longitudinale, lungi de câte 100 de metri fiecare, de-a lungul pantei dealului, pentru desecarea acestuia.

Cea de-a doua etapă a lucrărilor, estimată la 467.000 lei, care vizează consolidarea dealului, este încă în faza de licitaţie. "Procedura de atribuire a lucrărilor este în curs de finalizare. Comisia urmează să comunice participanţilor câştigătorul licitaţiei", a afirmat viceprimarul.

În cazul în care rezultatul licitaţiei nu va fi contestat, municipalitatea va semna contractul cu executantul lucrărilor înainte de sfârşitul acestei luni.

Ulterior, constructorul va avea la dispoziţie o lună şi jumătate pentru realizarea, la cota 167,5 metri, a unui perete de 67 de piloţi foraţi cu un diametru de 60 centimetri. Stâlpii vor fi înfipţi la o adâncime de 12 metri şi vor fi dispuşi în linie pe o lungime de circa 110 metri.

Cea de-a treia etapă a lucrărilor va fi scoasă la licitaţie în paralel cu consolidarea versantului. Aceasta va viza amplasarea a încă două rânduri de piloţi la cota 177,5 metri şi o adâncime de 15 metri. Cei 98 de piloţi, cu un diametru de 60 centimetri, vor trebui finalizaţi în termen de două luni. Adică, abia la toamnă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
menajerul primarie
menajerul primariei este cel ce se joaca ca mata cu chemele cu banii nostrii. O manareala de la inceput pana la capat aceasta lucratura de la "ciumperca". ne poate sune cineva la ce pret si in ce conditii a achzitionat birtinezul terenul?? Stie cineva ce si cum????? Stie cineva cine e vinovat(adica cine plateste pagubele) pentru mizeria de la "ciumperca"???? Cine se afla in spatele birtinezului, cine il sustine din umbra?????
Postat 14 Iunie 2017, 15:24 de scortosul
Peste 800.000 lei platiti de doua ori de oradeni ...
Tot oradeanul, de la bebelus la pensionar, trebuie sa achite una dintre notele de plata ale unor lucrari pe care edilul sef le-a gestionat in stilul sau caracteristic ... adica nu din buzunarul lui !?! Nu e exagerat, dar e relevant ... 4,20 lei de locuitor, a doua oara dupa ce prima tura s-a dus pe apa sambetei !?!
Postat 14 Iunie 2017, 12:51 de WinDos
????
Parcă era vorba că proiectantul ți constructorul vor efectua lucrările inițial greșite pe banii lor ! Atunci de ce mai e nevoie de licitație ? PS: poate e dar nu-mi dau eu seama !
Postat 14 Iunie 2017, 12:09 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON